Обява

Свий
Няма добавени обяви.

След яка КАЛ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• След яка КАЛ

Добър ден да ви питам след състезание когато мотора с извинение стане на гъз целия в кал сменяваT ли се вериги спирачки и тем подобни или само се минава с водоструика и е готов ?
    http://datingsidorsingel.com/

До: След яка КАЛ

Измиваш го гресираш и си готов не е нужно подмяна с нови

Коментар

Първоначално публикуван от MapTo Преглед на мнение
      Добър ден да ви питам след състезание когато мотора с извинение стане на гъз целия в кал сменяваT ли се вериги спирачки и тем подобни или само се минава с водоструика и е готов ?
      Първоначално публикуван от ulkataa Преглед на мнение
      Измиваш го гресираш и си готов не е нужно подмяна с нови
      Колегата те лъже Марто...най-добре е щом мотора стане на г..з да се замени с нов.
      Не го карай на кал щото много лесно се чупят мигачите...

Коментар

вие ме зехте за подигравка

Коментар

ако мислите 4е не искам да ги махна но брат ми не дава щото ходи по София

Коментар

вие ме зехте за подигравка
            Проблема не е в мигачите, а в правописа ти. Да го кажа направо - направи си елементарен труд да ти бъдат по-четими постовете! Ако си на петнадесет, значи вече си 7-8 клас т.е. вече трябва да можеш горе-долу да пишеш нормално.

За да не е спам...

Ако си се окалял добре с мотора, първо се измива, после се гресира веригата. Ако имаш парите има спрейове за почистване и спрейове за гресиране - всеки е около 15-25 лева бройката и стига за 4-5-6 почиствания/гресирания, ако ги правиш обилно.
            Последно редактирано от господин никой; 23-11-08, 13:28. Причина: Добавка...

Коментар

Ако искаш да имаш дълго време този мотор(не си писъл какъв е),процедурата е следната :трябва ти водоструйка ,въздух,ролка хартия,обезмаслител и съответните спрейове (силиконов ,почисващо за спирачки ,контактен и за верига ) и така слагаш го на стойката и почваш да сваляш -седалката ,резервоара ,филтъра и скара ако има такава .Взимаш хартия слагаш я в филтърната кутия и слагаш капачка за миене (филтърна ),тапа на ауспуха започваш да миеш отгоре надолу ,като го слагаш да легне един път надясно иедин път наляво за да се измие двигателя и рамата отдолу.Напръскваш с препарата (меглио най-добре) търкаш с гъбата обилно и в най-малките пролуки и го изплакваш .После измиваш резервоара на ръка а седалката забърсваш с влажната гъба но не с машината че иначе изгнива дунапрена а и става с 3-4 кг.по тежка.Пускаш въздуха като издухваш всичко и най вече лулата и свеща и всички ел.връзки ,доподсушаваш го с хартията а със контактния спрей напръскваш всички връзки и ги затваряш ,после със този за спирачките по дисковете и накладките ,издухваш веригата отвътре и отвън и напръскваш с този за вериги отвътре но не прекомерно че събира пясъка .Така след като си изпрал филтъра и подсушил ф.кутия (ако тя е мръсна все едно да ти езапушен носа)намазваш го (да извадиш хартията )и го постави уверии се че си елегнал на местото .слагаш резервоара и напръскваш целия мотор обилно особенно пласмасите със силиконовия спрей и го размажи с хартия .Поставяш седалката не я мажи да не тисе хлъзга г....... палиш го та поработи и си готов.

Коментар

Първоначално публикуван от ktm450sxs Преглед на мнение
                Ако искаш да имаш дълго време този мотор(не си писъл какъв е),процедурата е следната :трябва ти водоструйка ,въздух,ролка хартия,обезмаслител и съответните спрейове (силиконов ,почисващо за спирачки ,контактен и за верига ) и така слагаш го на стойката и почваш да сваляш -седалката ,резервоара ,филтъра и скара ако има такава .Взимаш хартия слагаш я в филтърната кутия и слагаш капачка за миене (филтърна ),тапа на ауспуха започваш да миеш отгоре надолу ,като го слагаш да легне един път надясно иедин път наляво за да се измие двигателя и рамата отдолу.Напръскваш с препарата (меглио най-добре) търкаш с гъбата обилно и в най-малките пролуки и го изплакваш .После измиваш резервоара на ръка а седалката забърсваш с влажната гъба но не с машината че иначе изгнива дунапрена а и става с 3-4 кг.по тежка.Пускаш въздуха като издухваш всичко и най вече лулата и свеща и всички ел.връзки ,доподсушаваш го с хартията а със контактния спрей напръскваш всички връзки и ги затваряш ,после със този за спирачките по дисковете и накладките ,издухваш веригата отвътре и отвън и напръскваш с този за вериги отвътре но не прекомерно че събира пясъка .Така след като си изпрал филтъра и подсушил ф.кутия (ако тя е мръсна все едно да ти езапушен носа)намазваш го (да извадиш хартията )и го постави уверии се че си елегнал на местото .слагаш резервоара и напръскваш целия мотор обилно особенно пласмасите със силиконовия спрей и го размажи с хартия .Поставяш седалката не я мажи да не тисе хлъзга г....... палиш го та поработи и си готов.
                Е това ако го правя всеки път няма да имам време за каране
                0888 074 049

Коментар

Не е лъжа Миеш с водуструиката навсякаде и над тавата демек м/у двига и тавата сваляш калта след това гресираш и си горов А и радиаторите

Коментар

... А и радиаторите
                    Радиаторите НИКОГА не се мият с водоструйка, защото ще им се омачкат ламелите (тънката нагъната ламаринка между тръбичките) и ще се запуши. Може да се мие само отдалече и много внимателно или с маркуча от чешмата с не много силна струя.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Ем да отдалече колкото да свали калта и прахта
                      Иначе баща ми ме накара да му измия на авиата от близо и ми вика мии от близо ,че да измиеш маслото (от 1-та страна имаше от некаде масло ) И аз му викам ще изкрива ламаринките ,а той не ми вявва и като праснах и станаха на джваниок и ми вика ,а верно бе

Коментар

и станаха на джваниок
                        Записвам си такива думи.
                        Ще поясниш ли за Варненци какво означава?

Коментар

Демек са станали на нищо ,изкривиха се, сплескаха се

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                            Ще поясниш ли за Варненци какво означава?
                            джвака = дъвче

джваньок(джваколь) = сдъвкан

джвачка = дъвка

и пр. Шопски бисери

Коментар

Марто, ако миеш мотора с водоструйка никога не насочвай водоструйката към лагерите на колелата и ако може и другите лагери на кормило, окачване и т.н. Влезе ли вода там, ДА действително ще трябва да се бръкнеш в джоба в най-скоро време. Лагерите на колелата се сменят лесно за разлика от тези на кормилото. Ако веригата ти е с гумени семеринги избягвай да използваш там водоструйка също.
                              Ще ти дам една идея. Както си усетил, въобще не удоволствие да "мъкнеш" 10 допълнителни кила. Ние тука преди състезание, пръскаме подкалниците и местата където се лепи кал най-вече със силиконов спрей. Аз си пръскам със силикон и бутушите.
                              Аз направих още едно "подобрение" на мотора си. Пробих дупка по средата на рамата точно м/у двата лагера на кормилото и сложих гресьорка. Е, като е топло и се понагрее омаслява малко калника, но лагерите са ми гресирани.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X