Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на двигател - струва ли си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на двигател - струва ли си?

Здравейте, понеже вече мотора ми стана малък (Aprilia RX 50), пък и миналата година се развали и сега е разглобен в гаража. Се поинтересувах за нов двигател (примерно 125) и намерих оферта 300 лв, 150 за двигателя и 150 за работа, понеже имало много работа режело се нещо рамка и т.н. Сега се чудя дали да го сменя с 125, но се съмнявам как ще изглежда и колко здрав ще е след смяната. Ако ли не ще оправя сегашния двигател, но ми се иска да е малко по-мощно вече
    Вие как мислите ? Струва ли си, а и ако някой случайно е правил такъв експеримент и може да сподели от опит как е след "операцията"

До: Смяна на двигател - струва ли си?

Пропуснал си да споменеш дали имаш регистрация на моторетката. От финансова гледна точка това е решаващото.

Технически може да се направи всичко , ама почти никога няма смисъл. На рама , ходова част и спирачки конструирани за 50 сс. да сложиш 125 и повече си е търсене на беля.

Като ти е омалял мотора - сменяй с друг. От такъв като твоя има нужда друг начинаещ.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Мотора не е регистриран. Чудя се, защото така ще ми излезе много по-евтино отколкото да си взема нов мотор, но ако наистина не е добре да се направи, ще трябва да мисля за нов мотор. А някой да каже дали има някакъв ефект шлайфането на цилиндара или буталото не съм сигурен, кое по-точно.

Коментар

Първоначално публикуван от R3sp3k7_ Преглед на мнение
        Мотора не е регистриран. Чудя се, защото така ще ми излезе много по-евтино отколкото да си взема нов мотор, но ако наистина не е добре да се направи, ще трябва да мисля за нов мотор. А някой да каже дали има някакъв ефект шлайфането на цилиндара или буталото не съм сигурен, кое по-точно.
        Ами колега, до колкото знам цилиндър се шлайфа, когато започне да губи компресия в следствие на износването. По принцип се разширява горивната камера и вътрешния диаметър на цилиндъра, и теоретично би трябвало да върви повече, но разликата едвали ще е много голяма, че да я усетиш. Пък и цялата тази процедура също струва пари.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Скутерджиите гледам се занимават с такива работи доста.Пилят всмукателни, изпускателни и к'ви да е други отвори. Уж имало разлика.Има и разни дискусии полезно ли е полирането на всмукателния отвор или не.

Като цяло мисля че 50-цата бързо ще се продаде, понеже има търсене за такива моторчета, а 125-ци има доста също, така че все ще си намериш читаво моторче за добри пари.Не си струва такава занимавка според мен.Както каза и Жоро Нешев 50цата си е оразмерена и конструирана за 50 куб.см двигател
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

@ivodianov1992 явно няма да се занимавам с тази част, понеже двигателя сега е разглобен и мога да кажа, че е в перфектно състояние нито износване нито нищо
            Може би ще оправя засега този двигател (50cc) за да покарам лятото и живот и здраве другата година да си взема 125
            Благодаря на всички отзовали се

Коментар

Щом можеш да дадеш 300 лева и искаш да е по-мощен по добре си вземи тунинг кит 70 или 80cc, отколкото да сменяш двигателя със 125cc.С кит 70cc разликата е голяма.Аз съм с кит 70cc и ми излезе около 200 лева.
              Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Първоначално публикуван от Мир0 Преглед на мнение
                Щом можеш да дадеш 300 лева и искаш да е по-мощен по добре си вземи тунинг кит 70 или 80cc, отколкото да сменяш двигателя със 125cc.С кит 70cc разликата е голяма.Аз съм с кит 70cc и ми излезе около 200 лева.
                Тоя тунинг кит какво включва? Просто ми е любопитно...

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                  Тоя тунинг кит какво включва? Просто ми е любопитно...
                  Ами бях гледал за симсон преди, предполагам, че ще е същото. Нов цилиндър, по - голям, бутало и сегменти по - големи и се слагат на същия картер. Гледах че имаше и добавянв на 5 скорост, абе такива работи, уж да върви поевче, ама ме съмнява как ще издържат валове и скорости на по - мощният двигател, ако ли не се сменяха и те май, които са включени в тунинга.
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                    Ами бях гледал за симсон преди, предполагам, че ще е същото. Нов цилиндър, по - голям, бутало и сегменти по - големи и се слагат на същия картер. Гледах че имаше и добавянв на 5 скорост, абе такива работи, уж да върви поевче, ама ме съмнява как ще издържат валове и скорости на по - мощният двигател, ако ли не се сменяха и те май, които са включени в тунинга.
                    Ами аз точно за симсонче ми е мисълта, защото на моя чичо някой му е пуснал мухата, че симсона става Ямаха с некви такива китове, а аз го убеждавам че вътре всичко ще стане мармалад... Пак, че лесно се съгласява

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                      Ами аз точно за симсонче ми е мисълта, защото на моя чичо някой му е пуснал мухата, че симсона става Ямаха с некви такива китове, а аз го убеждавам че вътре всичко ще стане мармалад... Пак, че лесно се съгласява
                      Абе да ти кажа колега, щом го продават значи би трябвало да върши работа, ама знае ли човек, не съм чувал до сега някой да го е пробвал. За единствения тунинг който се сещам в момента, който някой ми беше казал е - нали в цилиндъра има четири ли колко бяха отвори, където влиза гориво отстрани вътре в цилиндъра, и ми обясняват. Караш цилиндъра на някой да ти го фрезова - да разшири тези отвори и върви много, не можеш да познаеш че е Симсон. Е всичко хубаво ама, върви върви едно лято и после... Така че и това със смяната на по - голям цилиндър ме съмнява. То двигателят му си е проектиран да издържи натоварването на цилиндър 50кк. Ама знае ли човек те германците са го направили вечно.
                      XJR 1200
                      ETZ 150
                      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                        Абе да ти кажа колега, щом го продават значи би трябвало да върши работа, ама знае ли човек, не съм чувал до сега някой да го е пробвал. За единствения тунинг който се сещам в момента, който някой ми беше казал е - нали в цилиндъра има четири ли колко бяха отвори, където влиза гориво отстрани вътре в цилиндъра, и ми обясняват. Караш цилиндъра на някой да ти го фрезова - да разшири тези отвори и върви много, не можеш да познаеш че е Симсон. Е всичко хубаво ама, върви върви едно лято и после... Така че и това със смяната на по - голям цилиндър ме съмнява. То двигателят му си е проектиран да издържи натоварването на цилиндър 50кк. Ама знае ли човек те германците са го направили вечно.
                        Симсонче-то досега не ми се налагало да разглабям- просто не се чупи Ама за сметка "Синята резачка" която употребявах до скоро (балканче 50цц...) беше пълен туниХ разпилено и изцедено отвсякъде като силица ама ресурса му беше дето викаш тамън едно лято и после пак осовен ремонт

Коментар

Кита включва-цилиндър, глава, бутало, сегменти и зегерги, а това дали ще ти издържи вала зависи от мощността на кита по-мощните вече си искат и друг вал, но до средния клас стоковия вал си издържа без никакви проблеми.
                          Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

@Мир0 а можеш ли да дадеш малко повече информация от къде може да се вземе такъв кит?

Коментар

Ми аз го взех от Дианамото тук във Варна, има и за твоя двигател(minarelli AM6) такъв кит.Един приятел проверява скоро за същия двигател и мисля, че кита струваше 230 лева, но не съм сигурен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X