Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХЕЛП! имам голям и странен проблем :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ХЕЛП! имам голям и странен проблем :(

Здравеите, всички и успешна нова 2007г.

Имам голям проблем с мойта Хонда XL200 / знам, че е стар мотор (89г.) но ми харесва и искам да си го карам/.
    Изгоря ми бобината за искрата на свеща - долу на зездата при магнета.
    След известно ходене по майстори се отказах от пренавиване и избрах варянта с електронно запалване от акумулатора. Като се използва вдинственно долу датчика.
    Оставих си мотора в ръцете на известен майстор по тази част.
    Взе ми 130лв. но не изкара и седмица след ремонта и започдана да прави странно мешане на оборотите след, като поработи 5-10 мин.
    Тоест когато е студен двигателя работи равномерно и пали лестно, но след 5-10мин. работа заграява почва да пуши черно и да гасне(следващото палене става, когато истине).
    Върнах мотора на въпросния майстор, но уви каза ми че това било от карборатора.
    Прегледаха и карборатора - пак същия проблем.
    Все пак имам няква представа и според мен неможе да е от карбуратор този проблем.
    Та въпроса ми към вас от кое може да е електроника по запалване или карбуратор?
    И мога ли да си намеря от някъде друга здрава звезда или препоръчаите майстор, който да ми помогне?

пс
    Благодаря предварително за мненията и търпението за дългия ми пост.

Като ти е казал че е от карбуратора да ти го оправи де. Или го пирай при кой да отидеш, някой негов човек да ти препоръча, който да ти го оправи.

Коментар

бе то е ясно че не е карбуратора,ами го връщай да го оправя !
      "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
      MG Racing Team

Коментар

re

Сега и на мен ми я ясно, че не е от карбуратора но работата е там че ми даде дори и гаранция 1 г. (дреме му на него той прави по 10 мотора на ден)
        И ми разправя: ето виж подава искра значи не е при мен проблема - електрониката работи... цитирам: "мотора ти е стар и скапан виж си карбуратора".
        Другия майстор, който е негов приятел ми разправя не е от карбуратора не може така изведнъж да се развали - няколко пъти го разглабяме...
        Общо везето прехвърлят си топката
        ...дайте съвет плйсс.

Коментар

И кой е тоя "пич"?
          Кажи за да не се прецакат и други хора!
          offroad фен
          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Хубаво то прехвърля искра, ама може би не е в подходящия момент.....
            И кажи го тоз майстор-електричар....рекламирай го на воля....

Коментар

re

Не бре хора майстора няма значение.
              До колкото съм чел из форумите е добре запознат с електрониките на моторите.
              Работата е там, че явно не му се занимава с мойта моторетка, като може да изкара същите пари от друг с по малко труд.
              По скоро ми кажете дали знаете, някой който може да ми помогне?
              БЛАГОДАРЯ!

Коментар

като не може да го оправи да ти върне парите /гаранция - Франция/
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Абе как решихте че не е от карбуратора. Черен дим е богата смес. Загрява и не може да пали, защото все едно е на смукач постоянно. Съвсем възможно е да е и от карбуратора. При тези стари мотори всичко е възможно.

Коментар

re

еми дано е от карбуратора както казвате
                    Но го отваряха няколко пъти и казаха, че всичко си му било нред.
                    Дайте акъл при кой да го закарам?

Коментар

кое всичко? Как му е нивото? Как му е иглата която пропуска/спира бензина според нивото в казанчето? Този мотор с двоен карбуратор ли е?

Коментар

Айде и аз да се включа ... значи моя мотор (не искам да казвам какъв е защото тук всички са много по напред от мен ) та той правеше така лятото и беше защото някакво кабелче от бубината към свеща се беше прекаснало, след като го сменихме та до сега няма проблеми да чукна на дърво. Не съм полезен знам но все пак

Коментар

Мисля че знам за кой майстор говориш.Намен ми направи същия модел електроника и сам много доволен,карам над 5 месеца с нея без проблеми.Ако си изпълнил условията му бобината да е далеч от цилиндъра за да не загрява мисля че не трябва да имаш проблеми.Опитай с реглаж на карба че майче Сабин е прав за богатата смес.На пална газ прекасва ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X