Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kаwasaki KL250A - търся документация и резервни части

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kаwasaki KL250A - търся документация и резервни части

Здравейте всички!

Баща ми днес взел, че купил един такъв ендуро "дзвер"

http://www.batescycle.com/img/bikes/80kl250a.jpg

(само че на татко има и седалка и заден калник )
    четиритактов е, не знам дали се вижда добре на снимката ...

Взел го за 600 лв, като моторетката е в горе-долу прилично състояние (като се има предвид, че е производство 1981 година ). Каза, че пали много лесно (още с първото ритане), върви, даже не пушела много (т.е. не гори много масло явно) и т.н., обаче нещо откъм двигателя тракало или виело (или клапани, или колянов вал, или верига, пък може и още нещо ). Ще го води на "доктор" тия дни заради шума, че да не се счупи нещо.
    Мотора не е нищо особено (той и без това все стари "караджейки" купува ), но за ходене за гъби става.
    Каза, че много лесно тръгвал на баир, с мъничко газ, на първа и потегля без проблем. Имал даже и сносна возия. Имал също хубав фар и мигачи (не каза дали светят обаче)
    Взел го и с още един двигател за части, но някои неща от него липсвали.

Та да попитам някой да знае къде мога да намеря някаква документация за него (основно за ремонт) - търсих, но нищо не успях да намеря, освен тук-там някоя снимчица.
    Също така ако някой има резервни части за този модел? Още не се знае какво ще му трябва, затова не уточнявам какви резервни части.
    Най-добре ако някой има цял двигател направо
    Абе въобще, ако някой има нещо за него, да свирка, и ако е евтинко, да купувам на килограм направо

А някой да е карал някога такъв? Да каже мнения и впечатления. Не че е толкова важно, но все пак.

На баща ми не му трябва бърз мотор, по-скоро му трябва по-тромав и да гори малко, да ходи по горите с него. А тоя отговаря горе-долу на изискванията
    Засега не мога да дам по-подробна информация, защото не съм го виждал мотора. Аз съм в Стара Загора, баща ми си е в Априлци. Към края на септември евентуално ако си ходя, ще го тествам

Благодаря предварително на всички отзовали се!
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Аз имам нови 1-ви ремонт бутало, болт, зегерки и сегменти!
    Трябва да проверя само парт-номерата им и ще пиша тук дали стават за този мотор!?!
    НЯМА ЛОШИ МАРКИ, ИМА ЛОШИ СТОПАНИ, НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ!?!?!

Коментар

Ще съм ти благодарен!
      Ако стават, ще трябва също да кажеш и колко пари ще им искаш
      Hristo Draganov

Коментар

Кажете може ли и откъде да се намерят някои и други резервни части, в случая глава (засега основно е това, но по-нататък и друго ще излезне сигурно ) ?
        Баща ми ми се обажда миналия ден и каза, че скоро нямало да го кара мотора, щото бил зле (мотора е зле), т.е. търси се друга глава, само че годна, на тая всички легла били много разбити, най-вече на разпределителния вал, и оттам идвало и виенето и чукането, също така поради изместването на вала не се отваряли/затваряли достатъчно клапаните и моторетката не можела да си развие оборотите. (дано правилно съм разбрал всичко, че да ви го препредам)
        Другия двигател, който има и той бил така разбит

Казали му, че в Пловдив имало някаква голяма група рокери, които имали два магазина за моточасти. Ако някой знае къде са тези магазини или координати на въпросните рокери, ще съм благодарен, че баща ми като ходи на панаир в Пловдив да се отбие и дотам.
        Макар, че се съмнявам, за такава дърта моторетка да се намери нещо, но все пак ...

П.П. Иначе главата ще се носи на майстор, да се разстъргва, ще се правят втулки, шлайфане и т.н. и т.н., белким се "съживи" мотора.
        Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD

Казали му, че в Пловдив имало някаква голяма група рокери, които имали два магазина за моточасти.
          Такова нещо нито съм чул нито съм видял.Има няколко магазина но ще искат с поръчка и не се знае дали изобщо ще свършат работа.Един познат имаше подобни проблеми и от Гърция му донесоха направо цял читав двигател.
          четири е повече от два

Коментар

Може, то "рекъл-казал" нали знаеш

А като каза Гърция, сега се сещам, че в Априлци има двама пича, които отвреме на време ходят до Гърция за части за Кавазакитата си - въобще, всеки в Априлци, който има Кава им поръчва части на тях, като ходят до Гърция.
            Наистина ли толкова трудно се намират части за Кава в БГ? Говоря по принцип, старите модели да ги забравим за момента. Или в Гърция са по-евтини?

РЕПОРТ - все пак можеш ли да ми дадеш някакви адреси на тези магазини?

Благодаря ти предварително!
            Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD
              Или в Гърция са по-евтини?
              съвсем не са евтини даже направо са си скъпи гърчулята,просто са ни близо тва е и дори нямат части в наличност обикновено, говоря за Солун в Атина е друго
              "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
              MG Racing Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X