Обява

Свий
Няма добавени обяви.

XR600 жигльори!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• XR600 жигльори!!!

Здравейте,

От края на миналото лято имам XR600...мотора ми харесва много само дето като му дам по-рязко газ се позамисля..Четох,че решението на проблема е карбуратор с ускорителна помпа,но в един от постовете имаше,че може да се сменят и жигльорите..Та искам да питам,ако някой колега е правил подобна интервенция да сподели как се държи машината и какви точно жигльори е сложил?

До: XR600 жигльори!!!

Първоначално публикуван от kefobg Преглед на мнение
    Здравейте,

От края на миналото лято имам XR600...мотора ми харесва много само дето като му дам по-рязко газ се позамисля..Четох,че решението на проблема е карбуратор с ускорителна помпа,но в един от постовете имаше,че може да се сменят и жигльорите..Та искам да питам,ако някой колега е правил подобна интервенция да сподели как се държи машината и какви точно жигльори е сложил?
    Колега,карах ХР650Р,който е със същия проблем....да лека е карбуратор с ускорителна помпа.Аз го смених с Edelbrock–карбуратор,като преди това му смених жигльорите- 175/68.
    Проблема беше отстранен и от там на сетне само fun...Познавам момчета,които са с ХР600Р,които направиха същата процедура и са доволни.
    Успех!!!

Поздрави,
    търся си подписа....

Коментар

Да но виж има още едно нещо в - .Това че дига разхода на гориво , моя хр гори 9/100 с малкия жигльор , ако му сложа по голям това ще дигне разхода . Аз лично небих сложил големия , е верно има и + но също така си има и - .

Коментар

Първоначално публикуван от etov Преглед на мнение
        Да но виж има още едно нещо в - .Това че дига разхода на гориво , моя хр гори 9/100 с малкия жигльор , ако му сложа по голям това ще дигне разхода . Аз лично небих сложил големия , е верно има и + но също така си има и - .
        Колега това,че никога(може би) не си правил синхрон на карбуратора си е изцяло твой проблем.Какви са тия 9/100.....дори с големите жигльори на черно не ми е качвал повече от 8/100...на всеки му е известна тази болежка на ХР-а,досега не съм чул някой да се оплаче след всичките тези манипулации!!!!!!!
        Мисля,че не е коректно да се подвежда с информация.
        търся си подписа....

Коментар

Благодаря на колегата МОНИ,за бързите и изчерпателни отговори...Аз също съм се насочил към по-големи жигльори,но след като разглобихме с един приятел карбуратора...установихме,че една мембранката(на снимката номер 1)

http://kefobg.snimka.bg/automobiles/fiat-500.154377.18538333

Е доста протрита и през нея минава въздух,които отнема от мощтността..Днес ходих до Бултрако,които ми казаха,че могат да ми доставят мембранката с пружинката за 180 лв ...Ще съм ви безкрайно благодарен ако ми кажете за някакви алтернативни варианти....Ако няма друг изход за възтановяване се насочвам към карб. с ускорителна помпа KEIHIN FCR -MX 41 които намерих в ебай за прилична цена...знам,че става на XR650 новия,но не съм напълно сигурен дали става на моя кокъл от 94.
          Последно редактирано от kefobg; 04-05-10, 15:16.

Коментар

При една добра центровка на съотнопение въздух бензин, хр-а никога неможе да гори 9 литра бензин! Моя в гората стига максимум до 6, като нему връшам газта. При карборатор с оскорителна помпа няма никакво зачудване и заглъхване, затова вобще несе чудете сменайте карбуратора и си свиркайте. Поздрарви!
            [LEFT]
            Honda The Power Of Dreams!
            [/LEFT]

Коментар

В този случай ,като гори много мотора, какво се прави . Намаля се нивото на карбуратора ли . Трябва да се оцели точната пропорция въздух,гориво.

Коментар

Занасяш мотора на специалист да ти реголира карборатора или по лесно казано саотношението гориво,въздух и мотора спира с този проблем да гори толко а относно другия проблем с замислянето мисля че ако смениш жигльора няма да се оправи . Успех

Коментар

От: XR600 жигльори!!!

Този проблем е коментиран в едноименната тема за този мотор тук във форума.
                  Лекува се елементарно и напълно с по-голям жигльор за празния ход или т.нар. pilot jet.
                  А ако искате да го модернизирате и да го направите да върви още малко повече, тогава определено ще ви е необходим по-съвременен карб.

Коментар

От: XR600 жигльори!!!

Искам да попитам откъде мога да купя жигльори 109/41?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X