Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Верига или верига + зъбак?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Верига или верига + зъбак?

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
    Е да, но както е тръгнало сега наистина ще сменя само Новата верига не ми се вярва да се преебе бързо, най-много да потроша задния пинион.
    И една друга малка подробност - ако задния зъбак е зле - предния е по-зле... (нищо, че е скрит и не се вижда)
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Предния явно е сменян, защото е в добро състояние, задния износването не е толкова фатално. Утре ми пристига новата верига и след 2 седмици на заплата ще взема и пинион.
      [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
        И една друга малка подробност - ако задния зъбак е зле - предния е по-зле... (нищо, че е скрит и не се вижда)
        Това с прискърбие го установих оня ден! Все гледам задния, а той все още е добре, ама като погледнах предния, лошо ми стана! Добре че в нета всичко се намира вече та си поръчах и днеска ми е пристигнала новата верига и пиньони! Утре ще си ги взема от Еконт!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Някой може ли да препоръча откъде може да се намерят качествни зъбаци /преден заден/ и съответно верига.

Коментар

Първоначално публикуван от DOBERMANN® Преглед на мнение
            Някой може ли да препоръча откъде може да се намерят качествни зъбаци /преден заден/ и съответно верига.
            Пиньони в Макея-ул Ц Симеон
            В Мотобум мисля че имаше вериги Реджина на съвсем прилични цени.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

къдепо точно на Ц. Симеон?
              Тава да не е при онази русата кака ?

Коментар

Не Ваня е на Пиротска.
                Макеята е на Симеон и К Величков и по-точно като тръгниш по Симеон в посока към центъра-на първата пряка след К Величков.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

До: Какав забак да си зема

Здравейте искам да попитам какав зъбак да си зема за симсон за да дарпа в баирите

Коментар

До: Какав забак да си зема

Първоначално публикуван от petar1986 Преглед на мнение
                    Здравейте искам да попитам какав зъбак да си зема за симсон за да дарпа в баирите
                    Ако си чел ще разбереш...

Отзад слагаш по-голям отпред по-малък...или и двете
                    MG RACING

Коментар

За веригата...

проблема е че веригата е разтегната , опъната е до край.
                      Въпроса ми е : да купа нова верига или да скъся тази,защото пинйоните са абсолютно здрави,като нови са и неми се дават пари и за тях.
                      и също така колко пари върви една читава верига?

Коментар

До: За веригата...

Първоначално публикуван от divaneto99 Преглед на мнение
                        Въпроса ми е : да купа нова верига или да скъся тази,защото пинйоните са абсолютно здрави,като нови са и неми се дават пари и за тях.
                        Е то ако става със скъсяване то кой и защо ще си купува нова верига?Със скъсяване не става става само с нова която според мен е от 140 лв нагоре мерките са общо взето следните DID RENTHAL REGHINA има и други но тези са проверени и са качествени със сигурност.А и много ме съмнява пиньоните да са читави а веригата да е свършила я си разгледай внимателно пиньоните да не стане така да сложиш веригата на старите пиньони и после да ревеш и за верига и за пиньони.
                        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Ето схема за износване на пиньона от манула:

Като се заострят шиповете, значи е износен.

Скоро имах много странна мистерия:
                          Нагласих си задното окачване на меко докрай, обаче си остана твърдо и нямаше никаква разлика с преди и се чудя какво става... И вчера един пич вика: - а бе на кой е тоя мотор? Ще го счупи така с тая верига. Оказа се, че съм я опънал прекалено много (колкото на пистарката) и тя пречи на шарнира да се сгъва свободно. Отхлабих я и усетих мекотата на окачването

Ето правилото за опъването на веригата:
                          48мм или три некебапчести пръста от болтчето на плъзгача на веригата при мотор на стойка със задната гума свободно висяща.

По-добре леко неопъната, отколкото преопъната. Иначе се разтяга, къса и чупи картера и куп други неприятности!

Коментар

Първоначално публикуван от divaneto99 Преглед на мнение
                            Колега ,пусни една снимка да видим на какво дередже са ти венците.Неможе да си распънал веригата а те да са здрави.
                            П.П. За какъв мотор ти трябва верига,аз карам с верига AFAM XLR 120 която струва 125 лв ако ти е по силен мотора трябва да си вземеш по силна верига.Казваш,че не ти се дават пари за венци ами аз карам с Карловски и съм много доволен а не са изобщо скъпи по добре даи някой лев за да нямаш после други главоболия като распъната нова верига от стари венци
                            0888 074 049

Коментар

Незнам как да кача снимка за да видите в какво състояние са.
                              Карам Хонда ЦРМ 125 2т 1990 година.
                              Незнам каква марка е веригата, но мисля, че и венците и веригата са оригинални.
                              Последно редактирано от Chinela; 24-05-09, 18:47. Причина: Правопис

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                                Ето правилото за опъването на веригата:
                                По-добре леко неопъната, отколкото преопъната. Иначе се разтяга, къса и чупи картера и куп други неприятности!
                                Верига най-лесно се регулира като сгънете окачването почти до край(двама човека да седнат в/у мотора е достатъчно) и при това положение я обтягате почти до край, да останат само съвсем леки колебания за хлабина.
                                Това е. Така е най-сигурно и практично, че няма да я оставите преопъната, както случая с Ясен по-горе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X