Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум от съединителя на ВР 450 и КТМ, и...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум от съединителя на ВР 450 и КТМ, и...

здравейте днес ми пристигна новата придобивка вр 450ф 2004 модел май 2003 така или иначе но имам едно въпросче за съединителя има разлика при натиснат и при пуснат съединител в шума от двигателя при натиснат съединител шума изчезва и обратно при пуснат съединител малко се променя шума на двигателя като се увеличава и ме интересува възможните причини от какво може да бъдат или дали не е нормално давайте инфо че да знам какво да правя с време да не стане по голяма беля после мерси за отговорите
    vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
    Suzuki GSR600 98 hp
    Nissan Pathfinder 174 hp
    0878222 три 3 шест

До: относно съединител вр 450 ф

Първоначално публикуван от ivo hondata Преглед на мнение
    здравейте днес ми пристигна новата придобивка вр 450ф 2004 модел май 2003 така или иначе но имам едно въпросче за съединителя има разлика при натиснат и при пуснат съединител в шума от двигателя при натиснат съединител шума изчезва и обратно при пуснат съединител малко се променя шума на двигателя като се увеличава и ме интересува възможните причини от какво може да бъдат или дали не е нормално давайте инфо че да знам какво да правя с време да не стане по голяма беля после мерси за отговорите
    Когато е натиснат съединителя не се въртят валовете на скоростите явно шума е от там и е много възможно да си е нормално но така пред екрана е сложно да се даде съвет на мен винаги ми е било чудно как един толкова малък двигател е възможно да работи толкова шумно и да не се разпадне но е факт всички кросове и ендура дранчат все едно се мели нещо вътре и си работят няма проблем.
    Един колега от наща група си купи чисто нова Ямаха YZ 450 2009 дранчи и работи като мелачка и мойта хонда също явно така си при тези мотори.
    Поздрави за избора и новата машина.
    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

До: Шум от съединителя на ВР 450Ф

Ако не разбираш хич и не вденеш от къде е шума отивай при спец. А иначе и касетата на съединителя може да е и кво ли не . Но ако са тръгнали скоростите , по-добре да се спре навреме та да си караш дълго и със здраве перфектната машина.

ПП. И си коригирай аватара.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Всички спортни мотори си имат такъв шум, въпроса е в какви граници е и дали шуми или трака или нещо друго. Иди при някой който има опит да го "преслуша"
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

мерси за отговорите- явно ще се кара на доктор за преглед а за шума не е толкова фрапиращ но има разлика при натиснат и при пуснат съединител скоростите са добре говоря за шум про номинални обороти на двигателя на празен ход
          Suzuki GSR600 98 hp
          Nissan Pathfinder 174 hp
          0878222 три 3 шест

Коментар

И аз имах проблем с малката кошница на моя yz426 понеже е от алуминий а шлиците са изработени от желязо и между двете имаше луфт и кошницата биеше.Преди да сложа новата подсилена кошница като включа на скорост имаше много силен удар понеже кошницата играеше и некаде около 1/8 оборот напред назад.А със новавта се включва мазно без удари.Пробвай и ще разбереш дали е разбита кошницата.Дано съм ти бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo hondata Преглед на мнение
              мерси за отговорите- явно ще се кара на доктор за преглед а за шума не е толкова фрапиращ но има разлика при натиснат и при пуснат съединител скоростите са добре говоря за шум про номинални обороти на двигателя на празен ход
              Сподели,моля те мнението на "доктора" интересно ми е защото и моя КТМ има подобен шум . КЛХ-са също имаше но беше много по слаб за 6-7000 км нито се увеличи нито намаля.
              Мненията на колеги и майстори се движеха около по-горе споменатите,но така и не бяха доказани.
              Кавазаки КЛХ 300 04г
              Кавазаки КХ 65 04г
              Опел Астра 94г
              Мерцедес 124 91г

Коментар

доктора ми каза карай и не се притеснявай!ама аз нали съм си тома неверни и като сменям маслото ще свналя капака на съединителя за да огледам за луфтове или уморени пружини
                Suzuki GSR600 98 hp
                Nissan Pathfinder 174 hp
                0878222 три 3 шест

Коментар

и аз съм с ктм и има шум и се чува от съединитела и като го стисна изчезва.
                  Honda CRE 250
                  Nissan Patrol GR

Botevgrad Racing Team

Коментар

До: Шум от съединителя на ВР 450 и КТМ, и...

нищо не е текло смених и маслото днес отворих капака всичко е ок от към страна съединител но шума си го има скоростите са окей казаха че шума е от зъбчатката на стартера но това било нормално за модела !Ще се кара пък то ако има нещо ще си покаже
                    Suzuki GSR600 98 hp
                    Nissan Pathfinder 174 hp
                    0878222 три 3 шест

Коментар

От миналата седмица и аз съм с такъв мотор и на мен също ми направи впечатление този шум, само дето още не съм намерил време да го водя на майстор. Ако разбереш нещо повече, моля сподели

Коментар

И аз имах подобен проблем с моя КТМ 450 ЕХС 2005. При мен проблема беше от лашната гайка на бендикса , която е с обратна резба. Беше се разбила една шпонкана зъбното колело което стои за бендикса. След смяната и , и залепянето на гайката с локтайт 243 проблема се оправи
                        KTM 530 EXC 2009
                        KTM 450 EXC 2004

Коментар

На пьлните кросове си е така фабрично не може да се оправи . Имал сам и хонда 450 црф сега имам ктм 525сх и двата мотора са с този шум . НЯМА ПРОБЛЕМ дори и с тежка експлоатация .

Коментар

Колега, когато сменяш маслото на двигателя, обърни внимание при масления филтър дали има повече стружки от обикновено. Съответно ако има ,е желателно да не караш мотора, докато не се установи причината и отстрани.
                            Последно редактирано от viki terzieva; 01-02-10, 17:17. Причина: граматика

Коментар

Карам го вече 6 месеца и досега все така си трака но няма проблем нито със съединителя нито с маслото чисто е като вода от планински потокНяма нито стружки във филтъра нито нищо което може само да ме радва.
                              Suzuki GSR600 98 hp
                              Nissan Pathfinder 174 hp
                              0878222 три 3 шест

Коментар

• Mehmed450wrf
                                Mehmed450wrf коментира
                                Редактиране на коментар
                                колега все още караш ли ги и ако не караш какво му стна на мотора,че и аз съм wr450f 07 и има този шум

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X