Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да вдигнеме мотора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да вдигнеме мотора

тежките мотори проблема им е че трудно се вдигат
    а на леките знаете ли какъв е, като се покатерят на някое дърво или храст нямат вадене онзиден като карахме от Добрила към Дерменка незнайно как се озовах на един слог, стана за мих и аз не разбрах как много весело изпълнение се получи, лек фрийстайл за щастие без никакви инциденти с мен и мотора
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

както се казва по-горе на някои хора и 100-110 килограмов мотор, може да им се види доста тежък,
      така или иначе фулзайц или -мотори като за възрастни и то офроуд ..по леки от 60кг няма ..дори и 60 е малко-толкова са новите мини байкове..триалките които са най леки от оффроудърите са повече ,така че..хора на които и това им е тежко..трябва да сменят хобито
      а универсален мотор -няма....и няма и да има
      макар че ..така като си мисля моя ехс 200-силно се доближава до това определение

Коментар

Наскоро ми се наложи да вдигна MTX-а... той си е към 90 кила. Поради ситуацията, нямаше как да го вдигам с задник под седалката. Използвах начина на BMW. РАБОТИ! Малко го моднах де... Първо свалих степенката, веднага след това захванах с ДВЕ ръце ръчката кояте бе обърната към земята... Имах късмета това да е предната спирачка, лошото бе че беше по-ниско от гумите - т.е мотора бе с гумите нагоре. Тук трябва да имаш малко по-хладен ум и добри колене - гърба изправен и движение от БЕДРАТА и КОЛЕНЕТЕ! Стигнах до положение което ръчката опря върху рамото ми, защото бях доста по-ниско от колелата, като при вдигането, трябваше да направя и крачка към мотора... гадно! На това място останах за около минута, за да събера малко сила да довърша движението. На практика нямаше начин да оставя мотора на степенка, заради наклона... така, че стискайки предна спирачка внимателно заобиколих мотора отпред. Наклоних го леко по наклона, и застанах от страната на степенката. Добре, че съм с дълги ръце! Събрах степенката и натиснах съединителя за да освободя от скорост (да мотора беше на скорост но това не му пречеше да се опитва да се спуска по склона), след това стискайки и двете ръчки последователно свалих мотора до по-равно място... За да стане по-ясно каква е хавата, ще кажа че се борех с два наклона, като задната гума бе по-високо от предната и същевременно и двете гуми бяха по-високо от ръчките... Това упражнение ще го запомня! Тая отпуска пак!

Коментар

В този случай не се опитвай да вдигаш мотора срещу наклона, а с влачене да го обърнеш по посока на наклона или успоредно на него. Хващаш предната гума и влачиш надолу примерно. После захождаш от горната страна и вдигаш. Не изисква никакви усилия и качването е доста по-удобно.
          DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
            В този случай не се опитвай да вдигаш мотора срещу наклона, а с влачене да го обърнеш по посока на наклона или успоредно на него. Хващаш предната гума и влачиш надолу примерно. После захождаш от горната страна и вдигаш. Не изисква никакви усилия и качването е доста по-удобно.
            Да това е ясно, но щях да остана с гръб към посоката по която трябваше да сляза...

Коментар

Еми завърташ в движение, ако има как
              DCRT®

Коментар

В моята тема, "Разходки... " ще приложа снимки, за да видиш точно за какво става въпрос Но доста пот хвърлих...ААА тоя път БЕЗ мотор! Мотора ще го сваля без никакви падания на тоя връх, повече!

Коментар

Според мен от тези правила има смисъл само ако ще вдигаш някои от наааай-тежките ендура и ако си на някво по-кофти място, терен. Ако ти е до 120-130 киламотора, хващах го и го влачиш и дигаш без проблем. Първото ми ендуро, априлия рх 50, беше доста тежко за кубатурата си, 105 празно. Но си го вдигах без абсолютно никви усилия, все пак беше ниско. След тва пистарката слава-богу не се наложи да пробвам как се вдига, щото е 200 кила с бензина. Скутераа...... е скутер. И сега хускварната въпреки че е 350 сс е към 95 кила. Тоя мотор кат му седнеш, все едно си на колело. По лек е от 50-тицата. Така че не ми се е налагало и нямам мн опит в това, но мисля че това са малко излишни подробности. А и според мен някой който ще тръгне по планината така че да пада през 10 метра, едва ли ще кара мотор над 130-150 кила. А и като паднеш има прилив на адреналин и в тоя момент нема мотор дето да не вдигнеш!
                  [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
                    ...
                    Дано, пак казвам дано, да НЕ рабереш колко грешиш!

Коментар

Mi nz moje i da e taka. Prosto kazvam 4e motorite si gi vdigam kat ni6to bez nikvi tehniki, a pyk sym hilav.

Sorry za latinicata, na rabota sym.

Коментар

А знаете ли, как се вади мотора от това положение.
                        Прикачени файлове
                        888131021

Коментар

Ами чакаш да дойде ЕСЕНТА и той сам ще си отлети на ЮГ

Коментар

Клечка кибрит в резервоара и бързо бягане?!

Режеш или откачаш калника и въртиш кормилото у лево?! Не е толкова зле, просто изглежда ефектно!

Коментар

Това го направих аз.
                              Собственоръчно.
                              Подпалихме старата "дружба" за да го извадим

Коментар

Един пример, че не е важно с какъв мотор се прави упражнението, а кой...
                                http://youtube.com/watch?v=WwYkAxDj5pA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X