Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро на въздушна възглавница?!/пневматично окачване/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ендуро на въздушна възглавница?!/пневматично окачване/

това не са мои твърдения а на списание -"за рулем" брой от ..70 и някоя година ..там обаче имаше все пак и масло ..а този го дават че бил напълно без масло..а маслото освен че херметизираше чешкия модел и има и топлинен капацитет доста повече от на въздуха да не говорим и за смазочните му способности!!! ..така че без масло ..как ще се справят със загряването ..още повече че ще се помпи и с въздух..а не например с азот така че ще има и коефициент на разширение при повишаване на температурата ..въобще..тва ми се струва прекалено хай технолоджи ..и за сериозен оффроуд освен това толкова трябва прецизно да е направено че незнам въобще дали ще е ремонтно пригодно а ще се подменя директно при повреда най вероятно..а и без смазването на маслото..колко ще издържат на сухо триене нещата??? ..да не говорим ако издъхне или гръмне някъде по пътя..направо ще ви клекне мотора и ще остане и без пружиниращт елемент даже ..ще видим времето ще покаже ..може пък да са се справили със всички тези неща

Коментар

Щом няма на джипките подобно окачване предполагам че не е много подходящо за офроуд.Иначе на колите се ползва отдавна.А относно тежестта въздушната възглавница е доста по лека и понася по големи натоварвания при едни и същи условия това съм го пробвал и го знам от опит.Не мисля че има бъдеще тая система качена на ендуро но дано да не съм праввсе пак съм фен на BMW.

Коментар

BMW HP2Enduro е със същото задно окачване и се продава от 2-ве години,така,че окачването е добре измислено,иначе нямаше да го сложат и на този модел.

Коментар

Първоначално публикуван от ivodominator Преглед на мнение
          BMW HP2Enduro е със същото задно окачване и се продава от 2-ве години,така,че окачването е добре измислено,иначе нямаше да го сложат и на този модел.
          Виж сегакато замисъл е добро харесва ми обаче съм скептично настроен за приложението му при леките ендура.Колата ми е с такова окачване и има много плюсове обаче за лек мотор незнам засега явно не се е наложило както не се наложи и хидравличното окачване на Ситроен.Айде стига че взех да разводнявам темата

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
            това не са мои твърдения а на списание -"за рулем" брой от ..70 и някоя година ..там обаче имаше все пак и масло ..а този го дават че бил напълно без масло..
            Аз до колкото разбирам те се хвалят най-вече с възглавницата, а не с газовия амортисьор....

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
            ....още повече че ще се помпи и с въздух..а не например с азот така че ще има и коефициент на разширение при повишаване на температурата
            А от картинките оставам с убеждение, че възглавницата и амортисьора са си с отделни въздушни камери и при това положение е напълно вероятно в аморт. да има азот... А триенето най-вероятно са го решили по някакъв начин, неможе да е иначе...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X