Здравейте колеги , предстоими смяна на бутало та ме интересува каква е допустимата хлабина между цилиндър и бутало . На старото бутало на челото има буква Б . Цилиндъра е с никасилово покритие .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Хускварна 610 ; въпрос
Свий
X
-
До: Хускварна 610 ; въпрос
Щом е никасил недей го шлайфа. Ако има някакви леки надираня или чертите от хонинга не се виждат може да се мине с хонинг четка. Така пише в ръководството за инсталиране на бутало на Wiseco
Но трябва някой запознат да ти каже кой ти е следващия ремонтен размер след Б и не те интересува хлабината тя си е зададена още заводско. Никасила се износва много малко и затова не се хонингова.KAWASAKI Let the good times roll
-
Както ти е казал колегата , никасила /ако не е надран/ не се пипа. Следователно размера на буталото е един. Не се взима ремонтен размер а оригинален.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Никасила не е надран но буталото има много голяма хлабина в цилиндъра. След замерване се оказа ,че цилиндъра е 98.00мм а буталото 97.50мм, което си е много голяма разлика.Та ме интересува след като цилиндъра ми е 98.00мм с какъв размер бутало да си взема .
Коментар
-
5 десети не са много голяма хлабина за бутало с диаметър 98 мм. и изцеден до послена капка мощност двигател. Ако не е износено на овал значи това си му е размера .Нормално е.
Нали не се заблуждаваш , че буталото ти уплътнява по ризата. То служи само да "носи" сегментите.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
в повечето случай хлабината на тези мотоциклети е 0.05мм-т.е трябва ти бутало около 97.95мм. Не съм съгласен и с твърдението, че няма ремонтни бутала-продават се бутала с различни групи и то точно за никасиловите цилиндри.....почти съм сигурен ,че ако си карал с това хлабаво бутало, цилиндърът ти има овална форма-провери преди да купуваш бутало.
не се прави хонинг в типичния му вид а по-скоро се премахва огледалната повърхност на цилиндъра-това се прави с диамантени четки, които не са с топчета на края....автомобилните хонинг машини не стават за товаA stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand
Коментар
-
Точно и аз това казвам
Да си види следващия ремонтен размер след Б да прасне една четка каквато колегато по-горе казва, нарича се хонинг четка и инсталираш новото бутало. Преди инсталация измий цилиндъра хубаво с топла вода и сапун та да отмиеш боклуците от хонинг четката, подсушаваш моментално и мажеш с масло
Пак повтарям това нещо го пише в инструкциите за монтаж на бутало на Wiseco тъй, че едва ли е грешно
KAWASAKI Let the good times roll
Коментар
-
http://www.motocross-shop.de/motocro...88&language=en
Опссс допуснал съм невинна грешчица. Така е човек като не внимава.0888932647
Коментар
-
Аз първоначално си бях наумил , че говорим за някое дъртичко двутактово неестествено голямо творение на шведите. Нямах никаква представа , че блъскат никасил на четиритактови машини.
От друга страна , е доста шантаво да го оставят с толкова смешен допуск. Ма в крайна сметка те си знаят какви материали и с какви термични разширения са ползвали......
Още една причина да не си купя Хъски.......
Много трябва да му внимаваш на загряването на тоя мотор
.
0888932647
Коментар
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар