Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за cdi suzuki dr 650

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за cdi suzuki dr 650

здравейте взех си сузуки др 650 с проблем в цди бокса като поръчах друг но стана обарка в годините и сега имам цди с 9 кабела http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DR650-DR-650-Electrical-CDI-BOX-Brain-OEM-Suzuki_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5ad82d7157QQitemZ390173913431QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories[/IMG] някои може ли да ми помогне да навържа кабелите проблема ми е че не знам кои кабел на бокса за каде е, бокса има 1 букса с 3 кабела 1 с 2 кабела о6те 1 с 2 и 2 с едени4ни кабели сега нямам снимки

До: Помощ за cdi suzuki dr 650

Първоначално публикуван от armada_db Преглед на мнение
    здравейте взех си сузуки др 650 с проблем в цди бокса като поръчах друг но стана обарка в годините и сега имам цди с 9 кабела http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DR650-DR-650-Electrical-CDI-BOX-Brain-OEM-Suzuki_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5ad82d7157QQitemZ390173913431QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories[/IMG] някои може ли да ми помогне да навържа кабелите проблема ми е че не знам кои кабел на бокса за каде е, бокса има 1 букса с 3 кабела 1 с 2 кабела о6те 1 с 2 и 2 с едени4ни кабели сега нямам снимки
    Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

вече сложих чукче но гледам да не развалям нищо евентуално ако намеря оригинално или някакво универсамно цди да си карам с него ако някои продава за др 650 1994-5 на сносна цена или ако някои иска за 1990-93 имам ама колко ба4ка не знам и все пак мисля че ако някои колега с др 650 1990-1993 има 15 свободни минути ще ми спести наистина много ядове

благодаря предварително и поздрави

Коментар

EEE никои не помага пък после се подигравате като видите чукче на капака, ами такова е лесно е да се подиграваш и трудно да помогнеш ако кача снимка за 1 ден най-малко 10 човека ще ме оплюят че се гавря с японците,,,,

Коментар

Защо не се ориентираш по цветовете на кабелите ?
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Какво чукче бе човек?
            Това да не е ИЖ.
            Този мотор за да работи както трябва трябва да има динамично
            изместване на момента на подаване на искрата.Демек при различни обороти на двигателя подава искра с различно предварение.
            Търси оригинален комутатор за запалването или се обърни към някой който разбира за какво става въпрос.

Коментар

Пробвах по цветовете но единия комутатор е от 91 а мотора е 95 + това оригиналния комутатор е с 13 или даже повече кабеа а този от 91 е с 9 пробвах с някаква логика 2 към датчика 3 към бобините и оборотомера 1 + 1 маса и о6те 2 към статора мисля че бяха вече не помня. колкото до динамичното подаване на искра има такова нещо но с една добра центровка мотора върви колко добрене мога да кажа щот сам карал само ижета и другия ми мотор сузуки др 250 който също е с чукче(само дет несъм го правил аз )

Коментар

това е cdi комутатор от suzuki dr 650 1990-93 ако някои може дами каже кои кабел за каде е промерно зелен 12в+ черен маса и т.н. ще ми помогне много иначе ще трябва да се боря с центровки напасвания предварения и др глупости
                Прикачени файлове

Коментар

колега съжалявам за спама, но искам да попитам как се слага чукче да подава искра защото и аз има същиш проблем с един двигател, а времето се оправя и ми се кара.

Коментар

Ето колега, това би трябвало да ти помогне за cdi то http://dr650.zenseeker.net/Electrical/DR650%2790US.gif

Коментар

няма проблем гледах твоята тема но на компа дето бях нямаше кирилица та ся ще пиша в моята лесно е и елементарно :
                      1 слагаш някак си гърбица на някоя част която се върти успоредно с коляновия вал следователно и с тактовете на буталото.
                      2 правиш елементарна инсталация в следната последователност + на батерия -> ключ -> + на бобина -> от минуса на бобината кабелче в чукчето и малко играчка с центрована и машината пали ) каква машина преработваш ?
                      ако има нещо не ясно питай мпже и на скаип :dalaver4o_cash с радост ще помогна щотото знам какво е да губиш дни за неща който се казват в редове
                      Поздрави

Коментар

Колега да си жив и здрав нямаш представа колко сам ти благодарен.
                        Двигатела е Ямаха модела му е YP125 слага се на доста машини има го на доста марки и модели скутери, но аз съм му намерил място в един проект за офф-роад картинг знам че можеби звучи смешно но сега имам вазможността да поработя над една такава самоделка.
                        Мерси още веднъж за разяснението хиляди благодарности.

Коментар

не става не ми се дават още 200 лева за комутатор слагам чукчето ако не ми хареса мотора заминава за части

Коментар

Между двете запалвания и инсталациите има доста разлика.
                            Нарисувал съм ти схема на старото запалване как се връзва към инсталацията на по-новия модел и ако не си го изгорял би трябвало да тръгне.Не знам само до колко си в час с инсталациите .Ако не можеш да работиш с мултицет по добре хвани някой да го монтира по схемата.
                            Ще я кача утре след обяд защото от тоя компютър не става.

Коментар

Изчанчих се с тая мишка докато направя линиите.Може да са малко криви но нямам таблет и ги правих на ръка.
                              Ако е същото това запалване което имаш би трябвало да проработи.Трябва да внимаваш да не смениш изводите на датчиците(да не им размениш местата),защото ще го изгориш.
                              Горния черно-син проводник се връзва към масата(минуса).
                              Черно-белия към датчик 2, също към маса и към единия вход на високоволтовата бобина.
                              Единичния черно-жълт проводник към маса ,през ключ.Когато веригата е отворена двигателя трябва да работи,а когато е затворена изгасва.
                              Ето ти и схемата за по-новия модел за да се сравнят инсталациите.
                              Надявам се да се ориентираш.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от MOTORGHOST; 18-04-10, 12:28.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X