Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на задна гума 17" с 18"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на задна гума 17" с 18"

Недей да мериш,брой зъбите.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от BoykoVS Преглед на мнение
      Ще меря самите венци като диаметър каква разлика имат.
      Ако мериш, мери от средата на височината на зъба до средата на височината на срещуположния му зъб! Или пък ако веригата е монтирана - от средата на нита до средата на срещуположния нит!
      Ето ти една формулка:
      R2=R1 x r2/r1 където
      R2 - радиуса на задния зъбак, който търсиш за 18";
      R1 - радиуса на задния ти зъбак със 17";
      r1 - радиуса на седемнайсет инчовата джанта с добавена височина на гумата (ако искаш);
      r2 - радиуса на осемнайсет инчовата джанта с добавена височина на гумата.
      Така ще си запазиш двигателната сила действаща по периферията на гумата, такава каквато ти е сега. Обаче като намериш нужния ти радиус, ще трябва да сметнеш колко зъба трябват за да бъде задния зъбак с този радиус, пък това не помня как ставаше!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Благодаря sl.daskalov
        Ще смятам и ще има разглобяване, сваляне на венци и проби
        [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
        [/URL]

Коментар

Извинявам се за спама но не се ли филмирахте много с тази смяна. Махни си водача на веригата и карай. Едва ли ще осетиш разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от manom Преглед на мнение
            Махни си водача на веригата и карай. Едва ли ще осетиш разликата.
            А ти знаеш ли за какво служи водача?

Коментар

Знам за какво служи дори виждам плюса му, аз също сменям гуми 17" с 19" от супермото на крос от 41зъба на 44зъба за да не удължавам веригата но тогава водача пречи и го махам.

Коментар

Щом караш крос, значи караш на трасе и обираш хубави виражи където мотора е много наклонен странично, също и при резки обръщания на място, когато пак се налага мотора да бъде много свален - е точно там водача подвежда веригата правилно и точно към венеца, в една линия. Без тоя водач веригата на моменти забира странично на зъбите и така детайлите се износват по-бързо, също има опасност от падане на самата верига...
                Освен при наклони и виражи и по време на нормално каране веригата се люлее и странично в този момент водачът пак еспокоява и подвежда в правилната линия към венеца...
                Това са си мой заключения - карал съм и с водачи и без водачи и съм се уверил за мене си в резултатите.
                А решението си е лично за всеки един от нас.

п.п. Това в случай, че някой започне да сравнява нещата - НЕ правете аналог с шосейните мотори, че двата типа задно окачване нямат нищо общо.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                  НЕ правете аналог с шосейните мотори, че двата типа задно окачване нямат нищо общо.
                  Вярно е! На моя мотор водача е по-скоро декоративен и са го сложили най- вече за да ме ядоса ако го счупя в някой камък! Иначе не мога да се сетя за какво ми служи пък и няма следи от досег на веригата с него!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                    Вярно е! На моя мотор водача е по-скоро декоративен и са го сложили най- вече за да ме ядоса ако го счупя в някой камък! Иначе не мога да се сетя за какво ми служи пък и няма следи от досег на веригата с него!
                    Не се чуди. Карах по-миналото лято същото Тенере /като това от аватара ти/ без успокоител между Балчик и Каварна. От някаква дупка явно веригата се е разлюляла и слезе от пиньона , намля се във вилката , блокира ми гумата и спрях на 50см. от пропастта. Е слава богу - жив съм. Но без такава джаджа - не карам вече.

Бойкоооо премери накрая външните диаметри на старата и новата гума , та да знаят хората кво да те посъветват бе.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Даскалов ми е дал точната схема която търся,остава тези дни да седна да смятам. Не съм толкова мързелив и на готово да чакам да ми кажат.
                      Въпросът беше и ако някой е правил подобна операция да каже каква е била разликата.Имам три различни пиньона,ще пробвам и горе-долу ще разбера.
                      [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
                      [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                        Не се чуди. Карах по-миналото лято същото Тенере /като това от аватара ти/ без успокоител между Балчик и Каварна. От някаква дупка явно веригата се е разлюляла и слезе от пиньона , намля се във вилката , блокира ми гумата и спрях на 50см. от пропастта. Е слава богу - жив съм. Но без такава джаджа - не карам вече.
                        Може! То по закона на Мърфи, обикновенно разбираш че едно нещо ти е нужно, точно когато го нямаш!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X