Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СЪВЕТ ЗА СЪДБАТА НА ДОМИНАТОРА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• СЪВЕТ ЗА СЪДБАТА НА ДОМИНАТОРА

Здравейте,на всички колеги.Преди време се сдобих с един доминатор 600 с неизвестни проблеми и тъйкато имах много работа го заврях в гаража,но сега в тия снежни дни се поосводих и реших да го почвам.Колкото повече части демонтирах толкова повече се разочаровах,някой преди мен доста си е развихрил способностите направо незнам откъде да започна.Датчикът на запалването е скапан,комутаторът липсва.Пригодили са му чукче и наковалня от иж с центробежен регулатор от лада и транзисторно запалване от ония старите руски.В резултат от можеби тези действия е изгорял и релерегулаторът.При сваляне на главата и цилиндъра се оказа че и там е ровичкано набита е нова втулка,компресионният сегмент счупен.Обтегачът и успокоителят на веригата силно износени,има и още проблеми,но няма смисъл да изброявам от хондата май ми остава само рамата.Моторът е доста стар незнам коя година е,но съм снимал табелата дано някой да знае.Въпросът е дали да търся по-нов двигател или друг същият и от двата да стегна един читав.Нямам много информация за модела ,но се надявам снимките да ви ориентират.Айде стига съм писал,че ще ви домързи да четете.
    Прикачени файлове

До: СЪВЕТ ЗА СЪДБАТА НА ДОМИНАТОРА

Първоначално публикуван от roshliakG Преглед на мнение
    Здравейте,на всички колеги.Преди време се сдобих с един доминатор 600 с неизвестни проблеми и тъйкато имах много работа го заврях в гаража,но сега в тия снежни дни се поосводих и реших да го почвам.Колкото повече части демонтирах толкова повече се разочаровах,някой преди мен доста си е развихрил способностите направо незнам откъде да започна.Датчикът на запалването е скапан,комутаторът липсва.Пригодили са му чукче и наковалня от иж с центробежен регулатор от лада и транзисторно запалване от ония старите руски.В резултат от можеби тези действия е изгорял и релерегулаторът.При сваляне на главата и цилиндъра се оказа че и там е ровичкано набита е нова втулка,компресионният сегмент счупен.Обтегачът и успокоителят на веригата силно износени,има и още проблеми,но няма смисъл да изброявам от хондата май ми остава само рамата.Моторът е доста стар незнам коя година е,но съм снимал табелата дано някой да знае.Въпросът е дали да търся по-нов двигател или друг същият и от двата да стегна един читав.Нямам много информация за модела ,но се надявам снимките да ви ориентират.Айде стига съм писал,че ще ви домързи да четете.
    още снимки
    Прикачени файлове

Коментар

По-нов доминатор ще си вземеш за 2000лв читав.
      Мисля че няма смисъл да се мяташ в ремонти на този.

Коментар

Такова кощунство не бях виждал Баси тъпите селяндури.

Това на последната снимка е ХЛ600Р, а не Доминатор.
        Такъв двигател можеш да намериш сравнително евтино.
        Тази модификация е с най-ниско тегло и най-удобна за офроуд и най-здрава. Но пък няма стартер. Имах такъв, произведен през 1983 год и съм изключително доволен от мотора.
        Ако ти трябва за каране по пътя, търси двигател от Доминатор или от ХЛ600Л(М), те са със стартер. Но ще трябва да преправяш и инсталацията.

Коментар

благодаря ти много колега знаеш ли къде мога да търся такъв двигател и кви пари са горе долу,а инсталацията не ме притеснява

Коментар

Във форума Хонда има информация по ВИН, мисля и за мотоциклети, не пречи да погледнеш
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

И от кога на ХЛ му викат ДоминаторЧе и 82год и 600куб.

Коментар

незнам колега нали писах че не разбирам много от модели гледам на двигателя пише доминатор и реших че е такъв,а пък вие сега още повече ме объркахте доминатор ли е хл ли е или иж щото има и от него части

Коментар

За цена според късмета, търси из обявите или в Дупница и Яхиново.
                  Ако не ти трябва стартер, двигателя на ХР600 е същия.
                  Освен инсталацията, CDI-то(запалването) е различно, карбураторите са други...Но всичко се прави. Най-добре от два двигателя да направиш един, но пак ще трябват нови части. И да знаеш, двигателите със стартер са различни от твоя и не всички части са съвместими.

Коментар

Колега дай малко да уточним че нещо не разбирам.Значи в моя случай двигателят е доминатор а рамата на хл или бъркам извинявай,че ти задавам такива глупави въпроси, но не съм много на ти с хондите

Коментар

Нямаш нищо от Доминатор.
                      Всичко на снимките си е от XL600R, освен чукчето от MZ трофи.
                      Модела на ХЛ-а е PD03, дори на снимката се вижда на двигателя.

Коментар

Колега ето това би трябвало, да е твоя мотор. http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...l600r%2084.htm

Коментар

благодарско най-накрая съм в час

Коментар

0889887581 0892098888 това са телефоните на прителче има цял двигател за ХЛ който го продава на части.Успех с ремонтите.
                            LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Първоначално публикуван от toto Преглед на мнение
                              0889887581 0892098888 това са телефоните на прителче има цял двигател за ХЛ който го продава на части.Успех с ремонтите.
                              благодарско колега,но намерих двигател даже от една седмица юркам здраво мотора.Все пак ще звънна на приятелят ти да питам има ли глава,че моята не ми харесва много а и червякът на разпредвала е износен и не ми работи обортомера

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X