Здравейте.Онзи ден докато се клечех на мотора на стапенка и забелязах,че има много голям луфт в задното окачване или по точно в лагерите.Прочетох темата за смяна на лагерите и втулките на задното окачване и искам да попитам дали ще има за мойта машина - Gilera 125RC 91год. такъв комплект?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лагери на задното окачване-разбити
Свий
X
-
До: Лагери на задното окачване-разбити
И аз съм му разглобил задното укачване на моя ма не мога да извадя лагерите да. Ако знае някой как ставаще съм благодарен.
А за комплекти трябва да има, само че сигурно с поръчка, защото за нашите мотори не са сред наи популярнитеKAWASAKI Let the good times roll
-
Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнениеИ аз съм му разглобил задното укачване на моя ма не мога да извадя лагерите да. Ако знае някой как ставаще съм благодарен.
А за комплекти трябва да има, само че сигурно с поръчка, защото за нашите мотори не са сред наи популярнитеKTM Fen
Коментар
-
Е то тези лагери имат някакви гумички пред тях, дето не искат да излязат. Сигурно служат за да не влиза мизерята при лагерите. А иначе с горелката ясна работата но с тея гумички незнам какво да правя неискат да излязат и това. Като тръгна да ги махам започват да се късат, ако ги скъсам и разкарам дали ще е проблем?KAWASAKI Let the good times roll
Коментар
-
Днес разглобих всичко по задното окачване или по точно разполових мотора.Снимки няма,че бях много мръсен и не ми се цапаше да снимам.
Та така.Мотора ми не е с лагери отзад на вилката,а с втулки на които втулки има гумичка да не влиза вода и мизерия.утре ще ги снимам да ги покажа.Забелязох,че не само втулките са се разширили ами и оста(в моя случай е шпилка) също се е поизяла на местата където са били втулките.
Та въпроса ми е може ли някой стругар да ми ги направи от какъв материал трябва да са ако може?YAMAHA WR450F
Коментар
-
Надали оригинално там е било с втулки! там се прави с иглени лагери, но понеже трудно се намират такива размери, особено на японските в БГ се прибягва до метода с втулки.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Tука мога да ви дам съвет.Аз минах по този път и бая зор видях.На моята Ямаха се бяха разбили точно тези на кокала,те по принцип са 3 но единия който е на амортесьора е здрав.Свалих ги аз и почнах да ги търся и се оказа че оригинални за Ямаха-първо няма в наличност ,второ идват за месец и трето стрували 120 евро.Те са иглени и точмо този размер няма,но има с същия външен диаметър ,който ме устроива напълно .Един добър стругар ми направи вътрешните втулки,естественно от някаква твърда стомана която после бе шлаифана и работата готова.Просто си ги свалете огледайте ги занесете ги на майстор и съм сигурен че ще си ги направите.Там на това мястоНЕ може да има бронзова втулка понеже има доста голямо натоварване и няма да държи.Послушаите ме и няма да збъркате.При нас в Габрово има магазин за лагери и казваш какъв размер искаш и ти казват кой е най близкия.Сигурен съм че навсякъде има такива магазини.
Коментар
-
Да, в краен случай може и така ,но тези лагери не са така издържливи както оригиналните и съответно искат по-честа смяна. Правените втулки трябва да имат циментация иначе иглите се набиват във втулката и луфта е налице. С бронзови втулки пак става ама пак замалко, особено ако се кара яко оффроуд, иначе за лек черен път или асфалт и години може да те карат ако ги мажеш редовно.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Направо си станаха перфектно.Карал съм ги половин година и то яко и за сега не са мръднали.Тези лагери бяха японски и мисля че са добри.А за втулките могат да се циментоват и шлаифат без проблем.Моите ги направиха от някакава стомана и ми казаха че може да мине без термични обработки,и казвам пак до сега работата е супер.
Коментар
-
Към mureto !!!
имаше ли нужда да пускаш нова тема при положение че тази Лагерите на задното окачване-проверка,поддръжка и замяна е залепена точно в раздела Ходова част, окачване
за Н-ти път ще ви припомня, преди да пускате нова тема търсете за съществуваща такава !!!Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Странно как съм я пропуснал тая тема...
http://www.goallballs.com/dealer_tools.asp - това е фирмата която прави лагерните комплекти за Moose и за Pro-X. Отстрани има търсачка, избира се по тип машина, модел, година, тип комплект (на кокали, на ушите на амортисьора, на шарнира), и вади сериен номер.
Също така правят и подсилени лагерни комплекти за задна джанта на КТМ. Оригиналните не са от най-издръжливите.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар