Здравейте всички!
Баща ми днес взел, че купил един такъв ендуро "дзвер"
http://www.batescycle.com/img/bikes/80kl250a.jpg
(само че на татко има и седалка и заден калник
)
четиритактов е, не знам дали се вижда добре на снимката ...
Взел го за 600 лв, като моторетката е в горе-долу прилично състояние (като се има предвид, че е производство 1981 година
). Каза, че пали много лесно (още с първото ритане), върви, даже не пушела много (т.е. не гори много масло явно) и т.н., обаче нещо откъм двигателя тракало или виело (или клапани, или колянов вал, или верига, пък може и още нещо
). Ще го води на "доктор" тия дни заради шума, че да не се счупи нещо.
Мотора не е нищо особено (той и без това все стари "караджейки" купува
), но за ходене за гъби става.
Каза, че много лесно тръгвал на баир, с мъничко газ, на първа и потегля без проблем. Имал даже и сносна возия. Имал също хубав фар и мигачи
(не каза дали светят обаче)
Взел го и с още един двигател за части, но някои неща от него липсвали.
Та да попитам някой да знае къде мога да намеря някаква документация за него (основно за ремонт) - търсих, но нищо не успях да намеря, освен тук-там някоя снимчица.
Също така ако някой има резервни части за този модел? Още не се знае какво ще му трябва, затова не уточнявам какви резервни части.
Най-добре ако някой има цял двигател направо
Абе въобще, ако някой има нещо за него, да свирка, и ако е евтинко, да купувам на килограм направо
А някой да е карал някога такъв? Да каже мнения и впечатления. Не че е толкова важно, но все пак.
На баща ми не му трябва бърз мотор, по-скоро му трябва по-тромав и да гори малко, да ходи по горите с него. А тоя отговаря горе-долу на изискванията
Засега не мога да дам по-подробна информация, защото не съм го виждал мотора. Аз съм в Стара Загора, баща ми си е в Априлци. Към края на септември евентуално ако си ходя, ще го тествам
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Баща ми днес взел, че купил един такъв ендуро "дзвер"

http://www.batescycle.com/img/bikes/80kl250a.jpg
(само че на татко има и седалка и заден калник

четиритактов е, не знам дали се вижда добре на снимката ...
Взел го за 600 лв, като моторетката е в горе-долу прилично състояние (като се има предвид, че е производство 1981 година

Мотора не е нищо особено (той и без това все стари "караджейки" купува

Каза, че много лесно тръгвал на баир, с мъничко газ, на първа и потегля без проблем. Имал даже и сносна возия. Имал също хубав фар и мигачи

Взел го и с още един двигател за части, но някои неща от него липсвали.
Та да попитам някой да знае къде мога да намеря някаква документация за него (основно за ремонт) - търсих, но нищо не успях да намеря, освен тук-там някоя снимчица.
Също така ако някой има резервни части за този модел? Още не се знае какво ще му трябва, затова не уточнявам какви резервни части.
Най-добре ако някой има цял двигател направо

Абе въобще, ако някой има нещо за него, да свирка, и ако е евтинко, да купувам на килограм направо

А някой да е карал някога такъв? Да каже мнения и впечатления. Не че е толкова важно, но все пак.
На баща ми не му трябва бърз мотор, по-скоро му трябва по-тромав и да гори малко, да ходи по горите с него. А тоя отговаря горе-долу на изискванията

Засега не мога да дам по-подробна информация, защото не съм го виждал мотора. Аз съм в Стара Загора, баща ми си е в Априлци. Към края на септември евентуално ако си ходя, ще го тествам

Благодаря предварително на всички отзовали се!
Коментар