Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хускварна 610 ; въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хускварна 610 ; въпрос

Здравейте колеги , предстоими смяна на бутало та ме интересува каква е допустимата хлабина между цилиндър и бутало . На старото бутало на челото има буква Б . Цилиндъра е с никасилово покритие .

До: Хускварна 610 ; въпрос

Щом е никасил недей го шлайфа. Ако има някакви леки надираня или чертите от хонинга не се виждат може да се мине с хонинг четка. Така пише в ръководството за инсталиране на бутало на Wiseco
    Но трябва някой запознат да ти каже кой ти е следващия ремонтен размер след Б и не те интересува хлабината тя си е зададена още заводско. Никасила се износва много малко и затова не се хонингова.
    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Както ти е казал колегата , никасила /ако не е надран/ не се пипа. Следователно размера на буталото е един. Не се взима ремонтен размер а оригинален.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Никасила не е надран но буталото има много голяма хлабина в цилиндъра. След замерване се оказа ,че цилиндъра е 98.00мм а буталото 97.50мм, което си е много голяма разлика.Та ме интересува след като цилиндъра ми е 98.00мм с какъв размер бутало да си взема .

Коментар

5 десети не са много голяма хлабина за бутало с диаметър 98 мм. и изцеден до послена капка мощност двигател. Ако не е износено на овал значи това си му е размера .Нормално е.

Нали не се заблуждаваш , че буталото ти уплътнява по ризата. То служи само да "носи" сегментите.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

в повечето случай хлабината на тези мотоциклети е 0.05мм-т.е трябва ти бутало около 97.95мм. Не съм съгласен и с твърдението, че няма ремонтни бутала-продават се бутала с различни групи и то точно за никасиловите цилиндри.....почти съм сигурен ,че ако си карал с това хлабаво бутало, цилиндърът ти има овална форма-провери преди да купуваш бутало.
            не се прави хонинг в типичния му вид а по-скоро се премахва огледалната повърхност на цилиндъра-това се прави с диамантени четки, които не са с топчета на края....автомобилните хонинг машини не стават за това
            A stupid man's report of what a clever man says is never accurate because he unconsciously translates what he hears into something he can understand

Коментар

Точно и аз това казвам Да си види следващия ремонтен размер след Б да прасне една четка каквато колегато по-горе казва, нарича се хонинг четка и инсталираш новото бутало. Преди инсталация измий цилиндъра хубаво с топла вода и сапун та да отмиеш боклуците от хонинг четката, подсушаваш моментално и мажеш с масло Пак повтарям това нещо го пише в инструкциите за монтаж на бутало на Wiseco тъй, че едва ли е грешно
              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

http://www.motocross-shop.de/motocro...88&language=en

Опссс допуснал съм невинна грешчица. Така е човек като не внимава.
                0888932647

Коментар

Да колега и аз оттука видях размерите , и вече си поръчах бутало.

Коментар

Аз първоначално си бях наумил , че говорим за някое дъртичко двутактово неестествено голямо творение на шведите. Нямах никаква представа , че блъскат никасил на четиритактови машини.

От друга страна , е доста шантаво да го оставят с толкова смешен допуск. Ма в крайна сметка те си знаят какви материали и с какви термични разширения са ползвали......

Още една причина да не си купя Хъски.......

Много трябва да му внимаваш на загряването на тоя мотор.
                    0888932647

Коментар

От: Хускварна 610 ; въпрос

ето още малко инфо http://shop.ml-racing.eu/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X