Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро, кросови или траял гуми ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ендуро, кросови или траял гуми ?

Нали ти казвам, че терените при нас и при вас явно са различни! И да има някъде при нас такова място, участъка е няколко метра и се минава някак си! Не бих карал по такъв път ако е няколко километра, въпреки че един път успях да се прецакам, ама се оправих някак си!
    А за вдигане, вдигам го аз с много м....та, м...та и после не мога да си кажа името по половин час, камо ли пък да снимам!
    А между другото ти защо си се бухнал в коловоза а не си заобиколил? Отстрани май може като гледам!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Пак се отплеснахте.Думата беше за траялските гуми
      Мойто скромно мнение е, че за много сух и каменист терен, траялска гума би се представила по-добре от гумите за твърдо с които караме по-принцип.Моля Митков да поясни малко по-подробно, нали прави тестове
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Виноват! Признавам си!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Нещо се пооплетоха темите...
          Сеньор Митков пусна статията за Траял гумите в другата тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...708#post406708

Хвърлих някой поглед на статията - колкото са предимствата, толкова и недостатъците.
          Мисля, че мненията ще са противоречиви, защото един от недостатъците, който изтъкват е буксуването - веднъж пробуксувала губи доста от сцеплението си. Повечето ендуристи, които "яко дават ръчка", вероятно ще срещнат този проблем.
          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
            Нещо се пооплетоха темите...
            ...Мисля, че мненията ще са противоречиви, защото един от недостатъците, който изтъкват е буксуването - веднъж пробуксувала губи доста от сцеплението си. Повечето ендуристи, които "яко дават ръчка", вероятно ще срещнат този проблем...
            Точно така е - гумата е за по-плавно каране, което по същество е присъщо на трайл моторите. Хората с четиритактови мотори ще са най-добре.

Коментар

Да, и точно тази част от превода ти е неточна

Превъртане / Плъзгане
              Ако сте издач, който предпочита да върти или плъзга гуми, трайл гумите ще ви пищисат. Те просто не искат да се превъртат и са още по-зле в плъзгането със спирачка (full-lock skid).
              Гоуста май е по-точен

Въртене и суркане:
              Ако сте карач, който си пада по тези изпълнения, то траял гумата ще ви разочарова. Не се представят добре когато буксуват или когато са напълно блокирани.
              Поне и аз останах с впечатлението, че сцеплението на гумата е много лошо при буксуване (много газ) или при спиране с напълно блокирала гума.
              Демек - с такива гуми трябва да се кара технично, със съединител и леко със спираката...

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
                Да, и точно тази част от превода ти е неточна

Гоуста май е по-точен

Поне и аз останах с впечатлението, че сцеплението на гумата е много лошо при буксуване (много газ) или при спиране с напълно блокирала гума.
                Демек - с такива гуми трябва да се кара технично, със съединител и леко със спираката...
                Имах предвид същото, но явно не съм го казал добре...

Коментар

триал гумата си е супер пичове
                  това е просто гума която на всякъде държи..на места много на места по малко..но навсякъде ИМА сцепление
                  освен това мотора вози по меко
                  и освен това като минавате по пътечки които сте си харесали по често не ги изравяте..аз където карам редовно -за повече от 2 години..след това вече така почва да ерозира че тр да сменям местата..а хем не ровя и не спирам а минавам технично..иначе съм водил по неопитни хора по тези пътечки..като спрат един два пъти и мъчат да тръгнат и правят огромни дупки и после ходя да ги запълвам..не ги ли запълня след два дъжда разстояние ще стане изровено от водата защото са по наклони

за държането на напълно блокирани спирачки..там наистина има лека разлика
                  значи ако се пускате по много стръмно ама много/почти вертикално/ то тази гума и да я блокирате се държи все едно не ви държи задната спирачка..и не намаля скороста както кросова например НО има и предимство-не се криви на никъде мотора с блокирана спирачка и държи много точно зададената траектория
                  оня ден я пробвах на скоростно каране-90 и нагоре км в час по черен път както и по асвалт с подобни скорости-държи си в завои по асвалт..имате едни леки клатушкания..но не и загуба на сцепление
                  ..за буксуване и тн.. поднасяне..трудно се поднася наистина НО като я поднесеш нещата стават с много добър контрол
                  за взимане на завои със занасяне..дъртрак стил...по не става наистина от крос гума но по принцип тази гума както са казали не е да ходите на мотокрос и да карате агресивно
                  -по скоро е подходяща за всекидневно каране и ендуро разходки като не триете скъпи гуми а си каркате и си свиркате и накрая гумата въобще не е мръднала та ако ще и да хванете асвалта на смрачаване за да се приберете..като ще ходите на крос или /ендуро крос-елин пелин / слагате си кросова гума
                  макар че по нашето мотокрос трасе в харманли си карам и с триал гумата
                  -друго за което е подходяща са каменисти и скалисти и много технични места където наклоните са големи а нямате място за засилки
                  но най големия и плюс е че държи прилично по всякакъв терен и в същото време не се износва много много дълго време

ПП.само забравих..за много мощтни мотори според мен няма да е много добре..но то на тях и няма и как да им сложите 4.00х18 гума
                  Последно редактирано от mitkov; 20-06-08, 14:13.

Коментар

Джартов,ти си мазохист.
                    Съжалявам за спам-а.
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

аз си тарся кросожа гума 12 задна и 14 предна някои ако знае кад есе продажат да кайе искам да се хубава и да е с голями шипове

Коментар

Харесах си Michelin Starcross HP4 Hardpack гуми.

Прочетох темите, траялките май имат повече + отколкото -.
                        Не разбрах дали се пукат по лесно ако се карат през гората...

Ще я карам на кросарка по твърди пътеки, макадам, асфалт...
                        Това дали е добър избор?

Благодаря

STARCROSS® HP4

* Developed especially for supercross and very hard-packed outdoor tracks
                        * Taller, wider front tire helps absorb hard landings
                        * 1mm lower knob height than other Starcross tires
                        * Front knob pattern maximizes contact patch, helps evacuate dirt and emphasizes cornering grip
                        * Rear knob pattern provides traction on starts and acceleration, boosts cornering grip and allows earlier power application when exiting turns

Коментар

Я да съживя темата малко.

На път съм към новия чифт гуми и си мисля, дали едни траялски са подходящи за мен.
                          Моторчето е 125сс друтактово и идеята е за 50/50 асвалт и липса на такъв. Изобщо не става дума за екстреми, но все пак за накакъв поносим компромис. Ендуро/Крос шарките определено не стават, понеже асвалта ги убива бързо.
                          В момента карам с някакви подобни Бриджстоун:

но са по-стар модел. На асфалт са супер, за сухо черно стават, но помиришат ли влажна почва и се качват на ските.

Коментар

Понеже не следя какъв ти е мотоциклета и какви са ти размерите гуми?

Коментар

Honda CRM 125R - 2 тактов, ендуро...
                              80/100 R21 предна и 100(110)/100(90) R18 задна

Коментар

Те и траялските много не държат на кал.
                                Но определено ще са по-добре от тези шосейни, които си показал.
                                А и за асвалт си стават траял гумите.
                                Избери обаче малко по-твърда. Че асвалта много обича меки гуми
                                Но меките и добре лепят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X