Обява

Свий
Няма добавени обяви.

теория и практики при настройка и поддръжка на окачването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• теория и практики при настройка и поддръжка на окачването

Закарах ги и кво било от начало да се изпуска въздуха от едно винче дето е до реголирането на твърдоста и неколко пъти да го направа като покарам
    I got 5 on it

еми ти това не го ли знаеше
    между другото трябва да се изпуска когато си КАЧЕН на мотора
    а в нашия шампионат всички го правят след като вдигнат мотора на столчето

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
      еми ти това не го ли знаеше
      между другото трябва да се изпуска когато си КАЧЕН на мотора
      а в нашия шампионат всички го правят след като вдигнат мотора на столчето
      Митков, не обърквай хората! Не знам за твоят мотор, но за ямахата и дават на стойка да и се пуска въздуха. Не че е проблем да не е на стойка. Разликата е че в единият слъчай предницата ще ти е по мека, защото въздушната пружина ще е по мека. Все едно че нивото на маслото ти е 110мм а в същност ти е примерно 80мм. И какъв е смисъла от това при положение че по добре да си с по малко масло, защото е по евтино и по леко!

Коментар

не знам за ямаха
        но на всякъде другаде където съм гледал го дават да се пуска с качен карач на него
        има даже едни китове с които можеш да си го пускаш в движение докато караш от едно бутонче на кормилото което е свързано с маркучи свързани с коловете посредством втулчици завити на мястото на винтовете

Коментар

Въпрос на настройка, или по точно на нивото на маслото в предницата...

Коментар

Баджо каза че триабва на стоика иначе щело да стане вакум.
            I got 5 on it

Коментар

Не е толкова важно дали на стойка или не. Въпроса е какво изкаш да постигнеш. Този въздух в същност се казва въздушна пружина. При константно ниво на маслото - когато е повече въздух(ако пуснеш въздуха на стойка) - въздушната пружина е по твърда, когато е по малко въздух (пускаш въздуха без стойка) въздушната пружина е по мека.

Но да не се объркате, защото погледнато от гледна точка на нивото на маслото е обратно т.е. повече масло - по малко въздух - по трърда предница и по устойчива на удър при згъване до край.

ВР-а идва с ниво на маслото около 90мм(мери се с згънат кол от горе до където пипне мъслото) аз понеже съм си сложил твърди пружини съм на 130мм (повече въздух).

Като си купих сега последният мотор и предницата ми беше ужастно твърда заради нивото от около 90ммм. Изпуснах въздуха с мотор на земята и предницата умекна. Това е кръпка на проблема, защото правилното ще е да изсмуча малко масло със спринцовка и от двата кола.

Митков,

Ти като си ги виждал че имат такъв кит за изпускане на въздуха, какво те кара да мислиш, че не го ползват докато летят във въздуха, т.е. с абсолютно разпъната предница

Коментар

иначе щело да стане вакум
                къв вакуум ти докъто скочиш два три пъти и амортисьора пак събира въздух
                семерингите задържат маслото що годе но въздуха си минава не чак толкова трудно и то от вън на вътре
                понякога след две три завойчета на трасето като развия винтовете та даже и мотора да е и на стойка излиза сума ти въздух отвътре
                иначе на ендуро каране по не събират въздух но пак когато и да ги развия съскат
                а пък ако не е по реда си някой семеринг-например леко тече
                тогава направо става като помпа предницата за три завоя събира сума ти въздух
                събине във въздуха тоя бутон много трудно може да се натисне дори и от супер професионалист
                не знам не искам да споря
                но аз на няколко места съм виждал изрично написано да се пускат като си качен отгоре, а и на световното си спомням че ги гледах също така да ги пускат както и да е не ми се спори за глупости
                като го срещтна пак някъде ще ви пусна снимка

Коментар

Да - добре е да пуснеш да видиме какво са написали хората, може пък да има някаква идея в това...

Аз никъде не съм виждал подобно нещо.

Докато сме на темата на въздуха в предницата - някой хора си пълнят азот вместо въздух с цел, когато се загрява да не се разширява и да не ти се втвърдяват коловете. Въпреки че тя като се загрее предницата маслото става по рядко и покаченото налягане на въздуха до някаква стелен спомага за постоянно ниво на твърдост освен ако не искаш по меко. Друг момент е че при покачено налягане на вуздушната пружина коловете се по рядко се згъват до долу и се покачва неизползваемата част на предницата.

Коментар

е ти съвсем научно и в детайли взе да навлизаш в темата
                    верно че е така ама на практика почти не се усещат тези неща
                    а и за да загрееш чак толкова маслото в предницата -яко блъскане трябва да падне
                    виж маслото в задният амортисьор загрява доста
                    след няколко обиколки особенно лятно време по мотокрос писта -почва направо да пари амортисьора
                    то за това отзад задължително се пълни с азот
                    и то доста атмосфери се помпят
                    на сузукито мисля че го даваха 12
                    на ямахата май бе по малко не помня точно но нещо като 8 ми се върти в главата

Коментар

Производителя го дава едно число, но не е задължително да се спазва. Когато е повече атм. има по голямо триене на семеринга и съответно по слаба динамика на окачването. Много тунинг места в щатоте ползват по 8 атм. Минусът на по малкото атм. е че има опастност маслото да почне да се пени, което е зле за производителността. Изкам само да отбележа че ако си пълниш задният аморт. с пистолет за гуми си далече от изтината, защото като махаш пистолета има едно шшш и не знаеш колко е останало вътре. 2-3 атм изчезват със сигурност. Имам специален инструмент за целта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X