Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с Honda XBR-500

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с Honda XBR-500

ще пробвам, но тъй като нямам компресор, ще е с малък вентилатор.
    вчера си играх с оборотите.
    до сега на празни е работил на 1400.
    вече на място си държи 1200, когато съм в движение около 1000. като спра на едно място в първия момент държи към 1000, а малко след това си ги качва на 1200.
    общо взето същата работа, само, че с по-малка разлика
    Honda XBR-500

Коментар

С началото на топлите дни и аз започвам да ремонтирам превозното средство, което беше така лошо изоставено в средата на лятото миналата година

Проблема в момента е чаткането което се чува от двигателя когато е студен (прикачил съм видео, дано добиете представа). Именно заради този проблем миналата година спрях да го карам. При загрял двигател чаткането почти го няма, или поне не е така фрапиращо.
      Моите съмнения са разтегната ангренажна верига, тъй като си нямам никаква представа на колко километра е тази, а и като отварях капака последния път белезите се разминаваха малко.
      Утре мисля да отворя капака и по-обстойно да прегледам колко точно се разминават и колко е халбава в момента старата верига.

Молбата ми към Вас е да дадете мнение след като прегледате клипчето.
      Мерси.

И другото: купих си отворена верига (за да не се налага да разглабям половината мотор за да я сменя), въпроса обаче е как да занитя новата верига след като я монтирам... някакви съвети?
      Honda XBR-500

Коментар

Първият ми истински мотор бе такъв .Проблем се оказа разпределителни вал по които минава маслото за смазване на кобилиците на клапаните . Имаше запушване на един отвор и кобилицата се бе износила и звука беше почти същия . Друг проблем които показа бе износването на средната опора на разпределителния вал . ТАка че огледай всичко много внимателно разпределителния вал и всичко около него за износвания .
        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от toka Преглед на мнение
          купих си отворена верига (за да не се налага да разглабям половината мотор за да я сменя), въпроса обаче е как да занитя новата верига след като я монтирам... някакви съвети?
          Веригата се занитва със специална пресичка - не си прави експерименти да я занитваш по друг начин.
          Honda XR600
          Kawasaki KLX650
          Honda XL600V Transalp
          +359 888 6З5 9З4

Коментар

И ето, че дойде момента когато трябва да занитя веригата.
            Но за мое съжаление не мога да намеря инструмент за занитване.

Продължавам да търся, но междувременно ако някой има идея как може да ми помогне (инструмент, метод, съвет...) нека пише
            Мерси.
            Honda XBR-500

Коментар

ааааа.....Колега моя проблем е същия.Чукането (тракането) е сящото и съжелявам че не направих клип
              Аз съм си поръчал верига от "shop.ml-racing.eu" - ангренажна верига затворена>D.I.D SCA0412A SDH/118 ENDLESS>116лв
              Ще ми доиде другата седмица НО заложих на "затворена" .
              ХЛ-а ми е на 24000км и ще снимам старата с новата.Дано да е от нея де!

Коментар

Почти съм сигурен, че чаткането ти е от веригата. Като свалих моята, беше разтегната с 8mm, което е доста.
                И аз поръчах верига от същия магазин (то за моя мотор не знам дали изобщо другаде има части), но предпочетох отворена за да не разглобявам.
                Купих и пружина за обтегача (за всеки случай). Струва 7 и нещо лева от Honda.
                Вчера ми направиха пресичка с която да я занитя, надявам се да стане.

Това в старата верига.
                Honda XBR-500

Коментар

Мерси Колега за "навременния коментар" ,защото и Аз искам да сменя въпросната пружинка но в БГ(сайтовете) никаде не намерих и мислех да е поръчвам някак си от щатите от сайт.Ако може повече инфо за представителството на хонда каде се намира и ...твоя ли е ХЛ600 и пиши да видим за резултата от смяната. Поздрави

Коментар

Координатите на Honda намерих от сайта им. Аз съм от Стара Загора, така, че виж кое е най-близкото представителство до теб. За тази цена смяната и е просто задължителна (ама се чака около седмица за да пристигне). Такава ли е пружината ти? Провери си и обтегача.
                    Моя е XBR-500, но двигателите ни са почти еднакви, даже веригите са еднакви.
                    Днес като работих усетих разликата с новата верига, дори и без монтиран обтегач е натегната . Занитих я, утре ще гледам да го затворя.
                    Honda XBR-500

Коментар

След смяната на веригата чаткането напълно изчезна
                      Двигателя работи гладко и равномерно.
                      Honda XBR-500

Коментар

Да наистина Колеги и при мен резултата е същия (за щастие де)
                        смених веригата и пружината на обтегача.
                        двигателя работи перфектно
                        Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X