Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо сменям ангренажна верига всеки сезон на ХР600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо сменям ангренажна верига всеки сезон на ХР600

Здравейте, проблемът е там че всеки сезон в началото слагам нов ангренаж, а към края почва да ми почуква и ако не го сменя до следващия прескача веригата.
    Пробвах всякви вериги включително и от Хонда оригинална, ама не! Пак същото октомври пак почна да чатка.
    Лагерите на разпределителния вал и зъбчатките са читави.
    Остава да е оптегача!?????
    Възможно ли е да е от него и какво друго може да е?
    Мотора е Хонда ХР600 1992г. не тропа нищо по двигателя работи и пали като часовник!
    Предварително благодаря!

До: Защо сменям ангренажна верига всеки сезон на ХР600

Като свалиш старата верига я премери с новата , ако нямат разлика в дължината значи е оптегача.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Виж пружината на оптегача дали е разглобяема от него ако е така възможно е предишен собственик да я е подменил с по яка за да предотврати тракането на веригата по оптегача което би довело до краино нежелателен резултат а именно разтегната верига.Мисля че в мануала има указана стоиност какво усилие да упражнява върху оптегача.Същото може да се получи и при смяна на пружините на клапаните с не оргинални по твърди за тях също има характеристики на които да отговарят в мануала.Погледни и състоянието на зъбното колело на коляновия вал което задвижва веригата.
      Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Нямам износване на зъбчатките, като сваля веригата и я сравня с нова има минимална разлика, която според мен е нормална за работила верига.
        Въпросът е дали обтегача може да се е износил с времето, защото си е оригиналния с оригивална пружина.
        Някой чувал ли е за износване на обтегача? Той е на нещо като лагер който му позволява движение само в едната посока.

Коментар

Трябва да се сменя и оптегача , с времето всичко се износва.

Коментар

Много вероятно и успокоителите на веригата да са се износили. Те също се сменят но тук почти никой не го прави
            Когато те се износят веригата почва да играе и да потропва по кожуха.
            KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от bigworm Преглед на мнение
              Нямам износване на зъбчатките, като сваля веригата и я сравня с нова има минимална разлика, която според мен е нормална за работила верига.
              Въпросът е дали обтегача може да се е износил с времето, защото си е оригиналния с оригивална пружина.
              Някой чувал ли е за износване на обтегача? Той е на нещо като лагер който му позволява движение само в едната посока.
              Оптегача нама как да се износи защото тои няма въртящи или търкащи елементи може с времето да се получи умора в пружината но това по никъкъв начин няма да ти разтегне веригата най- вероятна причина според мен са неподходящи пружини на клапани които утежняват работата на веригата.
              Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Какви вериги слагаш ,че има много ментета.
                Polaris Magnum 500
                Mercedes ml320

Коментар

Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнение
                  Ами последно беше с оригинална от Хонда България!

Това с пружините може и да е така, защото мотора е каран супермото в Италия и имаше всякви настройки за него. Та нищо чудно и пружините на клапаните да са по-различни.

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнение
                    Оптегача нама как да се износи защото тои няма въртящи или търкащи елементи може с времето да се получи умора в пружината но това по никъкъв начин няма да ти разтегне веригата най- вероятна причина според мен са неподходящи пружини на клапани които утежняват работата на веригата.
                    Колега,ти виждал ли си оБтегач на Хонда?За колегата с проблема,колега поръчай си нов обтегач,а за ангренажната верига пробвай с DID.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнение
                      Особино за ХР и аз купих от хонда бг.но като я разпичатих пак си сложих старата.
                      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

По правило , когато се сменя ангренажна верига се сменя и оптегач , оптегач не значи само пружина. След като разликата между новата и старата вериги е минимална , значи оптегача компенсира минимално разтягане и спира да действа. Или плъзгача му е износен , или пружината е омекнала и дължината и е по малка , или блокира и не действа. Най-добре при предстоящата смяна смени всичко и няма да имаш проблеми.

Коментар

..да ..не знам за хр но по принцип дават обтегача че тр да се сменя заедно с веригата..поне за по новите 4 такти

Коментар

Здравей колега!Имах същия проблем с моя Доминатор,смених обтегача и се оправи.С течение на времето ролките,които са вътре в обтегача се износват и при студен двигател дори се връща назад(при нормално работещ това е невъзможно без да е развит болта който държи остта на обтегача)когато двигателя загрее ролките се разширяват и обтегача сработва.При нов обтегач,дори веригата да е леко разтегната няма да имаш проблем и няма да прескочи.

Коментар

Свалих капака на главата и го гледам този обтегач и ми изглежда че оптяга верига добре, но незнам какво осилие е необходимо. Дано да е от него!
                              Днес бях в Хонда бг и ми казаха 130 лв. че струва. Дали да не си взема втора употреба? Но по какво да го познам дали е читав?
                              Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X