Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да вдигнеме мотора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да вдигнеме мотора

Успешните техники в ендурото не опират само до каране, но и до "спестяване" на силите при каране, и когато се налага да вдигаме, обръщаме и завъртаме мотора, когато е в статично положение. Тези умения са от първостепенна важност, понеже колкото по-голяма умора настъпва, толкова повече стават паданията и съответно вдиганията на мотора.
    На мен тепърва ми предстои да уча подходящите такива техники, а съм заблязала, че когато се мъча да направя някаква маневра с мотора, винаги се намира някой, който да използва много по-малко усилие за да постигне същия резултат.

ХаВаТа попадна на много готино клипче, в което се обяснява правилните техники за вдигане на тежък мотор.

http://www.youtube.com/watch?v=pPjYweKeiLk
    DCRT®

До: Как да вдигнеме мотора

Все се чудя кой е измислил тежките ендура.
    Отговора не е ясен, но БМВ се опитват доста успешно да се наложат на този пазар.
    Продават все повече и повече тежки ендура на хора, нямащи необходимия опит за управлението им. И докато по асфалт все някак успяват да се справят, някои искат да карат и офроуд. Но за да не се мъчат напразно сами да откриват разни трикове на помощ идват хората от World of BMW и техните BMW Off-Road Skills courses.
    Ето едно клипче от такъв курс: http://www.youtube.com/watch?v=ZXARyxgXHxQ
    Още първия урок е за вдигане на мотоциклета. Обърнете му добре внимание, защото е много удобен начин за вдигане на паднал мотор.
    Не питай старо а патило: от 3 години карам СуперТенере (200 кг празен) и доста съм карал по черно включително с багаж и жена. Също така страдам от дископатия. От всички методи за вдигане, метода на БМВ се е оказал най-успешен. По този метод жени с нормално телосложение вдигат без проблем Доминатор.
    Към метода от клипа, пуснат от Ива: първо и на такава едра жена и трябваше помощ. А ако това е 10 вдигане в калта, а на край пътя и сте уморени/премръзнали...? второ: не е добра идея да се осланяме на степенката, не може да се прецени реално дали наклона ще е добър от другата страна и дали мотора няма да се обърне на другата страна. А ако не се пусне степенката е много голяма вероятността при вдигане да се обърне.

Коментар

Цитат:
      Мнение на sl.daskalov
      Явно вече съм станал специалист по вдигане на тежък мотор на терсене место! Та тука, мисля, му е мястото да обясня как се справям сам с почти 200 килограмов ТУЧ, когато реши да навири гумите нагоре по някое нанагорнище! Та значи:
      1. Обръщам се с гръб към мотора откъм седалката!
      2. Клякам и хващам мотора зад гърба си, като с дясната ръка го хващам за дръжката на багажника, а с лявата за резервоара!
      3. Започвам да се изправям заедно с мотора като си подпъхвам задника под него!
      4. През цялото време докато вдигам ТУЧА, произнасям вълшебни заклинания започващи с " Мамата ....." (много помагат да знаете)!

Обаче тия не спазват 4-тото правило , та затова сигурно им е по-трудно !
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
        Все се чудя кой е измислил тежките ендура.
        Отговора не е ясен, но БМВ се опитват доста успешно да се наложат на този пазар.
        Продават все повече и повече тежки ендура на хора, нямащи необходимия опит за управлението им. И докато по асфалт все някак успяват да се справят, някои искат да карат и офроуд. Но за да не се мъчат напразно сами да откриват разни трикове на помощ идват хората от World of BMW и техните BMW Off-Road Skills courses.
        Ето едно клипче от такъв курс: http://www.youtube.com/watch?v=ZXARyxgXHxQ
        Още първия урок е за вдигане на мотоциклета. Обърнете му добре внимание, защото е много удобен начин за вдигане на паднал мотор.
        Не питай старо а патило: от 3 години карам СуперТенере (200 кг празен) и доста съм карал по черно включително с багаж и жена. Също така страдам от дископатия. От всички методи за вдигане, метода на БМВ се е оказал най-успешен. По този метод жени с нормално телосложение вдигат без проблем Доминатор.
        Към метода от клипа, пуснат от Ива: първо и на такава едра жена и трябваше помощ. А ако това е 10 вдигане в калта, а на край пътя и сте уморени/премръзнали...? второ: не е добра идея да се осланяме на степенката, не може да се прецени реално дали наклона ще е добър от другата страна и дали мотора няма да се обърне на другата страна. А ако не се пусне степенката е много голяма вероятността при вдигане да се обърне.
        С метода на BMW може и още повече да си обостриш дископатията! Когато вдигаш мотора застанал с лице към него всъщност използваш за извършване на движението и мускулите на ръцете, и кръста товариш и краката! И ако да речем захвата на ръцете ти не издържи, какво става, изпускаш си мотора на краката! Освен това този метод изобщо не е лесен за изпълнение ако мотора е паднал на голям наклон, и е обърнат със седалката надоло а с гумите нагоре по наклона!
        При първия метод (показан от Ива КХ), пръстите на ръцете участват само в началото на вдигането, после си подпъхваш задника под седалката на мотора, и от там нататъка във вдигането основно участват мускулите на краката, а ръцете само крепят мотора (бута се със задника)! Освен това тежеста на собственото ти тяло ти помага! Освен това с пети ще се запънеш много по-лесно на кална и хлъзгава повърхност, отколкото с пръстите на краката! А и когато си с гръб към мотора вероятността да прехвърлиш равновесната точка и мотора да падне на другата страна, е по-малка, защото всъщност буташ мотора назад бавно и плавно и усещаш когато мотора се изправи достатъчно!
        Има нещо друго за което се сещам сега, пък не видях да го показват и на двата клипа - хубаво е мотора да е включен на 1-ва скорост когато се вдига, иначе по наклон рискуваме да тръгне на някъде точно когато го изправим, и да ни изненада неприятно!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Цитат:
          Мнение на sl.daskalov
          Явно вече съм станал специалист по вдигане на тежък мотор на терсене место! Та тука, мисля, му е мястото да обясня как се справям сам с почти 200 килограмов ТУЧ, когато реши да навири гумите нагоре по някое нанагорнище! Та значи:
          1. Обръщам се с гръб към мотора откъм седалката!
          2. Клякам и хващам мотора зад гърба си, като с дясната ръка го хващам за дръжката на багажника, а с лявата за резервоара!
          3. Започвам да се изправям заедно с мотора като си подпъхвам задника под него!
          4. През цялото време докато вдигам ТУЧА, произнасям вълшебни заклинания започващи с " Мамата ....." (много помагат да знаете)!

