Здравейте,на всички колеги.Преди време се сдобих с един доминатор 600 с неизвестни проблеми и тъйкато имах много работа го заврях в гаража,но сега в тия снежни дни се поосводих и реших да го почвам.Колкото повече части демонтирах толкова повече се разочаровах,някой преди мен доста си е развихрил способностите направо незнам откъде да започна.Датчикът на запалването е скапан,комутаторът липсва.Пригодили са му чукче и наковалня от иж с центробежен регулатор от лада и транзисторно запалване от ония старите руски.В резултат от можеби тези действия е изгорял и релерегулаторът.При сваляне на главата и цилиндъра се оказа че и там е ровичкано набита е нова втулка,компресионният сегмент счупен.Обтегачът и успокоителят на веригата силно износени,има и още проблеми,но няма смисъл да изброявам от хондата май ми остава само рамата.Моторът е доста стар незнам коя година е,но съм снимал табелата дано някой да знае.Въпросът е дали да търся по-нов двигател или друг същият и от двата да стегна един читав.Нямам много информация за модела ,но се надявам снимките да ви ориентират.Айде стига съм писал,че ще ви домързи да четете.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
СЪВЕТ ЗА СЪДБАТА НА ДОМИНАТОРА
Свий
X
-
До: СЪВЕТ ЗА СЪДБАТА НА ДОМИНАТОРА
Първоначално публикуван от roshliakG Преглед на мнениеЗдравейте,на всички колеги.Преди време се сдобих с един доминатор 600 с неизвестни проблеми и тъйкато имах много работа го заврях в гаража,но сега в тия снежни дни се поосводих и реших да го почвам.Колкото повече части демонтирах толкова повече се разочаровах,някой преди мен доста си е развихрил способностите направо незнам откъде да започна.Датчикът на запалването е скапан,комутаторът липсва.Пригодили са му чукче и наковалня от иж с центробежен регулатор от лада и транзисторно запалване от ония старите руски.В резултат от можеби тези действия е изгорял и релерегулаторът.При сваляне на главата и цилиндъра се оказа че и там е ровичкано набита е нова втулка,компресионният сегмент счупен.Обтегачът и успокоителят на веригата силно износени,има и още проблеми,но няма смисъл да изброявам от хондата май ми остава само рамата.Моторът е доста стар незнам коя година е,но съм снимал табелата дано някой да знае.Въпросът е дали да търся по-нов двигател или друг същият и от двата да стегна един читав.Нямам много информация за модела ,но се надявам снимките да ви ориентират.Айде стига съм писал,че ще ви домързи да четете.
-
Такова кощунство не бях виждалБаси тъпите селяндури.
Това на последната снимка е ХЛ600Р, а не Доминатор.
Такъв двигател можеш да намериш сравнително евтино.
Тази модификация е с най-ниско тегло и най-удобна за офроуд и най-здрава. Но пък няма стартер. Имах такъв, произведен през 1983 год и съм изключително доволен от мотора.
Ако ти трябва за каране по пътя, търси двигател от Доминатор или от ХЛ600Л(М), те са със стартер. Но ще трябва да преправяш и инсталацията.
Коментар
-
За цена според късмета, търси из обявите или в Дупница и Яхиново.
Ако не ти трябва стартер, двигателя на ХР600 е същия.
Освен инсталацията, CDI-то(запалването) е различно, карбураторите са други...Но всичко се прави. Най-добре от два двигателя да направиш един, но пак ще трябват нови части. И да знаеш, двигателите със стартер са различни от твоя и не всички части са съвместими.
Коментар
-
Колега ето това би трябвало, да е твоя мотор. http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...l600r%2084.htm
Коментар
-
Първоначално публикуван от toto Преглед на мнение0889887581 0892098888 това са телефоните на прителче има цял двигател за ХЛ който го продава на части.Успех с ремонтите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар