Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Критерии за оценка на гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Критерии за оценка на гуми

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
    1. Асфалт и павета - гумата се държи почти като гума за асфалт! Доволен съм от това защото имах известни опасения. Един приятел, след като си сложи на ХТ-то Митас С 02 мотора започна да "плува" особенно в завой и създаваше илюзия че се подхлъзва! Но при Максиса, за щастие, няма такова нещо!
    Ей тая смешка не я бях чувал скоро. Как тази ендуро гума ще държи на асфалт?!? Този филм май не са го прожектирали още и как може да сравняваш въпросният Максис с Митас С02. Митас С02 си е кросова гума за мек терен, ако не се лъжа. Тя няма как да държи на почти нищо друго.
    Иво Георгиев
    Gworkshop

До: Въпрос за гумите "MAXXIS" ?

[quote=sl.daskalov;259589]Днес си взех гумата от Еконт, монтирах я веднага и не можах да се сдържа да не я пробвам! Та ето резултатите от първия тест:
    Самия материал на гумата ми се вижда доста твърд! Първоначално я напомпих както си знам, но после я издишнах до 1,2 (нормално карам на 2) и гумата пак седи твърда!

Колега гума с такъв грайфер се не кара на 2. Мотора ти ще стане неуправляем. и 1,2 и е много ако ме питаш, особено ако и предната я напомпаш толкова карането на мотор става като джет
    Живей за всеки дъх!

Коментар

Първоначално публикуван от Husaberg Преглед на мнение
      Митас С02 си е кросова гума за мек терен, ако не се лъжа. .
      За твърд терен
      MG RACING

Коментар

Да може и за твърд да е (не съм ползвал Митас скоро), но мисълта ми бе, че няма как кросова гума на не се л'лее на афалт
        Иво Георгиев
        Gworkshop

Коментар

Как може да се прави тест на кросова задна гума при положение че
          предната е пистова?Има само три марки гуми.Тази година в Севлиево на световното
          някой да забеляза камион с гуми на Митас или MAXXIS.Направете си изводи.А за митас
          предна не желая са я видя пък камоли да карам с нея.
          __KTM__

Коментар

Митас наистина не са добри особено за предни,карал съм с такива и е отврат,сега карам с метцелер сикс деи ендуро и съм невероятно доволен даже износена държи в пъти повече от митаската.
            Но да не изместваме темата.
            Както съм писал по-горе аз ще си закупя въпросната гума за да я тествам както си трябва и тогава ще пиша впечатрения.
            MG RACING

Коментар

sl.daskalov, ще ме умориш от смях !
              Щом си много доволен на черно от предна за асфалт, какво остава за кросова гума, пък било тя и ПанасоАник !
              Хората като се позаобли малко грайфера на предната и я хвърлят, а той бил доволен от шосейната.
              Това беше "теста на годината", повярвай ми !

Имайте малко уважение към ендурото де !
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

От край време ми прави впечатление, че когато някой изрази мнението си, било то вярно за него или грешно за другите, всички почват да го опрекват и усмиват Мисля, че всеки има право на собствено мнение. Пък и при положение, че той е си е изградил положително мнение за гумата, карал е с нея и е усетил как се държи, няма значение, че е шусейна, ендурото все пак е тежко и според мен там е различно всръвнение с другите по-леки. Нямам мищо против никой в конкретния случай, но мен лично много ме дразни, някой да ме упреква при положение, че съм видял, чул и разбрал за какво става въпрос.
                Стига, че оспамихме темата.
                KTM Fen

Коментар

Пичове, не ме разбирайте погрешно, но често се пишат нелогични неща, а тях ги четат често съвсем нови хора, които сега започват да навлизат в този спорт. Като прочетат, че няма никакъв проблем да си джиткаш с една гума за асвалт и една кросова гума и ще се успокоят напълно, а утре като се изсипят някъде и си счупят нещо, ще кажат, че тия от якия форум са пълни профани ... ?!!!

Недейте така ! Ние не искаме да ви апострофираме, но недейте писа такива смешни неща сериозно, че и да се навивате един друг.
                  Мисля, че тази техническа част е много сериозна и трябва сериозно да се отнасяме към постовете в нея.

Когато пък се шегуваме, то ясно си личи.
                  -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                    Пичове, не ме разбирайте погрешно, но често се пишат нелогични неща, а тях ги четат често съвсем нови хора, които сега започват да навлизат в този спорт. Като прочетат, че няма никакъв проблем да си джиткаш с една гума за асвалт и една кросова гума и ще се успокоят напълно, а утре като се изсипят някъде и си счупят нещо, ще кажат, че тия от якия форум са пълни профани ... ?!!!

Недейте така ! Ние не искаме да ви апострофираме, но недейте писа такива смешни неща сериозно, че и да се навивате един друг.
                    Мисля, че тази техническа част е много сериозна и трябва сериозно да се отнасяме към постовете в нея.

+1
                    Кавазаки КЛХ 300 04г
                    Кавазаки КХ 65 04г
                    Опел Астра 94г
                    Мерцедес 124 91г

Коментар

Това което съм написал не е предположение или просто мнение, а си е ЛИЧНО МОЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ! Ако някой реши да си гради мнение на базата на моите впечатления, това си е лично негова отговорност! Нямам база за сравнение за това как се държи моя почти 200 килограмов мотор с кросова гума, защото това е първата такава , с която го карам! Затова и единственото сравнение, което можах да направя е със досегашните ендуро гуми, които съм ползвал и с митаската С 02, която преди време един приятел сложи на ХТ -то си (доста по-лек от моя мотор)!
                      Понятията Ендуро и ендуро гуми не са определени от мене и се отнасят за доста повече модели (мотоциклети и гуми) и твърдението че Митас Е 07 е пистова гума си е направо смешно и глупаво!
                      Ако някой от модераторите мисли че с някой мой пост застрашавам живота или здравето на някого, моля нека поста ми да бъде изтрит! Имате и правото и възможността да го направите.
                      А пък ако на някой му бода очите, и си мисли че моето и на мотора ми място не е в този форум, за тази работа си има бан! Бам един бан и се оттеглям без да кажа "гък"! Не обичам нито да съм нахалник нито пък да съм натрапник в очите на хората, така че въпроса е да ми се каже (или пък покаже) навреме!
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ей, Sl.daskalov, никой не говори за бан тук, ама по някое време се онасяте неусетно. И аз съм го правил, че дори и ADA !
                        Моят съвет е, когато се правят тестове да се уточняват повече подробности, за да става ясно на хората за какво точно става въпрос, ама да се казва, че гума за шосе чудесно държи на черно (и то предна) за мен е смешно !

Важно е да отбележа че теста го проведох с предна гума Митас - за асфалт (Е 07 май беше), която за разлика от задната митаска се представя учудващо добре и на черно!
                        Иначе, моите уважения към теб и към постовете ти до сега ! (къде ми е човечето дето се покланя)

ПП. А, забравих да кажа в началото, че само Иван Чинела е перфектен !
                        -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение

Да съм споменал някъде, че съм съгласен с него?
                          Имам там някъкви предположения, за които не съм сигурен и които съм споменал, за да го защита в известен смисъл, но понеже и аз не съм много вчас не съм коментирал нищо друго. Иначе това което си казал е вярно, но този който иска да си избере гума се обърква още повече от нас, щото всеки прави различни коментари (по темата или не) и човек неможе да си обясни, добра или лоша е гумата.
                          KTM Fen

Коментар

Нищо де, нека се дебатира по тестовете, това не е лошо, но да се прави аргументирано
                            Пък не е срамно да каже човек: "Новите гуми ми излизат скъпо и тъй като нямам никакви шампионатни цели, затова си взимам обикновено втора употреба и не мога да дам точна и категорична оценка за това и това ... "
                            Аз твърдя, че съм карал със всички марки нови гуми и то в комплект (предна и задна) и не смея да им направя сравнителен тест, защото не съм достатъчно сигурен все още.
                            Ще го направя, когато ги изредя на всякакви терени и климатични условия, защото това е много отговорно изказване !
                            Не съм съгласен с тест на гума, когато не си я сравнявал с няколко други производителя и то при едни и същи условия на експлоатация .

Казвам го още веднъж, техническата част на форума е най-отговорна, тук всяко мнение трябва добре да се обмисля на базата на дълги и обширни експерименти и наблюдения !

Ако не си много сигурен в нещо, потърси някакъв тест в известно мото списание и го помести него, както прави Митков !
                            Последно редактирано от iva_kx; 29-11-07, 21:28.
                            -------------

Коментар

Прави си, харесва ми как се изказваш Ясно е че с теб немога да споря, чел съм много твой постове включително и един по тази тема , ако не се лужа, някъде беше споменал, че dunlop, за теб били най-добрите от тези дето си карал досега
                              KTM Fen

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X