Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миенето с паруструйка- вредно ли е ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Споко бе Митков мислех като станеш шампион да ти го подаря тоя екип ама ти натягаш много спирачките на партнера си
    Чух че Кокера и бате Жоро пак са те напляскали на трасето

Коментар

Първоначално публикуван от sabin
      Първоначално публикуван от Volk
      За едно момче от автомивката в Младост със сигурност пароструйката е била вредна..
      Тръгнал да пие вода от нея - бузата му станала като панталон с цип - 12 шева...
      Стига бе това трябва да е виц
      Не е виц, вземи една тънка мръвка свинско и доближи до нея пароструйката да видиш какво става...
      Каварма!

Коментар

Този посто определено стана нещо като филм на ужасите... направо тръпки почват да ме побиват вече :x
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [/FONT]________________________________________
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

а представяте ли си какво става с боята при миене от близо с пароструйка

аз има "водоструйка" от тия по 200лв... може да си миеш краката с нея... въобще не е опасна... е малко боцка и гъделичка, но не е опасна...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

на повечето модели паро и водоструйки, отпред на разпръсквача има врътка която определя струята, дали да е концентрирана в малка точка или разпръсната в плоска разнина. не ви препоръчван да си миете моторите с концентрираната струя , тогава стават поразиите и влиза на места дето нетрябва. намерете си оптималния вариянт който хем не скапва мотора хем има достатъчно сила да измие мизерията. или друго яче казано, мийте с най-слабата възможна сруя която е възможно да измие мотора. има места на които без търкане с гъба нестава, така че колкото и да е силна струята не помага не го ли разтъркаш. така че не се увличайте в силни струи, могат дамо да ви навредят !!! и миите мотора колкото може по отдалеко,

аз примерно преди да почна до го мия основно, хубаво го намокрям навсякъде за да се разкисне, така много по лесно се измива после.

е миене му е майката
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от sabin
              За едно момче от автомивката в Младост със сигурност пароструйката е била вредна..
              Тръгнал да пие вода от нея - бузата му станала като панталон с цип - 12 шева...
              Стига бе това трябва да е виц
              Не е виц, вземи една тънка мръвка свинско и доближи до нея пароструйката да видиш какво става...
              Каварма!
              Това ми е ясно, но не мога да повярвам че някой ще е толкова тъп да се опита да пие вода от нея

Коментар

Ако си сложиш един градинарски накрайник като душ на маркуча с течашта вода може да си миеш мотора не много по бавно от водострийка без риск за мотоциклета. Душът е много струики и всяка мага по малко кал и става учудващо бързо, много по бързо от маркуч без накрайник!

Коментар

Аз да се върна на темата - в неделя ходих в една автомивка в която не бях ходил. Тия такава яка пароструйка извадиха, че ми отлепиха 2 лепенки докато им кажа да внимават И с лепенките.

Коментар

Румен-е ти в Неделя къде си ходи да караш?
                    Аз бях около обяд на Мотописта-та ...

Забелязах, че на ОМВ-то на България (Като се идва от околовръстно към центъра след БИЛЛА) има автомивка на самообслужване ... с пароструйка ...
                    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от ®yMeH
                      Аз да се върна на темата - в неделя ходих в една автомивка в която не бях ходил. Тия такава яка пароструйка извадиха, че ми отлепиха 2 лепенки докато им кажа да внимават И с лепенките.
                      Груба грешка е да оставиш диваците от автомивката да ти мият мотора
                      Аз винаги го мия сам. Спестява много грижи Ония пръскат където им падне и накрая мотора остава не добре измит.
                      Най-добре според мен е да се мие с водоструки с не много силна струя. Където има семеринги - по-отдалече да се пръска. Каквото остане неизмито - с гъбичката с веро търкаш и после с вода. Има едни почистващи препарати дето свалят всичката мръсотия, но не знам как действат на семерингите. Иначе с тях като се мие мотора после е като нов.
                      2010 CRF 250 R

Коментар

В неделя обиколихме Витоша обратно на часовниковата стрелка.(сутринта тръгнахме от Бояна, следобед слязохме в Симеоново)
                        А ОМВ-то до мотопистата е чудесно. Там редовно си миех мотора. Пароструйката е с идеална сила. ОМВ са ми предпочитано място да си мия мотора. Почти всички имат пароструйки на самообслужване. До сега 3 пъти са ми го мили в автомивка и трите пъти съм имал забележки. Независимо от цената.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar
                          Аз винаги го мия сам. Спестява много грижи Ония пръскат където им падне и накрая мотора остава не добре измит.
                          Най-добре според мен е да се мие с водоструки с не много силна струя. Където има семеринги - по-отдалече да се пръска. Каквото остане неизмито - с гъбичката с веро търкаш и после с вода. Има едни почистващи препарати дето свалят всичката мръсотия, но не знам как действат на семерингите. Иначе с тях като се мие мотора после е като нов.
                          Бате, аз ако имах къща или просто достъп до чешма с маркуч нямаше и да си мисля за автомивка.

Коментар

аз винаги сам си го мия
                            ако не дават отивам другаде
                            но тази година си взех водоструйка монтирали сме я на двора на димитър /за радост на жена му бащта му и майка му / и си ги мием сами
                            само че техните май бая вземат да мрънкат и вече ми е неудобно та сега си стягаме на село къщтата и там ще си го мия ако искам цял ден вода място и всичко има в изобилие

Коментар

В неделя обиколихме Витоша обратно на часовниковата стрелка.(сутринта тръгнахме от Бояна, следобед слязохме в Симеоново)
                              А ОМВ-то до мотопистата е чудесно. Там редовно си миех мотора. Пароструйката е с идеална сила. ОМВ са ми предпочитано място да си мия мотора. Почти всички имат пароструйки на самообслужване. До сега 3 пъти са ми го мили в автомивка и трите пъти съм имал забележки. Независимо от цената.
                              Пичове, като карате по Витоша, която е национален парк и т.н.т, не ви ли е малко кофти, че пречите на туристите и шашкате майките да не им згазите разхождащите се деца??? Мисля, че карането по Витоша създава лошо мнение за нас ендураджийте, затова и почети никога не карам там. Не ме разбирайте, грешно - не се заяждам или нещо подобно, просто си говориме!

Коментар

Бате, аз ако имах къща или просто достъп до чешма с маркуч нямаше и да си мисля за автомивка.
                                Вярно е

В тва отношение сме добре с Митков. Аз имам двор с чешма, а той водоструйка която е базирана у нас.
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X