Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Некадърни "майстори"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Некадърни "майстори"

И аз имах подобен проблем добре че питах друг майстор. И от тогава доверие на майстор НЕ

Коментар

Не защитавам никакви майстори, но съм бил свидетел и на случки като тази!

Майстора:
      - Трябва да се купят, ново бутало, гарнитури, да се хонингова цилиндъра, масло.....и др.
      Клиента:
      -Колко ще ми струва това удоволствие ...
      Майстора:
      - Ами над 500лв..../тук зависи от мотора/.....стига се и до над 1000лева.
      Клиента:
      - Ужас, немам толкова пари /или не му се дават/
      - За колко можеш да го закрепиш, ей така само да пали...
      Майстора:
      - Около стотина лева...
      Клиента:
      - Ок, събери го така, важното е да пали..

После въпросният "клиент" продава мотора много бързо и "изгодно"...на някой който е гледал мотокрос само по канал 1.
      Затова футбола е най-популярният спорт, него в Африка даже и боси го практикуват, топката струва 2лева.
      Мотоспорта е СКЪП спорт!!! Да, не отричам, че има и майстори които ще ти вземат парите, и ще ти сложат части втора употреба, но истината е някъде по средата.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        Не защитавам никакви майстори, но съм бил свидетел и на случки като тази!

Майстора:
        - Трябва да се купят, ново бутало, гарнитури, да се хонингова цилиндъра, масло.....и др.
        Клиента:
        -Колко ще ми струва това удоволствие ...
        Майстора:
        - Ами над 500лв..../тук зависи от мотора/.....стига се и до над 1000лева.
        Клиента:
        - Ужас, немам толкова пари /или не му се дават/
        - За колко можеш да го закрепиш, ей така само да пали...
        Майстора:
        - Около стотина лева...
        Клиента:
        - Ок, събери го така, важното е да пали..

После въпросният "клиент" продава мотора много бързо и "изгодно"...на някой който е гледал мотокрос само по канал 1.
        Затова футбола е най-популярният спорт, него в Африка даже и боси го практикуват, топката струва 2лева.
        Мотоспорта е СКЪП спорт!!! Да, не отричам, че има и майстори които ще ти вземат парите, и ще ти сложат части втора употреба, но истината е някъде по средата.
        Мдаа...напълно си прав +1
        Само ще добявя, че обяснението за "ремонта", което се казва на купувача в повечето случаи (ако има такова) е следното: Ама на тоз мотор двигателя е от осносвен ремонт и го е правил еди кой си "майстор", не се притеснявай всичко е ОК.....и после на купувача майстора му виновен.
        MX "KRT".....MX KRECUL RACING TEAM....

Коментар

Приамам факта че въпросният "майстор" може да не е забравил зегерката на буталото, а да е изчезнала през ауспуха, но това да сложи бутало с три десети по малко от нужното и старите гарнитури пак си остава некадърно свършена работа за мен.
          Some call it a hobby, we call it a way of life!
          Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Първоначално публикуван от vatko Преглед на мнение
            Приамам факта че въпросният "майстор" може да не е забравил зегерката на буталото, а да е изчезнала през ауспуха, но това да сложи бутало с три десети по малко от нужното и старите гарнитури пак си остава некадърно свършена работа за мен.
            Не е некадърно свършена работа а умишлена,има разлика,ако е ново буталото вярвай ми няма да е така,трепери се като се слага буталото защото си е бая пари,и се внимава нещо да не се обърка,при теб мотора е закрепен с цел продажба,не се притеснявай нито си първият нито ще бъдеш последният прекаран,просто човек трябва да си отваря очите защото пари лесно се дават ама много трудно се взимат.

Коментар

Първоначално публикуван от vatko Преглед на мнение
              Какво ти гарантира въобще че е бил на майстор този мотор ?
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                Какво ти гарантира въобще че е бил на майстор този мотор ?
                Нищо, затова слагам "майстор" в кавички.
                Some call it a hobby, we call it a way of life!
                Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Случай от моята практика : Стар модел скутер хонда 50 куб.см , внос от Германия . Пали горе-долу и върви също толкова. Но се чуват метални звуци от двигателя. Естествено кацва у нас за диагностика. Отварям : Сегменти с ключ около 3 мм, опушено бутало с нагари яки , разбит основен лагер откъм вариатора( разнитен сепаратор ) . Звъня на човека и казвам : 2 лагера ,2 семеринга, бутало ремонтно ,шлайф и си готов. Познайте какво донесе ? Един единствен лагер (даже не с повишена радиална хлабина) - да сменя счупения , защото бил за продажба и нямало смисъл !!! Сглобих му го. След около месец идва в къщи един човек със същия скутер . Купил и го регистрирал даже. Теб търся , казаха ми , че ти си му правил ремонт и всичко било добре вътре , но защо едвам изкачвам стръмното ??? Аууууу.........Обясних му всичко от-до. Стана му кофти на човечеца и си тръгна. След месец го дотика до нас , защото спрял и да пали . Последва второ отваряне и вече смяна от-до . Та истината е като жената - всички я обичат гола , но винаги е някъде по средата.......

Коментар

[QUOTE=pe6o74;1801699]Случай от моята практика : Стар модел скутер хонда 50 куб.см .......

Ето това е 99.99% от практиката на търговците в БГ.Често се вини едикой си майстор или просто майстора който е пипал последен преди покупка, НО майстора танцува това хоро за което му се плаща и слага тези части който му се донесът или му кажат да сложи и то по-евтините.И аз съм имал случай в който правя(в случая понагласих) един мотор за един клиент, защото щял да го продава на Румънец а след седмица едно познато хлапе на село ми се похвали каква страхотна моторетка му купил баща му , но това е и Ние правим това за което ни плащат. И на мен ми се иска всяка машина да я правя като за мен, ама клиента като каже " -Много скъпо ,дай-нещо като за празен джоб!" или " Айде ,че нямам цяла година" защото ще отнеме 3 часа , резултатите после са такива.
                    -------------------
                    Като го гледам това бутало съм почти сигорен , че в случая няма общо човек който разбира от ремонт а някой който е видял някога,някъде как се прави и е натикал каквото има за да си продаде тракалника.Трудно ще ми е да повярвам , че има толкова изпаднали колеги!Не , че не съм виждал чудеса , ама тоя ремонт е направо неграмотен!
                    Uaz 469 2.4 D MB
                    KTM 600 ROTAX
                    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
                    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X