Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пружина на заден амортесьор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пружина на заден амортесьор

Сори, едва днес сядам да си прегледам лс-ите - извинявам се за което.
    За всеки който ми е писал скоро - очаквайте включване.

За пружината ти - оригиналната и твърдост е 6.3кг/мм. Това е малко повече от повечето кросаци които са с пружини около 5.5. Ако намериш със същата твърдост и диаметър но с различна дължина, можеш да си играеш с втулки шайби въпреки че не е препоръчително.
    Последно редактирано от Goblin; 20-12-07, 22:30.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За да монти разх пружина от друг амортисьор,първото и най важно е да знаеш каква е твърдоста на същата.Неможе произволно да слагаш каквото си искаш.Понеже в БГ не мисля че има машина която да мери твърдоста на пружината можеш да пробваш следното.с твоята пружина монтирана измери отт една фиксирана точка до друга разтояието.ще рече от оста на мотора(жадната) до върха на калника.,след това седни на мотора с екипировка и направи същото замерване .Трябва да си в границите на около 100 мм говорим за ендуро ,ако е повече от горепоказаното е мек.Трябва да знаеш че не е само причината пружината,може да е също азота които е в бутилчицата до самия амортисьор.той трябва да е около 10 атмосфери кой.то също влияе върху твърдуста му.Грешно е да затягате пружината до край защото така се анулира ефекта на реглазите на амортисьора.Пружината,хидравликата и наляга нето са съвкупност от фактори които влияят за стабилноста.всяка една серийна пружина издържа около 82 кг .
      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Гоблин погледни една страница в интернет БУД РАСИНГ и ми пиши да ли ще ти хареса.
        Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
        0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Пепи, знам ги отдавна бъд рейсинг, познавам хора които пазаруват от тях. Гледам не са далеч от Испания, да не би там да работиш
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Французи са ,но аз работих в ДМХ перформанс но това е на 50 км от Мадрид и не мога постоянно да пътувам.Но извесно време бях посветен на амортисьорите и все още имам контакти с хора от този бранш.Много е трдно да знаеш за амортисьорите защото трябва да ходиш на много курсове които струват по около 4000 евро и то са в Холандия и Свеция зада ти кажат там нещичко за тях.Амортисьорите са нещо супер сложно и това се учи с години.
            Последно редактирано от Goblin; 28-12-07, 23:51.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
              може да е също азота които е в бутилчицата до самия амортисьор.той трябва да е около 10 атмосфери кой.то също влияе върху твърдуста му.
              Погледни първия ми пост на снимката... амортесьора е "обикновен" така бутилчица нямам, не съм разглеждал обстойно амортесьора както е на мотора, защото той е далеч от мен и нямам тази възможност. На снимката е самоя амортесьор.... факта че е навит до най-твърдата си точка, той е супер мек Като се ръководя от този факт няма нужда да проверявам дали е мек, по твоята теорема. Въпреки, че съм го правил.
              Значи метода за измерването ще го проведа като намеря пружина... Иво ми беше обещал нещо, но явно се покрива..
              Пепи, мерси все пак за информацията, беше ми полезна, по това което си написал, си личи че разбираш от амортесьори

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
              Плюс това тук в Испания караме много по камъни ,където не можеш да имаш твърдо окачване(от опит и от хора които карат ендуро от по 20 години знам че за ендуро винаги е по добре да си с по меки амортисьори така и умора та идва по бавно
              Видях в другата тема какво си написал... в това отношение си прав. Попринцип неказвам, че не ми харесва, че е меко, но ме дразни това, че немога да го регулирам, примерно искам да е на средно положение. Сега като кача някой и потъва така сякаш съм скочил от 3м височина на две гуми. Виждам, че все пак говориш за спортни ендура, но все пак... исках да се изкажа тук.
              Последно редактирано от Daniel Gyorev; 27-12-07, 22:48.
              KTM Fen

Коментар

Наскоро си купих нов амортисьор,но не ми харесва колко е мека пружината му.Натегнат докрай е много ама много по-мек от предишния,който до половината навит беше много по твърд от този.Мислех да сменя новата пружина със старата,но се оказа че тя е по тясна от новата и не влиза.Та взех едно решение което искам да съгласувам с тези които разбират в този форум.
                Мисля тази новата меката пружина да я дам да я закалят и да стане по твърда,но дали това е решение?
                Моля компетентните по тази тема да се отзоват
                YAMAHA WR450F

Коментар

Първоначално публикуван от mureto Преглед на мнение
                  Мисля тази новата меката пружина да я дам да я закалят и да стане по твърда,но дали това е решение?
                  Виж сега...това със закалката е решение от немай къде и не очаквай кой знае какви резултати. Има вариант да стане и по-твърда от необходимото.
                  Но щом хептем неможе да се кара - пробвай тоя вариант...ако не стане ще си вземеш друга, истинска и си ок...
                  Какъв амортисьор си взел? Да не е некой китайски или подобен?

Коментар

Вчера я дадох за закаляване и сега отивам да я взема.Монтирам я и пробвам.Ако не става ще търся нова.Амортисьора е PAIOLI
                    и трябва да е от Италия.
                    Последно редактирано от mureto; 29-03-08, 07:21.
                    YAMAHA WR450F

Коментар

Тоя нищо не е направил.Пружината си била добре.Да ама НЕ.
                      YAMAHA WR450F

Коментар

Първоначално публикуван от mureto Преглед на мнение
                        Наскоро си купих нов амортисьор,но не ми харесва колко е мека пружината му.Натегнат докрай е много ама много по-мек от предишния,който до половината навит беше много по твърд от този.Мислех да сменя новата пружина със старата,но се оказа че тя е по тясна от новата и не влиза.Та взех едно решение което искам да съгласувам с тези които разбират в този форум.
                        Пружината не може да се закалява защото по време на работа ще се счупи.По добре си вземи нова пружина или се опитай да подложиш втулка.Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от ivodominator Преглед на мнение
                          Пружината не може да се закалява защото по време на работа ще се счупи.По добре си вземи нова пружина или се опитай да подложиш втулка.Успех!
                          Да, но като подложа втулка тя пак си остава мека.Все пак ще пробвам,но вече си търся пружина дълга 29-30 сантиметра и да е 10см външен диаметър и 6см вътрешен.
                          YAMAHA WR450F

Коментар

С подложки нищо не става, щом е мека си остава мека. От закалка с точни параметри няма да се счупи - всяка пружина сама по себеси е закалена(стоманизирана) до някаква степен. Но точно в тази закалка е тънкостта на занятието, едва ли някой може с подръчни средства и приблизителни изчисления на ум да ти докара нужната твърдост. От горе на всичко в съответствие със закалката се взима в предвид и Фи-то на желязото от което се свива пружината. Въобще всичко това си е сложен процес на изчисления и прецизна изработка.
                            Освен нова пружина съобразена с точна спецификация за модела и килограмите на райдъра всичко останало ще е голям компромис, това е истината

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X