Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За пукнатите гуми в полеви условия - как ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За пукнатите гуми в полеви условия - как ?

Да, но така не се ли разбиват много лагерите, а и има мисля по-голяма опасност за каплата да се изкриви при евентуален удър ?
    [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
    [/FONT]________________________________________
    [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
    [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
    [/CENTER]
    [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от radev76 Преглед на мнение
      аз съм решил проблема кардинално. Карам без вътрешни гуми, а със силиконови обръчи и съм дупер доволен. Гумите стават по този начин малко по-тежки, но не е проблем, сменят се по-често лагери
      това не са ли така наречените Мус-ове?
      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
        това не са ли така наречените Мус-ове?
        нещо такова само че ръчна изработка

иначе аз съм карал с мусове, но живота им не е много голям
        е зависи от карането разбира се
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Обяснете подробно за тези силиконови обръчи.

Коментар

Спреят не лепи големи дупки на гумата, например на удар от камък
            От нашия клуб всички пичове ползват мусове, защото карат и в шампионата, а там една спукана гума и ...
            класирането ти отива на кино.
            Аз не обичам мусове, защото не ми е комфортно с тях. Карам си с вътрешни, но не нося нито спрей, нито лепенки, нито резервни гуми. Като спукам гума, смъквам мотора до най-близкия асфалт и викам приятели да ме прибират.
            Всеки си има стил !
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
              Спреят не лепи големи дупки на гумата, например на удар от камък
              От нашия клуб всички пичове ползват мусове, защото карат и в шампионата, а там една спукана гума и ...
              класирането ти отива на кино.
              Аз не обичам мусове, защото не ми е комфортно с тях. Карам си с вътрешни, но не нося нито спрей, нито лепенки, нито резервни гуми. Като спукам гума, смъквам мотора до най-близкия асфалт и викам приятели да ме прибират.
              Всеки си има стил !
              ами и аз така правя надявам се на късмета и не нося repair kits
              онзиден като ходихме до старозагорските бани решихме да вземем гуми и щанги (като никога) и близо до Средногорово ни се наложи да ги ползваме
              повече нищо няма да нося
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До колкото ми е известно пяната (спрей) работи добре само на безкамерни гуми. Ползвал съм я безброй пъти в автомобилни приложения, и си работи идеално (за дупки, не за разрези). Трябва само задължително:
                - да се извади "чуждото тяло" (пирон, желязо ала бала)
                - да се спадне до край гумата ако не е достатъчно спаднала
                - като се изпразни спрея в гумата, задължително да се кара поне няколко километра, веднага.
                Така спрея се нанася равномерно. Самият спрей си отделя кислород, и напомпва гумата (в повечето случаи прекомерно, трябва да се спада след това малко).

Изрично съм виждал на спрей да пише "да не се ползва в приложения с вътрешни гуми". Може моят да е бил някакъв различен.

След сваляне на гумата спреят вътре е намацал по принцип всичко, радост за вулканизатора, все едно да чистиш топла дъвка от панталон.

- Алтернатива на системата Мус са топките Тайърболс (www.tireballs.com), за които е писано и преди във форума.
                Представляват топки от специален материал които се нареждат в гумата.

Преимуществата им спрямо мус-а са че са по-леки, нямат неприятен ефект върху поведението на машината както при мус-а, траят горе-долу две години, и могат да си седят в гумата (не трябва да се махат след всяко състезание както мус-а). И не на последно място - имат едногодишна гаранция.

Недостатъците им са че теоретически могат да попаднат в ситуация в която да се спукат всичките - ако примерно моторът мине през терен където през няколко сантиметра има наредени пирони, е възможно да се падне по пирон на топка и да се спукат всичките. Това естествено предполага много старание от страна на собственика (за да мине през всичките като добро теле), и на "саботьора" (да нареди пироните на точно оппределено разстояние) но на теория е възможно. Мус в такава ситуация има повече шансове да мине без последствия. Издръжливостта на отделната тайрболс топка е около десеткратна на тази на подсилена вътрешна гума, но си има граници.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

-ползвал съм шпрей...никаква не я свърши ...за 10 сетина минути гумата пак спадна

Коментар

Спреят е добро нещо, но за съжаление не е универсален. При безкамерните гуми върши чудеса, но когато е с вътрешна не мисля, че е най-доброто. Все пак всичко е според зависи. Има значение и видът на пробойната.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

На мен продавач едно време (преди 10 години беше) направо ми каза че спрей в гума с вътрешна гума автоматично накъсва вътрешната. Може да са се променили спрейовете от тогава.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Бреее ,толкова мнения за и против! На кой ли да вярва човек?! Накрая ще взема да си ръгна с едно шило гумата (и без това е за смяна вече) и да пробвам та да съм сигурен!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Аз също разнасям един спрей и помпа, но до сега не ми се е налагало да го ползвам. Дано и да не ми се налага че ще е голямо псуване. И аз съм с вътрешни. Може да трябва да има контакт с метала на джантата, за да "отделя кислород" и за това при тези с вътрешна да не работи? За друго обяснение не се сещам вече.

Коментар

..не че не работи-напомпва гумата и отстрани почва да излиза една пяна..и след10 тина минути пак е спаднала
                            ..имах снимки из темата за харманли екстийм ще пусна някоя

Коментар

Коментар

Митков при твоя случай май ти е скъсан вентила! Тия спрейове ,според мене, са подходящи за дупки (например от пирон ,тел ,трън) но не и за цепки (от скъсан вентил, прищипване ,срязване на парче ламарина и др.)! Цепките рядко могат да се залепят добре даже и с лепенка !
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X