Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХР 600 не пали в студа-каква може да е причината.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ХР 600 не пали в студа-каква може да е причината.

Първоначално публикуван от rosen1914 Преглед на мнение
    А и при положение, че още не съм сменил веригата и пиньоните явно не е желателно да се тегли или бута.
    Колега става дума за веригата на клапаните,не веригата която задвижва мотора
    0888 074 049

Коментар

Пачароза е дал най правилен отговор послушайте го,защото после лошо.Също има мотористи които незнаят как да запалят мотор с ритач, работата е малко с чалъм.

Коментар

Ако един мотор седи дълго време на тоэи студ , не е хубаво да се пали веднага . Маслото се е стекло в картера , по цилиндъра се е образувал конденс който е замръэнал и няма смазване. Трябва да се затопли двигателя /примерно със сешоар/, да се свали свеща и да се нагрее , да се порита малко без свещ и тогава да се пали.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
          Явно още си зелен и не знаеш някой чалъми при тегленето, единия от тях е щом запали мотора стискаш съединителя а при самотото теглене не навивай масура на газта.
          Благодаря ти, че ме светна, надявам се до пролет да узрея! Винаги е поучително да срещнеш знаещи и можещи хора по форумите !
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
            Пачароза е дал най правилен отговор послушайте го,защото после лошо.Също има мотористи които незнаят как да запалят мотор с ритач, работата е малко с чалъм.
            Като мен -нали
            Днес пробвах - на шестия път се взриви/без сешоар/
            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
            0894328706

Коментар

А знаеш ли едно палене в този студ на колко часа работа се равнява?
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

На старата ми ямаха ТТ600, която мисля е с подобен на твоя двигател, имаше един чалъм, който действаше винаги безотказно в студено време: Накланяш мотора на една страна, докато не потече бензин от маркучите на карбуратора, след това го вдигаш, и палиш без газ и на смукач. Палеше винаги и на минусови температури до 3-о ритане, колкото и да е стояла.
                При WR-a обаче не става - дави се.

Коментар

Свещите са кекави,нищо че пише NJK,DENSO и тн....минали и заминали покрай тях,понякога толкова малко им трябва и цъфват,а понякога карат година-две безотказно.....та сменяйте си свещите редовно,щом не пуква даже мотора махаш и слагаш нова,тогава ако не ще тръгваш да търсиш другаде....а със паленето,на манивела пали по лесно студен от колкото на стартер,силата е различна,но изряден мотор,който е работел,работи си,и в един студен зимен ден,пукне леко и каже неща.....свеща

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...16#post1002816

В тази тема има някои неща.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колеги, запалих го!!!
                      Послушах съвета и го подгрях за около 20 мин. с една малка духалка. Наклоних го докато потече бензин и на първото ритане припука, а на второто запали
                      Най ми става жално, най ми става болно, като ме почерпят само с безалкохолно.

Коментар

Първоначално публикуван от gorosop Преглед на мнение
                        Не позна.
                        Има две причини да не запали мотор с ритане.
                        Едната е в мотора, а другата в ритача.
                        Времето не участва никаде
                        В моя случай явно времето имаше дейно участие, а не да не участва никъде.След като при предварително подгряване с духалка за около 20 мин. го запалих от втория път.
                        Най ми става жално, най ми става болно, като ме почерпят само с безалкохолно.

Коментар

В моя случай явно времето имаше дейно участие, а не да не участва никъде.След като при предварително подгряване с духалка за около 20 мин. го запалих от втория път.

Има една приказка на Христо Живота за летните карачи и за .......останалите . Аз си паля мотора без сешоар или някакви взривообразни смески във въздушния филтър. Ако има проблем го търся в мотора или горивото. Така че ако имате проблем със студения старт по-добре изчакайте лятото,защото в горта духалки няма, а паленето на огън не е желателно
                          Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                          0894328706

Коментар

Колега,погледни дали е цяла клапата на смукача.При хр-ите се чупат доста често.

Коментар

Не позна.
                              С накланянето и преливането на карбураторите обогатяваш сместа и пали.
                              Стисни декомпресора, ако имаш ръчен и го ритни 5-6 пъти, след това ще запали от първото яко ритане. Независимо колко - показва термометъра. А духалката - вкъщи.

Коментар

Xaxa тва с духалките ми развесели
                                Ритане с декомпресор 6-7 пъти, смукач рязък шут и трее да забоботи.
                                С тва накланяне само херния може да си докараш с тоя туч!
                                WR400-in-in-in...
                                LZ1RAO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X