Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето- Хонда XL 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с паленето- Хонда XL 600

И двете са обогатители на сместа. Обаче при всеки карбуратор...... си е различно изпълнението. Защото има такива който имат само клапа, но при подаване на газ тя веднага се връща, както казах варианти много.
    Според мен проблема е от клапаните, малък луфт.
    EXC TPI 2019

Коментар

Всичко зависи от гледната точка и от начина на изразяването , НО по-принцип СМУКАЧЪТ обогатява сместа чрез вкарване на допълнително количество гориво . Докато клапата на този ХР 600 само намаля количеството на въздуха постъпващ в всмукателния тракт. При подаване на каквато и да е газ ТЯ изобщо НЕ се връща .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
        Всичко зависи от гледната точка и от начина на изразяването , НО по-принцип СМУКАЧЪТ обогатява сместа чрез вкарване на допълнително количество гориво . Докато клапата на този ХР 600 само намаля количеството на въздуха постъпващ в всмукателния тракт.
        Тази клапа не намалява количеството на въздух, просто променя къде ще е под налягането. Играе роля за количеството въздух когато се опитваме да подаваме газ, точно затова и при това изпълнение е невъзможно да се форсира при затворена клапа.
        EXC TPI 2019

Коментар

Като не намалява въздуха според теб , защо не може да се изфорсира ??? Защото за процеса горене освен гориво трябва и кислород . Като дадеш газ се вдига иглата и влиза бензин , но като ти е затворена клапата - въздух ( кислород ) НЯМА . За това двигателят ДАВИ , защото отношението бензин/въздух не е стехиометрично . Защо не опиташ да плуваш под вода без да имаш въздух в дробовете си ? Хайде , че пак се отклонихме от темата .

Коментар

Не знам доколко има значение, ама темата е за "XL", а на няколко места видях да се говори за "XR". Да не стане обърквация и да се подведе колегата по грешно инфо. Поздрави!
            XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Темата е старичка,та когато я пуснах, мотора понякога си палеше без никакви проблеми, а друг път не искаше каквито и опити да правихме. Сега XL-a е с друг собственик и доколкото разбрах, проблема е бил в комутатора.
              Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от breal1337 Преглед на мнение
                Не знам доколко има значение, ама темата е за "XL", а на няколко места видях да се говори за "XR". Да не стане обърквация и да се подведе колегата по грешно инфо. Поздрави!
                Мойто коте , като прочетеш всичко и наред ще разбереш как ХЛ-а от заглавието на темата изведнъж порасна в ХР . Та обърни внимание на пост номер 9 от 2010 година - това е последният за тази тема . Следващият пост номер 10 е вече от 2012 година и друг участник (Мартин) 2 години по-късно незнайно как намеси ХР в тема със заглавие ХЛ . И се почна .... А пък като го гледам този Мартинчо какво отношение има към темата - не е влизал от тогава . Аз спирам да пиша по тази тема , защото няма никакъв смисъл .

Коментар

Мяяуууу, колко си прав относно хронологията. А аз съм пропуснал момента с датите ('щото на телефона ми не излизат, явно не е толкова "смарт").... отивам да си оближа лапичките.. Мяяяу
                  XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Да попитам и аз за моя XL..имам подобен проблем. Ангренажната верига беше прескочила отворих го наместих я, сега обаче сглобих мотора ритам да паля обаче манивелата не зацепва върти се все едно на декомпресор обаче а компресия си имаше преди това.А не мисля че е от декомпресора защото клапана се връща .

Коментар

Това е доста често срещано явление - двигателят не иска да приеме старата , разтеглена верига . Има си такава оригинална , заводска защита . Компресията се връща на мястото си веднага щом сложиш нова верига .

Коментар

И смениш няколко клапана
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

А без смяна на верига не може ли да мине? Тя е сравнително нова.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Kirov Преглед на мнение
                            Ангренажната верига беше прескочила
                            Колко прескочила? Защото след 3-тото звено среща клапаните с буталото. Ако било е повече си направил "вечен декомпресор".
                            А и колко да е нова - на 2 години някъде е ако не бъркам. И като отчетеш факта, че не е D.I.D....
                            Honda XR600
                            Kawasaki KLX650
                            Honda XL600V Transalp
                            +359 888 6З5 9З4

Коментар

Не съм броил колко звена е скочила но хвърляше черен пушек като комин, и мощност никаква нямаше.

Коментар

Сваляй главата...
                                Honda XR600
                                Kawasaki KLX650
                                Honda XL600V Transalp
                                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X