Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачните дискове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачните дискове

Първоначално публикуван от Любо Африката
    Тук във Варна всичко ръждясва, и моите, и Японските дискове също. Соления морски въздух не прощава на нищо. Но това е при положение че дълго време не се кара.
    Те твоите ясно ,защото ти си ги правил но японските са НЕРЪЖДАЕМИ.Моите са си оригинални неръждаеми на хондата която имам в момента,на предишната също бяха такива .Съжелявам но аз не съм убеден че трябва да ръждясват,може би това се отнася само за варненските географски ширини!!!!!!!!!!
    Стефан Дянков

До: Изработка на спирачни дискове

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
    Те твоите ясно ,защото ти си ги правил но японските са НЕРЪЖДАЕМИ.Моите са си оригинални неръждаеми на хондата която имам в момента,на предишната също бяха такива .Съжелявам но аз не съм убеден че трябва да ръждясват,може би това се отнася само за варненските географски ширини!!!!!!!!!!
    Вкарваш мотора в някоя яка кал, измиваш го и го оставяш да съхне без да го местиш. После го подмести за да видиш мястото където накладките са опирали в японския диск. Ръждясало

Извинявам се за офтопика.
    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
      Вкарваш мотора в някоя яка кал, измиваш го и го оставяш да съхне без да го местиш. После го подмести за да видиш мястото където накладките са опирали в японския диск. Ръждясало
      Абсолютно вярно!

Коментар

Ми те и теракотните плочки могат да се накарат да "ръждясат" по подобен начин, даже и балатума!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Ми те и теракотните плочки могат да се накарат да "ръждясат" по подобен начин, даже и балатума!
          искам да видя.

Като казвам да се измие мотора имам предвид наистина да се измие хубаво без да остава по него кал
          2010 CRF 250 R

Коментар

искам да видя
            Ооо, веднага! Цифровите апарати са хубаво нещо !
            "Ръждясал" теракот, след престояване на парче ламарина върху него!

"Ръждясали" мраморни плочки! След престояване на казанчето за печката върху тях!

А това, предполагам че е твоя случай - "ръждясало" дъно на алпака мивка след престой на консервна кутия (ръждясваща) вътре:

Дисковете може и да са от неръждавейка но контакта с влажните, ръждиви накладки ще остави ръждив отпечатък върху тях! А ако дисковете ти наистина са от ръждясваща стомана, би трябвало да ръждясват и по външния ръб и по всички останали места където не трият накладките!!!

Коментар

Ооо, веднага!
              ........................................................
              Дисковете може и да са от неръждавейка но контакта с влажните, ръждиви накладки ще остави ръждив отпечатък върху тях! А ако дисковете ти наистина са от ръждясваща стомана, би трябвало да ръждясват и по външния ръб и по всички останали места където не трият накладките!!!

...ръждиви накладки... Доколкото знам в състава на материала на накладките не влиза желязо.
              Повечето дискове са изработени от някаква неръждаема стомана, но това не означава, че изобщо не ръждясват. Въпрос на време и на условия.
              След един кален мотокрос в с.Васил Левски мотора ми като го измих хубаво, изглеждаше все едно е бил на околосветско плаване със сал. Където имаше оголено желязо - всичко беше станало яко ръждиво. Накладките на спирачките пък се бяха изтрили все едно са от кашкавал
              2010 CRF 250 R

Коментар

...ръждиви накладки... Доколкото знам в състава на материала на накладките не влиза желязо.
                А върху какво е залепено феродото ? А и самото феродо използвано за състезателни накладки (най-вече за мотокрос) е с високо съдържание на метални стружки, и не всичките са медни и месингови !

Коментар

А върху какво е залепено феродото ? ...
                  "феродото" е залепено върху помеднена или с друго здраво покритие стоманена планка.
                  2010 CRF 250 R

Коментар

"феродото" е залепено върху помеднена или с друго здраво покритие стоманена планка.
                    Не ми е известно галванично покритие и ли боя, които да издържат дълго при режима на работа на накладките (бързо нагряване и охлаждане)!
                    Но както и да е, наистина не мога да съм сигурен че твоите дискове са от неръждавейка! Но за сметка на това съм абсолютно сигурен че моите дискове са от неръждавейка! А щом производителя ги е направил такива, значи такива трябва да бъдат! Не ми се експериментира (особенно на тази цена) дали дискове от неизвестна за мене, ръждаема стомана, ще осигурят същия коефицент на триене спрямо стандартните, изчислени като за оригинални дискове, накладки каквито се продават по магазините! Ръждясването, само по себе си, не ме притеснява, но е признак че нещо не е както трябва!!!

Коментар

До: Спирачните дискове

Митак накладките имат и компоненти които правят някакви окиси които да нарачем ръжда в лека форма
                      спортните накладки не са от феродо както се казва, макар че феродо е марка за производство станала нарицателно
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Значи ако искате да проверите дали дисковете са то неръждавейка просто ги доближете до магнит. Ако не се залепя значи е неръждавейка. Поздрави
                        [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Това е защото във феродото има метални частици, затова където са били накладките мокри остават ръждиви следи не че дисковете ръждясват.Просто споделям мнение за да може на хората които им трябват нови дискове да си направят правилните заключения.
                          Стефан Дянков

Коментар

... състава на материала на накладките не влиза желязо.
                            Повечето дискове са изработени от някаква неръждаема стомана, но това не означава, че изобщо не ръждясват.
                            Напротив една от съставнитве части на накладките са металните стружки вземи една автомобилна накладка намокрия хубаво и я остави да видиш дали няма да ръждяса. А що се отнася до това дали неръждаемата стомана ръждясва то технологията на металите не го позволява!!!!!!
                            Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от kokolighta Преглед на мнение
                              Значи ако искате да проверите дали дисковете са то неръждавейка просто ги доближете до магнит. Ако не се залепя значи е неръждавейка. Поздрави
                              Тази неръждаема стомана която не я лови магнит я има тя се използува за правене на лъжици и чинии за казармата и не подлежи на термообработка. Но има и такава която я лови магнит и подлежи на термообработка и от нея се правят ножове,скалпели и т.н.а може би и спирачни дискове за ендуро мотори.
                              Последно редактирано от diskusa; 19-10-07, 20:14.
                              Стефан Дянков

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X