Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фара не свети добре.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фара не свети добре.

В една друга тема бях писал за неволите си с фара на мотора. Пускам и тук това което написах в тази тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=72220 защото мисля, че може и на някой друг да свърши работа моя опит.

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
    Моторите КТМ имат ужасни фарове. Моя обаче е от най-ужасните. Вместо напред свети назад в очите ми. Проблема идва от това, че отразяващото покритие, което май е някаква боя, е износено. Освен това пластмасовото стъкло отпред е матирано, но тук намерих потвърждение за метода с който да се реши това.
    За възстановяването на рефлектора мисля да напръскам с някаква тъмна основа която да не пуска светлина от рефлектора и върху нея да напръскам с "никел" спрей. Има и вариант за облепване с огледално фолио, но повърхността е сферична и мисля, че няма да стане добре.
    Някой има ли по-добра идея?

Рефлектора:
    Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
    Малко не е по темата за фаровете с пластмасови стъкла, но тези тук твърдят, че се занимават с метализиране на рефлекторите на фарове срещу относително скромни суми. Пращаш фара и ти го връщат готов, отзивите по форумите гледам са доста възторжени... Аз лично не съм пробвал
    Благодаря!
    Това напълно отговаря на въпроса ми.
    Спрея "никел" както и предполагах се оказа пълна измама, ама нали надеждата умира последна. Покритието което прави напомня сребърен феролит и нищо общо с лъскавата капачка
    Много съм доволен от хората от ЕвертЛак. Още в петък ми се обадиха, че фара е готов и ми го пращат по куриер. Поисках с иконимична пратка до поискване да ми го пратят и затова днес си го получих. Отварям кутийката и ... УАУ. Повярвайте скоро не ми се е случвало да се учудя от нещо обаче това надмина очакванията ми. Браво!
    Цялата "операция" включително доставките ми струваше 25лв. и 1 седмица време.
    Снимки:

Дано съм ви бил полезен.
    2010 CRF 250 R

До: Фара не свети добре.

чудесно са се справили, това си е най-добрия вариянт как е сега фара осветява ли добре ?
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Интересно е и за всички които имат автомобили,а покрай тези минавам тези дни редовно и се чудех какво правят.
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

А някой случайно не е ли пробвал с огледанлното фолио
        Не е важен външният вид, а сърцето. На капака на моето пише :[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Mitaka_s4 Преглед на мнение
          А някой случайно не е ли пробвал с огледанлното фолио
          При положение че тия хаймани ти рециклират фара да стане като нов, не виждам смисъла то всички други заигравки.

...и не, с огледалното фолио няма да стане достатъчно добре. Колкото и да е огледално, нито можеш да го залепиш идеално, нито е толкова огледално, колкото рециклирания фар. Опитай в слунчев ден да погледнеш през огледалното фолио и ще видиш че освен че е огледално и пропуска светлина през себе си, което е чиста загуба.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X