Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко тъпи въпроса..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко тъпи въпроса..

Здравейте колеги, дълго време чета форума, но чак сега се реших да ви запитам относно терзанията ми...Така, преди няколко седмици ми попадна рамка от едно испанско моторче, 50 кубика с водно, без двигател и електроники, но със всичко останало по нея.Мотора е Rieju rr 50, 2003 година до колкото разбрах, супермото версията със 17-ките и по-грозния преден калник ....Та въпросите ми са, мога ли с евентуални побългарявания на рамката да му сложа двигател от 125 японка...Мисля ДТ, ЦРМ или нещо от този сорт, ще се събере ли без да създава проблеми и има ли разлика в размера между 125 и 250 кубиковия двигател? Принципно предпочитам по-малко нервния 250 4т, но дали мога да го приспособя?Предполагам, че рамката би издържала, изглежда доста качествено направена въпреки произхода си . Ще се радвам на конкретни отговори по темата, варианта с продаването на части и взимане на цял мотор отпада поради определени причини, надявам се да успея да скалъпя нещо с ваша помощ.

От: Няколко тъпи въпроса..

Ставал съм свидетел на доста такива експерименти и според мен ще стане работата без проблем. Разлика в големината на 125 и 250цц има. По-добрия вариант е 125 2т двигател, защото, хем по-лесно ще го събереш, хем е и по-лек и няма толкова да тежи на рамката. Успех в инициативата и ако не ти представлява трудност, като почнеш да го правиш снимай и качвай снимките тук, мисля, че ще е интересно както на мен, така и на други колеги от форума.

Коментар

Колега, ако ти се влиза във филм на ужасите, това е начина
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Благодаря за отговора, колега..Може ли малко по-подробно, според мен не е проблем ако стане.На практика си потдържам японски мотор, ще се кара само в гората с КАТ дертове няма..

Коментар

Какво по точно искаш да знаеш по-подробно? Щом имаш рамата взимаш двигател слагаш, нагласяш, мериш и заварваш няколко планки, които да държат двигателя ако трябва и за резонатора и това е.

Коментар

Точно така, все едно имаш купе от трабант и си решил да му сложиш двигател от мерцедес. Вземаш слагаш, заваряваш една-две планки и си ти. По тази логика, всички хора които се занимават с проектирането и изграждането на МПС, трябва отдавна да са останали без работа, защото ние сами може да си правим всичко. Хора, няма невъзможни неща, но има губене на време и средства, докато се опитваме от магарето да направим кон. Не сте ли се замисляли, че тази рамка е направена така, че да издържа определено натоварване?!?
            SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Аз лично съм ставал свидетел на много такива самоделки. Разбира се, че е по-добре колегата да си купи мотор направен от професионалисти, но щом е написал, че този вариант отпада и щом има мерак аз мисля, че ще стане работата. А колкото до двигателя, не мисля, че 10-20кг разлика в тежеста ще счупят рамката, все пак тия рамки не са направени от пластмаса и не са направени точно за 80кг и ако я натовариш 5кг повече да се счупи. Те тия китайските боклуци, на които рамката им е като на колелото ми държат, пък тази ли няма да държи. Важно е само планките да се направят при професионален заварчик, че вече всеки 2ри стана заварчик и как се късат тия заварки...

Поздрави: Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от stefataaaa Преглед на мнение
                Аз лично съм ставал свидетел на много такива самоделки. Разбира се, че е по-добре колегата да си купи мотор направен от професионалисти, но щом е написал, че този вариант отпада и щом има мерак аз мисля, че ще стане работата. А колкото до двигателя, не мисля, че 10-20кг разлика в тежеста ще счупят рамката, все пак тия рамки не са направени от пластмаса и не са направени точно за 80кг и ако я натовариш 5кг повече да се счупи. Те тия китайските боклуци, на които рамката им е като на колелото ми държат, пък тази ли няма да държи. Важно е само планките да се направят при професионален заварчик, че вече всеки 2ри стана заварчик и как се късат тия заварки...

Поздрави: Стефан
                Понякога проблема не и в заварчика а в това какво се заварява .
                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Е да, попринцип алуминия като се завари и се отслабва материала около заварката от високата темперетура, но ако майстора е специалист и разполага с качествена техника може да се направи здраво. А иначе на колегата рамката мисля, че е желязо така, че не би трябвало да има проблем.
                  Последно редактирано от stefataaaa; 16-05-13, 11:02. Причина: грешка

Коментар

Първоначално публикуван от stefataaaa Преглед на мнение
                    .....А колкото до двигателя, не мисля, че 10-20кг разлика в тежеста ще счупят рамката, все пак тия рамки не са направени от пластмаса и не са направени точно за 80кг и ако я натовариш 5кг повече да се счупи....
                    Не става въпрос само за тежината на двигателя Двигателя от 50м2 ще е 5 коня, а този от 125м2 ще е 20 коня примерно. Като гледам предниците на 50м2 какви са кашкавалени си е малко риск с този по-голям двигател, но все пак всеки си шета сам по акъла

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:212092d1305047079-possible-biuld-vehichle-out-wood-wood_bike.jpg
Прегледи:1
Размер:91.2 КБ
ID:5482244

Коментар

Хаха колега какво значение има дали ще е 5 или 15 коня за това дали ще издържи рамката. Не говори глупости. Ако всичко се изпипа ще стане и няма да има проблем. Последно един приятел имаше рамка от Априлия Пегасо 125 с двигател от Етз 251, който е доста тежък и рамката беше С МНОГО преправяния и заварки и момчето си караше доста стабилно, хич не го жалеше и нямаше абсолютно никакви проблеми с рамата... и досега още държи без проблем. Та не виждам защо проекта на момчето да не стане

Коментар

Никъде не съм казал че няма да стане проекта. Значението дали е 5 или 15 коня е много голямо. Все пак всеки си има глава на раменете и сам си преценя какво да прави

Коментар

Разбира се, че всеки сам си решава, но все пак ако може да обясниш за к.с., че ми е интересно.

Коментар

Действай рамките на 50тките не са толкова слаби колкото си мислят колегите! Моята 50тка я разбих от каране 1 година и не мръдна нищо освен семеринги на предницата! А говорим за скокове за задни гуми и ,че мотора не е стъпвал на асфалт и т.н
                              Ако всичко се направи качествено двигателя да се закрепи здраво няма да има никакви проблеми с рамкта и т.н .
                              Започвай го не му се чуди само внимавай кой и какво ти заварява и как! И снимай задължително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X