Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стабилизиране на напрежението за фара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Стабилизиране на напрежението за фара

Като не стига напрежението на празен ход, слагаш крушка за 6 волта и пак прайш прост стабилизатор на 6. Номера на схемата за която писах бе, че не е прост стабилизатор. Нямаше ценер и имаше някаква защита по ток + бушона. Нещо завъртено беше, но не се вглеждах много, че го бързаха пък и зор намерих истински 3055. Наложи се да се домогвам до един усилвател за донор
    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Кажи им да го върнат веднага за следремонтна профилактика, и му свали схемата. Като ширпотреба ще ти излезе име как се грижиш за клиентите и кво инженерно съпровождане им осигуряваш.

Коментар

Те донесоха два, ама втория е импулсно за Исузу и нема един елемент та немога да го подкарам. Мислех, че е някакъв ценер, ама чичо Гугъл се изказа с нещо непознато за мен: P6KE15A
        Ако го подкарам него, мога да взема първото.

Коментар

Кво, търсим такова нещо ли?

Коментар

Липсващия чарк е за защита от пренапрежение, би трябвало схемата да работи и без него. Търси проблема другаде.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Чарка е поръчан и ще дойде в понеделник. И аз си помислих, че е за защита, но в тази схема на просто импулсно с дросел е използван по различен начин. Схемата генерира около 21 волта и изпукаха всички кондензатори. Експериментите ще продължат след монтажа му.

Коментар

Кажете какви точно данни да давам че да направим този стабилизатор можеби напрежение при празен ход и примаксимални обороти които никои не зае колко точно са понеже няма оборотомер или ограничител за обороти и се самограничава . на максимални обороти напрежението е между 30 и 45 волта а на ниските не знам със сигурност но ще е около 6 волта

Коментар

На празния ход, с всички включени консуматори. Отгоре - колкото и да дойде, все ще се реже до 12 В.

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Преглед на мнение
                    Не може да нямаш реле регулатор който най-вероятно е изгорял.Обади се на Боби да ти направи-0888407143

ИЗОБЩО НЕ СЕ ОБАЖДАЙ НА ТОЗИ БОБИ !!!

ИЗАПАТИЛ СЪМ ОТ НЕГО МНОГО СЕРИОЗНО, ДА РЕЧЕМ 700 ЛВ СЛЕД НЕГОВА НАМЕСА!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ПРАЩАЙ ЧОВЕКА ТАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от DOBERMANN® Преглед на мнение
                      ИЗОБЩО НЕ СЕ ОБАЖДАЙ НА ТОЗИ БОБИ !!!

ИЗАПАТИЛ СЪМ ОТ НЕГО МНОГО СЕРИОЗНО, ДА РЕЧЕМ 700 ЛВ СЛЕД НЕГОВА НАМЕСА!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕ ПРАЩАЙ ЧОВЕКА ТАМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Не искам да правя антиреклама на Боби защото сигурно на много хора е помогнал но на мен също не можа и ми обърка сметките.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                        Не искам да правя антиреклама на Боби защото сигурно на много хора е помогнал но на мен също не можа и ми обърка сметките.
                        ВР-а работи с негово реле-регулатор , без проблеми.А го взех временно докато ми дойде новия от USA.Обаче се бъгна пратката и си останах с правения.Явно е въпрос на късмет.
                        offroad фен
                        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Преди няколко дена си купих ТТ 350. На моя всичко му работи на 6V. Каква е разликата между моя и въпросния в темата мотор?
                          Колкото повече, толкова повече! - казъл Мечо Пух и умрял от свръхдоза...

Коментар

и на моя тт250 всичко му е на 6 волта.немога да открия никъде крушка за фара.намерих същия модел но на 12волта.на оборот свети слабо но като го форсирам свети задоволяващо.Не мога ли да усиля някак си напрежението на 12 волта към фара ?Малко смешно звучи,но може би е възможно?
                            YAMAHA WR450F

Коментар

От: Стабилизиране на напрежението за фара

Търсих с търсачката, но не намерих нищо подходящо. Тази тема е най близка до това което търся. Хванал съм да слагам фар на един кросов мотоциклет. Фара е от два светодиода които работят на 5V и имат консумация от 400ma. Връзвам един грец и след него стабилизатор за 5V и до тук всичко е лесно. Сега остава проблема как да стабилизирам напрежението за стабилизатора, защото до колкото знам макс. който може да се подава е около 12V. При мен на ниските обороти е 30v на обороти 150v. Кажете някаква схема с която да сваля напрежението до ниво което е безопасно за стабилизатора и съответно той да може да работи. Или направо схема която да го стабилизира на 5V и да понася 500ma.
                              EXC TPI 2019

Коментар

От: Стабилизиране на напрежението за фара

Сам ще си пиша Намерих едно импулсно захранване което отговаря на това което търся. Направих проба и светодиода светна. Сега остава да купя двата фара и да монтирам на мотоциклета. Консумацията на 2-та диода е 400ма при 5V. Не вярвам да окажат проблем на паленето. При пробата си запали и се форсира
                                EXC TPI 2019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X