Първоначално публикуван от Любо Африката
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спирачните дискове
Свий
X
-
Спирачните дискове
Стефан ДянковТагове: Няма
-
До: Изработка на спирачни дискове
Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнениеТе твоите ясно ,защото ти си ги правил но японските са НЕРЪЖДАЕМИ.Моите са си оригинални неръждаеми на хондата която имам в момента,на предишната също бяха такива .Съжелявам но аз не съм убеден че трябва да ръждясват,може би това се отнася само за варненските географски ширини!!!!!!!!!!
Извинявам се за офтопика.2010 CRF 250 R
-
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнениеВкарваш мотора в някоя яка кал, измиваш го и го оставяш да съхне без да го местиш. После го подмести за да видиш мястото където накладките са опирали в японския диск. Ръждясало
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнениеВкарваш мотора в някоя яка кал, измиваш го и го оставяш да съхне без да го местиш. После го подмести за да видиш мястото където накладките са опирали в японския диск. Ръждясало
Извинявам се за офтопика."Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеМи те и теракотните плочки могат да се накарат да "ръждясат" по подобен начин, даже и балатума!искам да видя.
Като казвам да се измие мотора имам предвид наистина да се измие хубаво без да остава по него кал2010 CRF 250 R
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнениеискам да видя
!
"Ръждясал" теракот, след престояване на парче ламарина върху него!
"Ръждясали" мраморни плочки! След престояване на казанчето за печката върху тях!
А това, предполагам че е твоя случай - "ръждясало" дъно на алпака мивка след престой на консервна кутия (ръждясваща) вътре:
Дисковете може и да са от неръждавейка но контакта с влажните, ръждиви накладки ще остави ръждив отпечатък върху тях! А ако дисковете ти наистина са от ръждясваща стомана, би трябвало да ръждясват и по външния ръб и по всички останали места където не трият накладките!!!"Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
-
Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеОоо, веднага!
........................................................
Дисковете може и да са от неръждавейка но контакта с влажните, ръждиви накладки ще остави ръждив отпечатък върху тях! А ако дисковете ти наистина са от ръждясваща стомана, би трябвало да ръждясват и по външния ръб и по всички останали места където не трият накладките!!!
...ръждиви накладки...Доколкото знам в състава на материала на накладките не влиза желязо.
Повечето дискове са изработени от някаква неръждаема стомана, но това не означава, че изобщо не ръждясват. Въпрос на време и на условия.
След един кален мотокрос в с.Васил Левски мотора ми като го измих хубаво, изглеждаше все едно е бил на околосветско плаване със сал. Където имаше оголено желязо - всичко беше станало яко ръждиво. Накладките на спирачките пък се бяха изтрили все едно са от кашкавал2010 CRF 250 R
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение...ръждиви накладки...Доколкото знам в състава на материала на накладките не влиза желязо.
? А и самото феродо използвано за състезателни накладки (най-вече за мотокрос) е с високо съдържание на метални стружки, и не всичките са медни и месингови
!
"Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
-
Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнениеА върху какво е залепено феродото? ...
2010 CRF 250 R
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение"феродото" е залепено върху помеднена или с друго здраво покритие стоманена планка.
Но както и да е, наистина не мога да съм сигурен че твоите дискове са от неръждавейка! Но за сметка на това съм абсолютно сигурен че моите дискове са от неръждавейка! А щом производителя ги е направил такива, значи такива трябва да бъдат! Не ми се експериментира (особенно на тази цена) дали дискове от неизвестна за мене, ръждаема стомана, ще осигурят същия коефицент на триене спрямо стандартните, изчислени като за оригинални дискове, накладки каквито се продават по магазините! Ръждясването, само по себе си, не ме притеснява, но е признак че нещо не е както трябва!!!"Do not correct a fool, for he will hate you;
Коментар
-
До: Спирачните дискове
Митак накладките имат и компоненти които правят някакви окиси които да нарачем ръжда в лека форма
спортните накладки не са от феродо както се казва, макар че феродо е марка за производство станала нарицателноHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
Извинявам се за офтопика.Стефан Дянков
Коментар
-
Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение... състава на материала на накладките не влиза желязо.
Повечето дискове са изработени от някаква неръждаема стомана, но това не означава, че изобщо не ръждясват.
Стефан Дянков
Коментар
-
До: Спирачните дискове
Първоначално публикуван от kokolighta Преглед на мнениеЗначи ако искате да проверите дали дисковете са то неръждавейка просто ги доближете до магнит. Ако не се залепя значи е неръждавейка. ПоздравиПоследно редактирано от diskusa; 19-10-07, 20:14.Стефан Дянков
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар