Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачните дискове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спирачните дискове

То едно си баба знае, едно си бае . Не може да се движи мотора по улицата и да са му ръждясали дисковете. Ако намеря някоя снимка на такъв диск ще я кача.
    Иво Георгиев
    Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Husaberg Преглед на мнение
      То едно си баба знае, едно си бае . Не може да се движи мотора по улицата и да са му ръждясали дисковете. Ако намеря някоя снимка на такъв диск ще я кача.
      А ти какво, искаш да ти се съглася че дисковете на моя мотор са от ръждаема стомана ли? Вече ти написах как можеш да ме убедиш в това! А иначе на приказки, че ти утре може да почнеш да ме убеждаваш че всъщност съм нисичък, слабичък, беличък блондин, и че някак си съм се самозаблудил за реалния си външен вид! И с това ли ще трябва да се съглася?!
      А сега ако можеш да ми обясниш защо например рамките на тия мотори дето се движат по улиците, ръждясват там където са одраскани, а спирачните им дискове не ръждясват? И само не ми излизай с номера че спирачния диск постоянно се трие от феродото, защото една голяма част от площа на диска изобщо не контактува с накладките, и без да е покрита с каквото и да било антикорозионно покритие (боя, никел, хром, цинк ....) пак не ръждясва!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Аз мога да сваля един диск от мотора си и да го занеса на спектрален анализ в лабораторията на завод ''Арсенал" после да го публикувам да я видят всички,но имам чуствуто че и тогава ще кажат - а бе то момичето сега много добро ама я го заведи на морето и го пусни да видиш ква к....... ще стане. И накрая искам да попитам някои от морските карачи ако е ходил например в Равда и е пускал магнит в пясъка какво става и ако това което се събира по магнита попадне м/у накладките и диска макар и неръждаем кво става? Хайде помоислете малко и тогава пак викайте- ама там на морето ,ама там на морето !!!!!!!!!
        Последно редактирано от diskusa; 25-10-07, 20:09. Причина: допълнение
        Стефан Дянков

Коментар

Незнам дали дисковете ръждясват или не.Докато не ръждясат и мойте няма и да ме интересува, а ако после и спират пак толкова добре също няма да ме интересува, но понеже стана дума за снимки на ръждясали дискове, а днеска малко обикалях по автокъщите та по едно време се сетих за Вас и реших да Ви щракна с ГСМ-чето някоя друга снимчица на спирачно дискче понеже забелязах, че дори на машинки като GSXR 1000 K1 им бяха по-ръждясали дискчетата и веригите (приложените снимки са на друг мотор).Та да се върна на темата ...
          Ама на морето ето такива неща поне днес бяха обичайна гледка по моторите из автокъщите.
          http://bikepics.com/pictures/1066673/
          http://bikepics.com/pictures/1066671/
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Не е само на морето това явление. Моя мотор лятото го държа навън и ако е влажно времето дисковете ми си ръждясват на общо основание.
            Не смятам, че дисковете са от неръждаема стомана.
            Въпросът май тръгна от това дали дисковете на Любо са подходящи за мотори. Това могат да го кажат само хората, които вече са с такива. Другото са празни приказки май
            DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
              Аз мога да сваля един диск от мотора си и да го занеса на спектрален анализ в лабораторията на завод ''Арсенал" после да го публикувам да я видят всички,но имам чуствуто че и тогава ще кажат ....
              Виж това ако го направиш ще ми е много интересно да видя резултатите. Не, че ще мога да ги анализирам както трябва ама може и да се намери някой да каже според състава за каква стомана става въпрос. Ако не ти се сваля твоя диск - мога да ти пратя един стар оригинален заден от 1996 КХ125. Това съвсем сериозно.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                Незнам дали дисковете ръждясват или не.Докато не ръждясат и мойте няма и да ме интересува, а ако после и спират пак толкова добре също няма да ме интересува, но понеже стана дума за снимки на ръждясали дискове, а днеска малко обикалях по автокъщите та по едно време се сетих за Вас и реших да Ви щракна с ГСМ-чето някоя друга снимчица на спирачно дискче понеже забелязах, че дори на машинки като GSXR 1000 K1 им бяха по-ръждясали дискчетата и веригите (приложените снимки са на друг мотор).Та да се върна на темата ...
                Ама на морето ето такива неща поне днес бяха обичайна гледка по моторите из автокъщите.
                http://bikepics.com/pictures/1066673/
                http://bikepics.com/pictures/1066671/
                Е за това говорех. Сега кажете ръждясват или не спирачните дискове на моторите.
                Не може да се отрече, че не ръждясват както обикновенната стомана, но все пак ръждясват.
                Според мен темата е изчерпана.
                Иво Георгиев
                Gworkshop

Коментар

Погледнато реално, по логиката от снимките би следвало да имат някакво заводско покритие или горен слой на частта дето не контактува с накладките, защото е видно, че там ръжда няма. Но има и друг вариант - там където има ръжда да са останали финни частици от накладките и именно те да корозират...

То стана една тема без реален завършек от "компетенции" като нас и в крайна сметка истината беше казана:

iva_kx:
                  "Въпросът май тръгна от това дали дисковете на Любо са подходящи за мотори. Това могат да го кажат само хората, които вече са с такива. Другото са празни приказки май "

Време е за ключ...
                  А ако някой направи подробен химичен анализ на елементите съдържащи се в различните дискове(защото вярвам, че всички не са като две капки вода) да се свърже с модератор и да постави точката.

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                    Въпросът май тръгна от това дали дисковете на Любо са подходящи за мотори. Това могат да го кажат само хората, които вече са с такива. Другото са празни приказки май
                    Аз съм с такива на СуперТенерето.
                    Мотора спира както спира СТ с нови дискове. Дисковете нямат следа от износване за 3000 км. Не ръждясват - мотора седи в гараж във Варна, не е на открито. Единствения им недостатък е че са малко по-тежки от оригиналните, но предполагам че "къдравите" ще са дори по-леки.
                    Също така при спиране има шум, различен от спирането с оригиналните дискове. Не знам на какво се дължи това, но не съм имал проблеми досега.

Коментар

С това темата смятам, че се изчерпва. Не съм привържаник на заключването на теми, защото по този начин се отнема "свободата на словото" тъй че ще я оставиме за сега така
                      DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X