Обаче тия не спазват 4-тото правило , та затова сигурно им е по-трудно !
          +1
          Ако някой от Вас е гледал филма по "Дискавари" за Нюйоркската полиция е видял почно това вдигане на полицейски "Харлей".
          Вдигането на мотора е първото упражнение и първа тренировка на кандидатите за пътни мото-полицаи.
          За предпочитане е тези кандидати да са без стаж като мотористи, по-лесно се обучават .Трудно се отстраняват заучени грешки от практикуващи.
          бРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ ТЪКА ГО "ВДИГАТ"./мотора де/
          "Харлея" е "ПО - ЛЕК " от ендурото.
          Луд умора няма , само се поти !

Коментар

ХаВаТа попадна на много готино клипче, в което се обяснява правилните техники за вдигане на тежък мотор.
            Нали ХаВаТа купи моя ,туч, та от зор ги е намерил тези клипове.....
            Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

..един съвет от мене..мотор ..дето ще иска такива зорове да го вдигнеш..далече от гаража
              -много мразя тежки мотори както и леки но с висок център на тежеста ..бях се зарекъл над 100 кила мотор да не взимам ... ..и май ..още съм на тва мнение

Коментар

Mитков и аз съм на твойто мнение затова го смених ХТ за ХР-250.

Коментар

..е сега се сетих и още един сигурен начин за справяне с проблема с вдигането..и запазването на силите..който май е и най сигурния... ..просто гледаш и внимаваш...да не пада..

Коментар

А пък най-сигурния начин е: Ходете си пеш! И да паднете, сами ще си станете! Пък ако се докарате така че да не може да станете, все ще се намери кой да ви вдигне, и тогава проблема с вдигането ще е негов, а не ваш !

Коментар

Не са само килата важни , центъра на тежеста също е бая важенАз като зимам мотор , пускам го внимателно да легне на страни и после трябва без особено усилие да го вдигна.Земеш ли да се бориш кат прасе с тиква-не е за тебе.
                      Е например, скоро като паднах с моя мотор и си счупих ръката го дигнах мотора с една ръка , хем си беше стръмно там
                      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                      Суперскан България www.decbg.com
                      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

И физиката на човека също е важна, защото има хора които ще видят повече зор с някой 100 килограмов мотор, отколкото аз с моя 200 килограмов! А и не всички могат да си купят това което искат, на някои им се налага да карат това, което могат да си позволят! Така че, мисля че темата е полезна!

Коментар

на някои им се налага да карат това, което могат да си позволят!
                          има достатъчно леки мотори които не са никак скъпи
                          моят най лек мотор който съм имал..май май си беше и най евтиният мотор който съм имал

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                            има достатъчно леки мотори които не са никак скъпи
                            моят най лек мотор който съм имал..май май си беше и най евтиният мотор който съм имал
                            " Достатъчно" - а за кого е това достатъчно!? Всичко е твърде относително лек-тежък, скъп-евтин! Лично на мене, например за да ми отговорят максимално на критериите, са ми нужни поне 2 мотора, ама пък 2 са ми над възможностите ако щеш даже и като поддръжка! Та съм принуден да търся компромиси! Е, дали това което имам е най-добрия компромис е друг въпрос!
                            Но да се върнем на темата, както се казва по-горе на някои хора и 100-110 килограмов мотор, може да им се види доста тежък, особенно след целодневно каране! Та метода за вдигане е приложим не само за кютуци като моя!

Коментар

Ето един метод /снимката е от мнение на Събин/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X