Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се изправя алуминиево кормило ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Стефан
    Недей! С бензиновата лампа леко и непринудено ще го стопиш на локвичка! Или даже ще го запалиш. ...............................алуминиевите направо мрат(((
    Е тва е вече ценна информация. Много благодаря
    Само трябва и Митков да го прочете щото той си сменя семерингите на предницата като я нагрява с една газова горелка (нещо подобно на бензиновите) за да излезне леко втулката. За сега не е имало инциденти, ама знае ли човек. Като знам как се синее пламъка трябва да вдига доста градуси
    2010 CRF 250 R

Коментар

еее аре сега
      аз съвсем леко и равномерно я нагрявам
      а и тоя челъм го видях в една американска книга от ерикк горр който е баш майстор по тия работи
      а и да стопиш голямо парче алуминий с горелка не е много лесно щото ти нагряваш на едно място ама от другите места той си се охлажда
      трябва да си супер смотан и да нагряваш дълго време на едно и също място и пак трудно ще се стопи
      както знаете алуминия има добра топлопроводимост
      а и аз нагрявам с толкова слаб пламък че и прасе трудно ще опърли
      само колкото да разшири и да изкарам втулката без да блъскам

Коментар

а за кормилото
        по добре си вземи ново
        от роки маунтин има на tusk по за 20-30 долара алуминиеви
        а и стоманени може да се намерят още по евтино
        от аунера май беше 14 евро стоманеното
        вземи вече да си цениш здравето и стига с тия експерименти
        аз като дете също съм чупил кормило на колело
        слезнах от един бордюр на задна гума с едно сгъваемо балканче и кормилото като се счупи паднах върху основата му и през якето ми раздра кожата на корема та и почти до слабините на 2-3 сантиметра от къдет не трябва ми направи браздата
        освен това паднах на асвалта и си ожулих пръстите на ръцете до кокалчетата,от тогава и ноктите на пръстите ми са по показани от колкото бяха щото тая кожичка не се възстанови съвсем до предишното си ниво
        а колко хора са се травмирали на мотокрос заради изправяни кормила
        а и да не се счупи в движение пак ако паднеш някъде и се счупи
        и си на незнам си колко километра от дома
        кво ша провиш
        айде стига експерименти нали и без тва наскоро си говорехме че бива да си вземеш ново кормило
        сега тъкмо ша имаш причина да го направиш

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
          освен това паднах на асвалта и си ожулих пръстите на ръцете до кокалчетата,от тогава и ноктите на пръстите ми са по показани от колкото бяха
          Митков, то това си има и предимства!
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Газовата горелка с въздух дава 1 100. С кислород - 1 300. Когато грееш различни детайли, или още по-добре от различни материали, тогава с много малко количество топлина (по никой начин да не се бърка с температурата!) правиш квото ти трябва - отлепваш ги един от друг. Това не успява да повлияе на структурата на материала в дълбочина. Затова и може, ама това е ария от друга опера.

Коментар

Сега се сещам че преди време имах ЧЗ 125 крос и се беше наложила смяна на цилиндровата втулка. Бяха ме светнали че най-лесно става като се нагрее с бензинова лампа оребрената алуминиева част - втулката сама си пада.
              Голямо нагряване му ударих но накрая наистина стана много лесна смяната на втулката. На алуминия никъде нищо не му стана. Нито в зоната на директния пламък, нито отстрани. Нямам представа как се е отразило това на структурата на материала, но след това тоя мотор го скъсаха от каране и двигателя не мръдна. Е, разбира се щото го бях тунинговал малко намалих му мощността леко

Кормилото снощи го свалих и го огледах по-обстойно. Никак не можахме да си обясним как и защо е станало така, но тръбата не се е изкривила, а се е усукала ДОСТА Да знаете къде изкупуват алуминий за скрап?
              2010 CRF 250 R

Коментар

Недей!!! Сложи го на стената като ловен трофей. Ако нямаш камина да го наредиш като лордовете по замъците, го сложи над кревата. А мадамите като питат тъпо "и кво е тва?" ти с досада им казвай "Бе нищо, препарин гръбнак, оня ден тука една нещо бавно се събличаше ...".

Коментар

Бе то е ясно че ще го закача като трофей някъде, ама няма да е над кревата, щото в къщи имам 3 мадами (1жена+2дъщери) от които е по-добре да го крия тва кормило, че да не им изкарвам акъла.
                  В мазето съм си заформил кът на моториста и някъде там ще му е мястото
                  2010 CRF 250 R

Коментар

До: Как се изправя алуминиево кормило ??

За да не пускам нова...

Значи кормилото на TM-а има малко странен проблем - гредата, която е отгоре - на захват се измества надясно и това ме води на мисълта, че най-вероятно са го поусукали и после поизправили.

Какво ново да търся? По-горе mikov е предложил, като марка "Tusk" - други предложения? Защо? От къде?
                    Последно редактирано от господин никой; 27-11-08, 13:12. Причина: typo...

Коментар

Rental От магазин Ендуро в Стара загора.Данчо има много голямо разнообразие, и праща по куриери.Цените му са много сносни.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        За да не пускам нова...

Значи кормилото на TM-а има малко странен проблем - гредата, която е отгоре - на захват се измества надясно и това ме води на мисълта, че най-вероятно са го поусукали и после поизправили.

Какво ново да търся? По-горе mikov е предложил, като марка "Tusk" - други предложения? Защо? От къде?
                        Ето я темичката http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=32270

с 2 думи изправянето ..... никак, временно решение
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Neken, в нашия магазин колкото искаш. Нормалните некени бяха май 180лв, "специалните" са около сто. Марката е е коментирана тук

Под "специални" разбирам некени без надпис. Без надпис са понеже някой от големите им клиенти е поръчал партида със своя марка но нещата са се разсъхнали преди в завода да им гравират името. При тях обаче няма избор на огъване и т.н. Каквото - такова.

Вземи твоето кормило и мини в магазина, ще ти намерят.
                          02 957 12 46, бул "Цар Борис 3" н. 321
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            ...
                            Отдавна се каня, но просто не ми стига силата вечер и това да свърша...

@Краси - видях и тази - нямам никакво намерение да го изправям още веднъж - просто се чудех какво ново да си взема.

Благодаря за съветите.

Коментар

В Севлиево в BobiMX имаше Зета от дебелите на много добри цени.Аз си купих такова, но още не съм го пробвал.Отвътре е ... оребрена тръбата ето така

Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Изчетох цялата тама за да видя дали на Митко му е дошъл акъла. Така и не разбрах. Едно нещо съм научил при тези мотори и то по hard way, не се бъзикай с тези работи. Никъде не съм срещал да се казва как да се изправят тези материали по простата причина, че не могат да се изправят. Нагееш ли го ОЩЕ ПО-ЛОШО. При нас има закон, който изришно забранява изправянето на коли с нагряване, а алуминиевите конструкции си имат специална технология за това. Вади си извода. Ако не е толкова криво използвай лост както се спомена отгоре (ще ти трябват минимум още двама), но не нагрявай. И да се върна към това което исках най-вече да кажа - КУПИ СИ НОВО. 30-40-50 колкото и да струва при вас, пак ще е по-евтино от здравето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X