Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вал и кобилици за Хонда XL

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вал и кобилици за Хонда XL

Здравейте! Наскоро се появи проблем при един приятел. Наложи се да се сменят вала и кобилиците на XL-ката (модела със стартер и кори на резервоара), видя голям зор с поръчването от хонда. Казали му че модела бил прекалено стар и вал нямало... Въпроса е има ли някакво съвпадение на валовете м/у различните хонда модели, например да вземе от доминатор или друг модел Хл-ка ??? Ако някой може да помогне с каквато и да била информация нека пише тук. Мерси!
    KTM Fen

До: Вал и кобилици за Хонда XL

До около 85-86г.кобилиците са две двойни и вала им е с две гърбици, а след това са с четири гърбици и кобилици..,този вашия от кои е ?
    Стефан Дянков

Коментар

Такава е хондата! Според този сайт модела е RM и е 89г.
      KTM Fen

Коментар

Колко кубика е този XL,защото доколкото виждам, двигател с такъв обтегач на ангренажната верига (това лъскавото на главата в ляво горе)имат XL 500,600,650 на Доминатора,разпределителния вал е с 4 гърбици и 4 отделни кобилици.
        Стефан Дянков

Коментар

600 куб. е мотора, тия дена ще ти кажа какви са точно кобилиците и вала.

П.С. Я да вида дали съм те разбрал правилно... ако вала и кобилиците са каквито казваш (4 гърбици на вала и 4 отделни кобилици), значи ще може да търсиме вал от XL 500, 600 и доминатор... ?
          KTM Fen

Коментар

Не съм сигурен на 100%,защото не съм ги сравнявал в действителност,но визуално са едни и същи.По каталозите за части по-голямата част от номерата под които се водят са едни и същи с изключение на последните 1-2 цифри,което не знам какво значи ,може да са същите може и да не са...... Докато не се направи сравнение при налични такива,сигурност няма..
            Стефан Дянков

Коментар

...до тук добре, мерси, Стефане. Сега чакаме някой осведомен по въпроса да изяви мнение.
              KTM Fen

Коментар

Стана ми любопитно и набързо си махнах капака на главата (мотора е абсолютно същия като на колегата - ХЛ600). Това, което видях обаче ме просълзи: в средата на вала явно е имало лагер, но вече няма. Леглата на главата и капака са прилично надрани и налепени със стружки, а вала е перфектно стругован в средата с поне 3-4 мм. Някой да има идея за какъв лагер е ставало въпрос и дали търпи наваряване на вала и шлайфане на леглата? Иначе вала е нов - мерих го, няма грам износване на гърбиците (казаха ми, че са го сменявали преди да го купя и явно е така). Двата съчмени лагера в крайщата също ми изглеждат добре.
                Honda XR600
                Kawasaki KLX650
                Honda XL600V Transalp
                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                  Стана ми любопитно и набързо си махнах капака на главата (мотора е абсолютно същия като на колегата - ХЛ600). Това, което видях обаче ме просълзи: в средата на вала явно е имало лагер, но вече няма. Леглата на главата и капака са прилично надрани и налепени със стружки, а вала е перфектно стругован в средата с поне 3-4 мм. Някой да има идея за какъв лагер е ставало въпрос и дали търпи наваряване на вала и шлайфане на леглата? Иначе вала е нов - мерих го, няма грам износване на гърбиците (казаха ми, че са го сменявали преди да го купя и явно е така). Двата съчмени лагера в крайщата също ми изглеждат добре.
                  В средата е без лагер лагерува си в алумина явно стужките са ти свършили работа
                  0888 074 049

Коментар

Значи вече не лагерува! Съвет какво да правя? Дали да го оставя така и просто да почистя гнездата или да му мисля някакви втулки? Защо ми трябваше да я отварям тая пуста глава, ами не си останах в блажено незнание...
                    Сега сериозно - направи ми впечатление, че точно на това място има доста разстояние м/у вала и "леглата" - някъде около 2-3мм. Това е в момента поне. Ако не е важно вала да има опора там значи може и така да остане, само риска да не се скъса на две остава. И на мен ми стана чудно - все едно е имало черупков лагер, а го няма - така изглеждаше.
                    Honda XR600
                    Kawasaki KLX650
                    Honda XL600V Transalp
                    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                      Значи вече не лагерува! Съвет какво да правя? Дали да го оставя така и просто да почистя гнездата или да му мисля някакви втулки? Защо ми трябваше да я отварям тая пуста глава, ами не си останах в блажено незнание...
                      Сега сериозно - направи ми впечатление, че точно на това място има доста разстояние м/у вала и "леглата" - някъде около 2-3мм. Това е в момента поне. Ако не е важно вала да има опора там значи може и така да остане, само риска да не се скъса на две остава. И на мен ми стана чудно - все едно е имало черупков лагер, а го няма - така изглеждаше.
                      Така си е заводско.Лагерува само на съчмените лагери,отстрани.

Коментар

Благодаря на Асен и Наско - доста по-спокоен съм вече! Дано това да е само изненадата, защото смятам да продължа с махането и на главата и цилиндъра и оглед на сегментите. Но понеже ми е първото разглобяване на мотор - скоро ще се появя в някоя тема пак..
                        Honda XR600
                        Kawasaki KLX650
                        Honda XL600V Transalp
                        +359 888 6З5 9З4

Коментар

С риск отново да те обеспокоя, за което се извинявам, без тази опора въпрос на време е скъсването на вала. Тя не случаино е поставена и приляга чрез маслен филм към вала.

Коментар

Райко, всичко в този живот е въпрос на време - и скъсването също .
                            Останала е опорна стена над 5мм - мисля, че ще изкара повече от коленете ми.
                            И както е казано - In God we trust...
                            Honda XR600
                            Kawasaki KLX650
                            Honda XL600V Transalp
                            +359 888 6З5 9З4

Коментар

Прав си. Карай и си свиркай, само пази коленете. Един ден като карахме по Родопите на колегата се скъса вала и на два клапъна се беше прибрал до София.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X