Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за сегменти на Доминатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за сегменти на Доминатор

Дали от Акорд или от Сивик не зная, но зная едно
    И ТАТИ МОЖЕ И БАТИ МОЖЕ, НО КОЗАТА СИ ИСКА ПРЪЧ
    Слагай оригинални.
    Последно редактирано от Chinela; 20-12-09, 15:44. Причина: Правопис
    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

До: Въпрос за сегменти на доминатор

Първоначално публикуван от Ivailo_ Преглед на мнение
      Веднъж реших да мина по тънко и пазарувах от ''Евро07'',след като ми го препоръчаха,е излезна ми много по скъпо и време си загубих и т.н....небих повторил тази грешка!
      Споделям мое лично мнение,не се влиайте,сами си преценете!

Не е лошо да кажеш и какво конкретно си се прецакал..... мързи ли те?

Не всяко нещо което може да се ползва за взаимозаменяема част е автогол. Например гумички за клапани от кола на водно охладен мотор си стават най-често а за въздухар не са подходящи , защото не са разчетени за работа при по-висока температура.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колко десети от милиметъра трябва да бъде ключа на сегментите за да няма опасност от задиране,все пак това е въздухарка?

Коментар

Около 0,5мм или грубо казано - колкото бръснарско ножче.
          Honda XR600
          Kawasaki KLX650
          Honda XL600V Transalp
          +359 888 6З5 9З4

Коментар

За да няма "главоболия" остави 0,6мм. пробвано е и работи.

Коментар

Слагай си оригинални, остови тия Акорди и Сивици, друг вариант е да търсиш американски от и-бей, където има тунигови бутала със сегменти, но най-добре да са си за модела. Отваряй, мери и сменявай. По-добре е с буталото и сегментите, иначе е двойна работа.
              Живей за всеки дъх!

Коментар

Благодаря на всички за компетентните съвети! Частите съм ги поръчал от бултрако .Буталото има лувт,който е един и същ във всички посоки и по цялата дължина на цилиндъра. Засега мисля да го зглобя с него.

Коментар

Ама опитай да го измериш луФта , че ако надхвърля с много допуските , няма да има смисъл от сглабянето. Само ще си прецакаш новото буталце.Ако пък е малък ще затегне , щом загрее.....Нова риза може да си направиш и тук. Поне не е толкова сложна и скъпа като двутактовите.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                    Буталото има лувт...
                    Я пробвай да пъхнеш един луфтомер м/у буталото и цилиндъра и кажи до какъв размер успяваш да вкараш? Свали буталото до средата на цилиндъра и пробвай там. Всъщност, някой мерил ли ти е цилиндъра? Чисто любопитство.

roumen5, няма нищо по-хубаво от оригинала, така е, но каталожния номер когато е идентичен (фирмения), се предполага и продукта да е такъв, независимо от къде го купуваш. Аз минах около 700км. с гумичките за 2.70 и още няма харч на масло. До сега да са се "опекли" вече. Ако издържат и предстоящото лято - повече не искам. А и честно казано, по-скоро ми беше интересно дали ще има разлика в живота им.
                    Honda XR600
                    Kawasaki KLX650
                    Honda XL600V Transalp
                    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Буталото си е добре. Сегментите също,но ще ги сменя. Гумичките са се втвърдили и пропускат масло.

Коментар

И аз си мислех, че моето ДР-че пуши много заради изпечените гумички, но след смяната им установих, че проблема е малко по надоло а точно сегментите, които вече правеха 2 мм ключ (премерен на око разбира се ) гледах мерих чудих се и накрая реших да си взема само сегменти, защото ново бутало излиза над 250 лв а толкова неможех да заделя и да сменим ризата на цилиндъра. Всичко добре, но непогледнах че старото бутало било ремонтно и сега си имам комплект чисто нови сегменти за ДР в шкафа. Гледайте и мерете внимателно да няма обарквания
                        Не е важен външният вид, а сърцето. На капака на моето пише :[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X