Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Консервация на резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Консервация на резервоар

Дайте идея за това как да се предпази от корозия вътрешната част на метален резервоар при продължителен период на съхранение.
    Демонтиран е а вариант да се съхранява пълен с гориво НЯМА.
    Нов е и се предполага да няма ръжда вътре!

Виждам го като нанасяне на защитен филм от вътрешната страна.

Мисля дори, че съм попадал преди племе на специален препарат за тази цел.

Друго, което ми хрумва е смес от бензин и някаква грес или технически вазелин.
    Изплакване с тази смес и източване.
    След като бензина се изпари се очаква по стените да остане от смазката .

Или пък същото но с проста нафта - и тя е мазньоч.
    Бензин с грес обаче на мен ми звучи по-добре.
    Пак и МРАЗЯ нафта

Други идеи?

Не държа особено на този резервоар дори си мислех да го хвърля.
    Обаче по-добре да го съхраня за известно време и ако намеря прост и евтин начин за консервация като оръжие например е по-добре!
    Враг усраине

Това ще ти свърши работа, имаш опит с поръчки на артикули отвън, търси LPS 3 Heavy-Duty Rust Inhibitor, - https://www.itwprobrands.com/product/lps-3 , хубавото че е на спрей и като пръснеш вътре със сигурност ще покрие навсякъде.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:00316_8-25.jpg Прегледи:0 Размер:110.8 КБ ID:7011854

Коментар

Да, точно такова имах предвид - благодаря за точният линк!
      Преди много време съм ползвал подобно за врати и прагове на консерви.
      Ще опитам да намеря нещо по-наблизо и ако не ще поръчам такова - намирам го в UK към момента.
      Обаче не съм сигурен дали няма особености за доставката - в последно време транспорт на спрейове е доста тегав.
      Даже преди години са ми отказвали флакони с газ за поялник от онлайн магазин...

Иначе наистина във вид на спрей е съвсем приложимо в моят случай - има отвори както от горната, така и от долната страна.
      Даже вероятно това ще бъде излишно добро и съответно скъпо - резервоарът се очаква да си има ненарушено антикорозионно покритие.
      Пък и не държа чак толкова на него но да кажем, че около 40лв няма да ме съборят въпреки всичко.

10х още веднъж!
      Враг усраине

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Мерсаш Жоро но няма нужда.
        Това по-долу на Вюрт изглежда ОК, по-евтино е и имам БауМяу буквално на път.
        LPS може и да е по-яко но за мен е излишно добро а за теб - ангажимент в повече.
        Още веднъж благодаря за предложението!

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Братчед, ама този резервоар няма ли си някакво заводско покритие отвътре? Ако е по-ново производство би трябвало да има. Аз преди време си купих нов резервоар само грундиран отвън, но с някакво си там заводско покритие отвътре против ръжда. ДраснИ му една клечка за проверка

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Има но ми се иска да има нещо мазно върху него преди да го оставя празен за неопределен период от време.
        Вероятно ако го "изплакна" с бензина за разачката ще бъде достатъчно ама ясно обичам да си усложнявам живота.
        Сега поне се опитвам да не похарча много пари освен сложнотията

Смазка на Вюрт - HHS 2000. Когато се нанася е с консистенция на вода и прониква навсякъде. След като се изпари някаква алхимия става с консистенция на пчелен мед или по-гъста.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аферим - това още днес ще мина да го взема през някой Бау-Мяу наоколо.
        Баш такава е идеята - максимално течно в началото и да се сгъсти след това за да не се цеди мазно по рафта.
        И между другото преди около месец се опитаха да ми продадат това конкретно в Балчик - търсех спрей за верига.
        Не го взех само заради голямата опаковка а трябваше... И не знаех, за тази му особеност.
        Мерсаш!
        Враг усраине

Коментар

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Дай някакво обратно инфо, след като омажеш резервоара... Моля!

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          ОК.
          Както казах този спрей е нов за мен.
          Ако се държи така, както го е обяснил Ицо е това, което исках да постигна.
          Но сигурно ще опитам и онова, което си бях наумил - бензин с разтворена грес.
          На мен пък това ми е любопитно дали ще проработи както очаквам.
          Ако покрие очакванията и средствата ще бъдат още по-малки.
          Последно редактирано от Esper; 01-10-25, 14:18.

Търсиш "консервационна смазка"! Варианти -да си ... мамата. Лично аз съм ОК с ГОИ. Нищо, че е руска. Ся как ще се нанесе е друго. Ако питаш мен се разтваря и след като се изпари разредителя си шес.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Вчера в мега-железарията намерих онази смазка на Вюрт за която стана въпрос:

Държи се така, както е написано но като се замисля същите са и мотораските спрейове за верига.
          Само дето този май е значително по-евтин от тях но консистенцията е доста сходна.
          Аз не плескам вериги така но имам наблюдения от скутера.

Омазах някаква съдинка за тест и май няма да стане добре със спрей.
          Аерозола го разпръсква на петно и се изисква повърхността да е достъпна за струята.
          А това е резервоар и вътрешната част по принцип е баш недостъпна.
          То ако беше щях да я намажа с ръка или четка!

Просто си трябва ТЕЧНОСТ, примерно 300-400мл.
          Разтворих в толкова бензин най-евтиното, което имах - технически вазелин.
          Но май ще потърся нормална грес или такава консервационна смазка.
          Този вазелин като се разтвори в сместа взеха да плуват някакви едри частици, като прозрачни люспи.
          Предпочитам да не го вкарвам това в резервоар - някога все пак може да се наложи пак да се ползва!

И от тази смес мацнах и оставих бензина да се изпари, чакам резултат.
          Ще споделя накрая на какво съм се спрял - все още резервоара не е напълно свободен за консервация!
          Но със сигурност ще го правя с нещо течно а не аерозол.
          Враг усраине

Коментар

Има всевъзможни смазки и мазньочи. Когато се сгъсти вюртаджийската смазка стои доста... лепкава. Не е като класическата грес или гъзелин.
            Има склонност да прави "конци" при разнасяне. В момента не ми хрумва как да обясня по-цветно.
            Намажи си пръстите и ще разбереш.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Направих го вече и знам какво казваш - взех един спрей вчера!
              Проблема е че едва ли ще успее да се разнесе хомогенно във вътрешността заради петното, което прави!
              Ако съдържанието беше течност в тубичка и просто го изсипя вътре щях да го приема по-добре.
              Тоя спрей е по-вероятно да го изпортя излишно.

То такива смазки ги има и в туби, онова LPS-3 по-горе със сигурност (4 литра).
              Обаче аз гледам за нещо лесно достъпно и евтино.
              И малко - пикливото резервоарче е тип "Зипо".
              8 литра е само не 80...
              Враг усраине

Коментар

Е к'во не ти хареса на ГОИ? За пушката е екстра. Що да не става за резервоар?

п.п. Аааа. По-ефтино не се сещам!
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Нищо против, просто знаех колко трудно ще си намеря тази смазка по рафтовете.
                  Едва днес успях, разтворих и от него в стотина мл бензин.
                  Много по-трудно се разтваря от вазелина и отнесе бая джуркане.
                  Обаче сместа стана хомогенна и не плуват никакви парцали вътре.
                  С това вече мога да оплакна резервоара като му дойде времето - уйкенда най-вероятно.
                  И аз нямам търпение на сложа новия и да разкарам тъпото тенеке ама не ми се занимава по нощите!

Враг усраине

Коментар

Колко струва един нов пластмаса?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Към 400 чифута.
                      Зависи за какво е разбира се но от този порядък са жабарските.
                      Clarke не съм гледал откак Acerbis взеха да правят и прозрачни.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_5508.jpeg Прегледи:0 Размер:208.1 КБ ID:7012037
                      Враг усраине

Коментар

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ще го измисля като стигна до там.
                        Идеята е супер, особено това с неутралната ама в случая модове по инсталацията няма да има.
                        Мога да запаля светоИдиот след accessory конектора, където е GPS-a например но трябва задължително да е след някакъв ключ.
                        А вероятно да не си усложнявам живота около нея понеже фенера ми е до ладермана демек - винаги на една ръка разстояние.
                        Пък и хондата си има поплавък и показва ниво на горивото на таблото.

• BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        Аз съм ги вързал към допълнителните фарове,на къси свети постоянно даже и през деня,можех към дългите ма ме домързя. Твоя модерен,моя има Километраж само

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Признавам, че т'ва със светлинката е много идейно.
                        Особено за такава прозрачна лейка
                        Ако измисля нещо умно за да стане без рязане и лепене ще се чуе в другата тема.

Не е много по темата но се заговорихме с един приятел за резервоари и рекох да споделя.
                      Преди време го вълнуваха ретро техники та се ровил в темата със стари резервоари.

Друг подход: Нанасяне на траен полимерен слой от вътрешната страна, над ръждата,
                      Течностите били два вида - еднокомпнентни и двукомпонентни както епоксидната смола например.

Първите се изсипват вътре, джуркат се и излишното се връща за втора употреба в затворен съд.
                      Материала по стените стягал от влагата във въздуха или остатъчната влага в резервоара.
                      Можело да се повтори и потрети.

Двукомпонентните - пак същото.
                      Но стягало по-бързо и излишъка се изхвърлял.

Резултата - вътре се отлива нещо като коруба.
                      И ако тенекето е на решето от ръжда - това спира да има значение.

И неговите били заровени под купиша боклуци като моята твърда оръжейна смазка.
                      Не си спомняше марки и модели но ако за някой представлява интерес ще го ръчкам да провери какво пише на флаконите!
                      Враг усраине

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
                        Стоян Боюков-Sariones коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ти за Фертан ли говориш? Обработка на мотоциклетен резервоар е нещо около 400 лв. да ти го направят. В едно село до София по подбалканската го правят. Нещо, като представители идват. Фирмата май беше варненска. За силно корозирали обаче не съм сигурен, че става. Мненията обаче не са само положителни за тази работа.

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не знам дали е това, той купува тези препарати преди години отвън и спомените от тогава са ми, че беше много, ма много скъпо.
                        Ся като разгледах какво пише за тоя препарат и вероятно да е същото или нещо сходно.
                        Аз нямам никакъв интерес към това и го споменах само така, за "протокола"
                        Иначе не се сещам за негативен ефект освен тези 400лв.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X