Мотора ми е с 17" задна джанта с гума. Сложих за проба 18" джанта с гума, като диаметър става и няма проблеми, Но венеца опира във долния водач на веригата. Разликата във венците е един зъб повече на 18". Въпросът ми е като сложа 18" гума какъв венец ще трябва за да няма разлика с 17" при вървенето ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Смяна на задна гума 17" с 18"
Свий
X
-
До: Смяна на задна гума 17" с 18"
Резултатът от размера на задната гума спрямо скороста на движение е обратно-пропорционален на задния венец и право-пропорционален на предния венец.
Т.е. слагането на по-голяма задна гума се равнява на слагането на по-голям преден венец и съответно на по-малък заден венец.
При теб точно този един зъб в повече на венеца на 18ката трябва до някаква степен(в каква степен е въпрос на изчисления) да компенсира по-голямата гума.и да те доближи да предавателното число на предишната ти 17ка.
-
Леле Жоро , как си го обяснил..............аз дето знам какво се опитваш да кажеш се оплетох!
С думи прости:
когато сложиш гума с по-голям "цолаж",мотора катери по-малко , но върви по-бъзо(както колегата сам се е досетил).За да се запази старото положение трябва да сложиш заден венец с два зъба повече(понеже не си написал колко зъба ти е венеца , съм правил сметката за венец от 47 зъба),или преден с един зъб по-малко(при положение че стария ти е 14 зъба).Така вървенето ще се запази приблизително същото.Последно редактирано от ЕМО; 30-07-08, 15:14.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнениеЛеле Жоро , как си го обяснил..............аз дето знам какво опитваш да кажеш се оплетох!
Стига бе, не е чак толкова зле
Коментар
-
Първоначално публикуван от BoykoVS Преглед на мнениеМотора ми е с 17" задна джанта с гума. Сложих за проба 18" джанта с гума, като диаметър става и няма проблеми, Но венеца опира във долния водач на веригата. Разликата във венците е един зъб повече на 18". Въпросът ми е като сложа 18" гума какъв венец ще трябва за да няма разлика с 17" при вървенето ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от BoykoVS Преглед на мнениеМотора ми е с 17" задна джанта с гума. Сложих за проба 18" джанта с гума, като диаметър става и няма проблеми, Но венеца опира във долния водач на веригата. Разликата във венците е един зъб повече на 18". Въпросът ми е като сложа 18" гума какъв венец ще трябва за да няма разлика с 17" при вървенето ?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеСтига бе, не е чак толкова зле.
Съжалявам за СПАМ-а , но някой може ли да ми обясни как цитирате само един ред от някой пост.Благодаря предварително!Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
Коментар
-
Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнениеСъжалявам за СПАМ-а , но някой може ли да ми обясни как цитирате само един ред от някой пост.Благодаря предварително!
Просто това, което не те касае го маркираш, натискаш бутон Delete и остава само желаният от теб ред
Има и др.варианти...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнениеПросто това, което не те касае го маркираш,Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
Коментар
-
Хе-хе!!
Работи!
Благодаря още веднъж!!!!Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
Коментар
-
ами ако гумата е нова и е с висок грайфер и след 2 месеца е с грайфер на нула и диаметъра и вече е както на гума е 1" по-малка пак ли да сменяме зъбациИли пък ако гумата е 18"/130 и 19"/100 които като ги сложиш една до друга са почти еднакво високи.
Това са недоловими неща според мен.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнениеами ако гумата е нова и е с висок грайфер и след 2 месеца е с грайфер на нула и диаметъра и вече е както на гума е 1" по-малка пак ли да сменяме зъбациИли пък ако гумата е 18"/130 и 19"/100 които като ги сложиш една до друга са почти еднакво високи.
Това са недоловими неща според мен.! После, не знам как е при 18" и 19" но съм забелязал че обикновенно 17 инчовите гуми са по-широки, но по-нископрофилни от 18 инчовите! Така че имаме натрупване - един инч от джанта, още 1-2 инча от гума и ето ти ги няколко сантиметра в диаметър! Само за сведение, като се увеличават броя зъби на венеца, всъщност се увеличава диаметъра му и то с милиметри обикновенно и все пак разликата е осезателна.
Има обаче и нещо друго - по-големия диаметър колело, по-лесно преодолява препятствия, т.е. справя се добре и с по-малък въртящ момент!"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Моята 17" е със 46 зъба (беше 43) а 18" е със 47 зъба. Компенсацията тук не става,понеже венеца опира. Моя венец е на положение 1 чертичка към двигателя, а с 18" е на предпоследната черта назад при опънато положение, което води че остава малко за донатягане на веригата при разпъването и. Ще меря самите венци като диаметър каква разлика имат.[URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
[/URL]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар