Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво масло е нужно за КТМ SX450?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво масло е нужно за КТМ SX450?

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение

п.п. Иначе аз лично мога да кажа от кое масло не съм доволен, и то е Мотул дабъл естер 15w50, през три месеца сменях феродови дискове с него откак го смених нямам ядове и сменени дискове.
    Значи аз не разбирам нещо,как може да се износват през три месеца феродови дискове.Аз карам две години и не ми е мръднал съеденителя а вие на три месеца.Не мога да се съглася че е причината в маслото.
    На мен в книжката с инструкции за Бета ми е написано че завода препоръчва масло "Моторекс-кобра"15W40.Аз го карам с Мобил с същите параметри и нямам проблеми.Дават го да се сменя на 1000км,а аз го сменям на по малко и си нямам никъкви проблеми.Не виждам какво повече може да се умува и пробва.Според мен тука понятието "доволен " не може да се употребява.Спазвайте си заводските инструкции и не си правете експерименти и проблемите няма да ги има.
    Икомомиите излизат понякога скъпички.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
      ...Спазвайте си заводските инструкции и не си правете експерименти и проблемите няма да ги има.
      Икомомиите излизат понякога скъпички.
      На КТМ 525 ХС му предписват Моторекс 10W50, но колеги казаха, че с 10W40 съединителя бил по-тих, също и зловещите звуци от двигателя били по-нежни. Измерих и темп. на повърхността на главата, когато включва перката на вентилатора-70'С. Значи и 10W30 е в температурен режим. Не правя икономии, напротив искам да съм сигурен, че добре се грижа за машината.
      А на джипа ми, който и зиме и лете държи 95'С му предписват 10W30, а на "по-студения" КТМ 10W50... Съвсем друго става, ако перката не включи, няма "ток" или радиатора се е затлачил, но се старая да ги предотвратя тези неща. Сега се сетих, че дори 1 лампа за прегряване не са му сложили... Ще направя нещо по въпроса.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
        Значи аз не разбирам нещо,как може да се износват през три месеца феродови дискове.Аз карам две години и не ми е мръднал съеденителя а вие на три месеца.Не мога да се съглася че е причината в маслото.
        Може и да не се съгласяваш което си е твое право, но при мен си е факт, преминах на Максима ами нямам ядове за сега, иначе понякога дали е шумен или тих двигателя мога да се съглася че е плод на въображението ми, а и нещо друго малко е бабешки ама изводи си правя и като сменям маслото и видя какво изтече като е рядко много, черно и ми цапа без да мазни кой знае колко значи не е кой знае какво.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

...
          п.п. Иначе аз лично мога да кажа от кое масло не съм доволен, и то е Мотул дабъл естер 15w50, през три месеца сменях феродови дискове с него откак го смених нямам ядове и сменени дискове.
          На YFZ450R му се отразява така както на тебе JIM BEAM . Както го сипеш така го изтачаш - бистро и със запазени свойства! Пробвал съм от него и на КТМ-а и долях 1л. за две състезания!

Коментар

Сега какво сипваш?

Незнам за смяна на феродови дискове, но при нас в Севлиево да не се изхвърлям ама много рядко някои има проблем със съединителя. Даже с Краси скоро си говорихме по тази тема, че от както си е взел мотоциклета над 2 години вече, феродовите дискове не са мръднали и е карано по всякакви терени. И той кара КТМ само, че 2такт.

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
              Сега какво сипваш?

Незнам за смяна на феродови дискове, но при нас в Севлиево да не се изхвърлям ама много рядко някои има проблем със съединителя. Даже с Краси скоро си говорихме по тази тема, че от както си е взел мотоциклета над 2 години вече, феродовите дискове не са мръднали и е карано по всякакви терени. И той кара КТМ само, че 2такт.
              И при мен е така, за две години при това с РЕКЛУЗ, феродовите дискове са си все още в нормите по каталог.
              Проверявахме ги преди едн месец и най-важното...винаги сменям маслото на 10 моточаса ..МОТУЛ.

Десо и на мен ми е чудно, каквото сипя /цветът/ такова и източвам след 10 моточаса.
              Даже след това маслото го сипват на по-стари мотори и карат по още много, не го хвърлят.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                ...
                Десо и на мен ми е чудно, каквото сипя /цветът/ такова и източвам след 10 моточаса.
                ...
                Това е повод за радост или за притеснение ?

П.П. На въпроса на @bobimx - маслото, което ползвам от години е Cepsa.
                Последно редактирано от ЗМЕЙ; 04-12-09, 06:58.

Коментар

Той "Трипера" тегли камиони с това АТВ, или кара дърва .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X