Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо сменям ангренажна верига всеки сезон на ХР600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо сменям ангренажна верига всеки сезон на ХР600

За да се продава оптегач втора употреба , значи двигателя от който е свален е блокирал , блокирал е защото.........?
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Прав си колега!
      Сега развих болчето на оптегача и натегнах повече, защото аз не го бях натягал предишните пъти когато съм го свалял.
      Дали това може да е проблема? В смисъл когато завинтвам болтчето го натягам с клещите от държача на оптегача в посоката която натяга и в същото време завинтвам болта който го контрира?!?! Много сложно се изразих ама ако някой го е правил ще ме разбере!

Коментар

Първоначално публикуван от bigworm Преглед на мнение
        Прав си колега!
        Сега развих болчето на оптегача и натегнах повече, защото аз не го бях натягал предишните пъти когато съм го свалял.
        Дали това може да е проблема? В смисъл когато завинтвам болтчето го натягам с клещите от държача на оптегача в посоката която натяга и в същото време завинтвам болта който го контрира?!?! Много сложно се изразих ама ако някой го е правил ще ме разбере!
        Да колега,така се натяга,само незнам как си сложил предишния път прожината,защото си има определени начини на слагане.

Коментар

Краят на пружината се се слага под една издатина(като стъпало) на главата.Много често съм срещал да е над него- по този начин усилието на пружината е по-слабо и се чува характерното за разтегната верига дрънчене,а в съшност на нея нищо и няма.Ако не си монтирал правилно пружината на обтегача ще сменяш често "разтегнатата" верига.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
            Краят на пружината се се слага под една издатина(като стъпало) на главата.Много често съм срещал да е над него- по този начин усилието на пружината е по-слабо и се чува характерното за разтегната верига дрънчене,а в съшност на нея нищо и няма.Ако не си монтирал правилно пружината на обтегача ще сменяш често "разтегнатата" верига.
            Именно за това питах,защото останах с впечатлението,че тук доста хора не са виждали обтегая на Хонда.

Коментар

Ако все пак се окаже , че не е от обтегача , а веригите си се разтягат , остава възможността да са износени зъбните колела и те да "разтягат веригата. Малко вероятно е но е възможно. По-скоро италианците са му сложили спортни "твърди" пружини на клапаните. Това се прави за да се постигнат по-високи максимални обороти.......
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

А ако се окаже обтегача, ето как един колега е решил проблема с монтажа на пружината:

Процедурата накратко: в отвора на обтегача е навит (внимателно) съвсем обикновен винт, пружината е натегната максимално и е фиксирана с кука от мека (задължително, че после няма вадене) тел, която пък е навита около въпросния винт. След монтажа на обтегача развивате телта от винта и пружината "щраква" на точното място.
                Последно редактирано от dmihailov; 18-02-10, 13:12.
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

С натегната максимално пружина не знам как ще сложиш въпросния обтегач,защото краят и щръква и няма как да прескочи стъпалото.Обтегача се монтира с разхлабена пружина и после с телчето издърпваш другият край на пружината ,който е като кукичка и го закачаш в отвора на обтегача.

Коментар

pe6o74, разгледай внимателно снимката и помисли малко....
                    Honda XR600
                    Kawasaki KLX650
                    Honda XL600V Transalp
                    +359 888 6З5 9З4

Коментар

В края на краищата въпроса си опира до самата верига (и нейното качество)не че не трябва да се сменят оптегача и водачите.Повечето ангренажни вериги които се продават по магазините( включително и фирмените)издържат горе-долу един зезон,или с други думи от3000 до 5000,6000 километра.Най-добрия вариант за теб е усилена верига.
                      Polaris Magnum 500
                      Mercedes ml320

Коментар

Моят метод е много по-удобен и лесен за изпълнение.Не се нуждае от голяма видия и дълъг тел, с който да опасвам целия обтегач и предварително да натягам пружината.

Коментар

Благодаря пак!
                          Пружината на оптегача знам как се слага! Това ми го показаха вече.

Въпросът ми беше при затягане на болтчето на оста дали трябва да се навие под напрежение с помоща на клещи с които завъртам оста от външната страна и по този начин натягам оптегача?
                          Защото ако е така може да се окаже че нищо не е за смяна, а просто съм невежа и не съм го правил досега!

Коментар

Само го стягаш хубаво и това е,пружината ще се погрижи за останалото.
                            Polaris Magnum 500
                            Mercedes ml320

Коментар

Оста, която виждаш отвън на главата? Ако питаш за нея - не можеш да я въртиш. Поне на моя не може. Зацепващия щифт минава през нея вътре и не позволява да бъде въртяна. Ако я завъртя - няма да мога да я фиксирам вътре в главата. Не вярвам на твоя да е различно.
                              Honda XR600
                              Kawasaki KLX650
                              Honda XL600V Transalp
                              +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                                Оста, която виждаш отвън на главата? Ако питаш за нея - не можеш да я въртиш. Поне на моя не може. Зацепващия щифт минава през нея вътре и не позволява да бъде въртяна. Ако я завъртя - няма да мога да я фиксирам вътре в главата. Не вярвам на твоя да е различно.
                                Да така е! Аз има в предвид като не си завъртял Зацепващия щифт и тогава го оставям в позиция в която е преди дупката за резбата и го натягам с клещи за да може да завия винта. По този начин обтегача се натяга повече!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X