Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Консервация на резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Масло за смазване на верига на моторен триен, има в него правилните химии, и марката Щил знае две три неща по темата, ако все още не си купил нещо по предназначение, подгряваш и двете (смазката и резервоара), джуркаш половин кило 5 минутки и забравяш за темата
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Единственото, което съм купил от темата е смазката на Вюрт но определено няма да я ползвам за тази цел.
      Това с маслото за верига на моторен трион обаче не го разбирам - каква е идеята?
      С какво е по-различно от което и да е масло например М10Д?
      Доколкото съм го виждал в тубичките - подобно е.
      Аз на триона наливам точно М10.

НЗ, за сега резултатите с твърда смазка в разтворител, който след изпаряване я оставя пак в твърд вид ми се доближават максимално до целта и бюджета.
      Може би е по-добре да се изпарява по-бързо отколкото го прави обикновеният бензин, например като от двата спрея по-горе.
      Но идната седмица резервоара ще бъде на масата и ще действам с каквото имам до момента.
      Няма да пиша дисертация от тази тема, я
      Враг усраине

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        Разликата е, че в маслото за верижни триони, особено в хубавите такива има инхибитори на ръжда + има химии против отмиване и години изследване и проби, в М10Д няма нужда да има такива химии и за това е друг ефекта, инак едно време Москвичите ги съхранявахме с олио , това щото го добивахме в града и имаше в изобилие

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Да не разводнявам, че темата е за омасляване обаче не мисля, че веригата на щилката има нужда от супер технология а само да е мазна

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:DinitrolML.jpg Прегледи:0 Размер:44.3 КБ ID:7012868

...защото, освен че прониква по-добре от WD40, има и инхибитори. Тоест дори някъде да има незабележими наченки на ръжда, ще ги спре, освен че ще попие навсякъде. Течно и рядко е, кафяво (заради инхибитора).

Вече на 2 коли всички кухини се обработват с такова - нула оплаквания.

На село имам и пистолет и сонди, дето пръскат на 360 градуса, ако решиш да вземеш литър. Може да имам и накрайник за спрей, ама чесно казано не съм сигурен каква е хавата с него.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        И аз по съвет на Спарки ползвам същото нещо от години, скъпо е но работи, и само следва да се поднови/добави където и когато е нужно.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      [ATTACH=JSON]...На село имам и пистолет и сонди, дето пръскат на 360 градуса, ако решиш да вземеш литър...
      Демек ако взема ей това и го донеса заедно с резервоара на село - имаш сонда с която можем да го изфръскаме вътре равномерно?

Бих помислил, въпреки, че не ми се дават 35 лева за това тенеке.
      Последно редактирано от Esper; 13-10-25, 13:34.
      Враг усраине

Коментар

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Естествено, че с пистолет е по-добре, но няма как да го използва с това което е купил,,,

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Твойта снимка не се вижда, но предполагам да - разфасовка от литър за пистолет. Спрея е това, което аз съм дал, и е 500ml.

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Това на Вюрт, което съм купил изобщо не възнамерявам да го използвам за тази цел.
        Харесва ни като смазка, не съжалявам за нея тъй като ще свърши работа на много други места.
        Разбрах за химията на Спарки - разфасофката от половинка е спрей а от кило - течност за пистолет.
        То кака и изглежда на снима... Когато се вижда

Другия вариант е - изпръскваш вътре едни 100-200-ина грама, затваряш и клатиш и объщаш така че да покрие навсякъде. То се и катери доста успешно, та практически ще полепне навсякъде. Остатъка можеш да си го сипеш обратно в шишенце за по-нататъшна употреба според нуждите - маже се и с четка. То е рядко. Да речем малко по-гъсто от WD40.

Идеята му е че прониква по-добре от вода и я измества. Ръждата я спира и химически, и я задушава откъм кислород. Комбинацията от двете е важна, защото на вече тръгнала ръжда от опредлени видове (може би помниш оная тема, ама ръждата е 5-6 вида поне), не и трябва външен кислород освен вече поетия, тоест дори да я запечатиш отвън, тя отдолу си работи с вече усвоения кислород - така се получава оная люспеста, тъмна (до черно) и гадна за махане рубстанция, дето се и раздува например. Това е "полуръжда", тоест процесът не е приключил и кислорода не е усвоен напълно а е "хлабав". Получава се така че при определени условия окиса се връша към метак, а освободения кислород атакува друг метал, и обратно.

Та, важно е хем да се спре химически, хем да се запечати физически. Това върши и двете неща. Колите аз ги обработваи предварително с Fertan, та и той да убие каквото намери ръждясало, доколкото му е възможно. После това (ML), и после или черна вакса 4941, или прозрачна, когато е за прагове и други кухини, които не с подложени на абразия.

На Гранда, 3 години по-късно, има само миниатюрни неща за корекция и донапрскване, които тия дни ще обработя за преко сили 2 часа и в следващите 3 години пак няма да го мисля.
      Последно редактирано от sparkybg; 13-10-25, 13:51.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        То това мога да направя и с Вюрт спрея който вече съм купил.
        Резервоара е нов и не се предполага да има ръжда към момента.
        Даже и за него ми се свиди да го рискувам и да не покрие добре а е само 18лв.
        Сметай за к'ва габровщина иде реч

П,С: Нещо не съм разбрал алалем - това не е аерозол а просто течност като бълвочите дето съм си забъркал по-напред?

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Не знам какво има във Вюрт спрея, за да коментирам. И не ми се чете. С мисленето и пробите по въпроса приключих - отивам, купувам, прилагам и знам че 3 години няма никой.

Колега във форума подарява отработено масло. Освен,че ще е абсолютно консервин резервоара,ще си тежи и на мястото.😁
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        И аз подарявам горело масло - към 80 литра.
        Ама немам съдинки, във варел е.
        Мераклиите требе да си ностят шишаци.
        И като се замисля - бая повече от 80 литра е....
        Може би по-скоро към двеста.

Абе добре е - натрупаха се мнения за продукти които подозирах, че съществуват ама не знаех как се викат.
      Благодаря на всички, ще пиша накрая с какво ще ми щукне да го оплескам!
      Враг усраине

Коментар

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        Досега го бЕх обработил с горело масло и забравям
        Много писане много нещо...

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Той не е свален още.
        Чакам генерацията за да не разхвърлям 2 пъти.
        А просто ольо не ща щото ше се цади сума време!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X