Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със зареждането на акумулатора на Aprilia Pegaso

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със зареждането на акумулатора на Aprilia Pegaso

Здравейте! Това е първият ми пост в този форум и за съжаление е свързан с проблем. Точно преди една година си купих Aprilia Pegaso 650 от 1997г., който ми е и първия собствен мотор. Много съм доволен от машината, миналото лято обикалях доста, но този сезон започна с проблем:
    Като извадя мотора от гаража и го запаля - няма грешка!. Обаче като покарам половин час на фар и го загася... като пробвам да го запаля след една минута, няма никой - изобщо не върти - и следва палене с бутане. В такъв момент премерих акумулатора - беше паднал под 12 волта. А акумулатора е чисто нов - като стана тази работа, веднага си помислих че е от него и си купих нов... но не би.
    И този номер не го прави винаги, а веднъж на 10 - 15 пъти. Карах го на хора, които по принцип разбират доста от мотори - викат "Всичко му е ОК на мотора". И като е при тях - наистина е - зарежда си акумулатора... но мен ме оставя на пътя.
    Не знам къде е проблема по веригата...
    Някой имал ли е подобен проблем и има ли идея къде е корена на злото?

До: Проблем със зареждането на акумулатора на Aprilia Pegaso

Възможните причини са много,ще ти изброя най често срещаните.Лоша връзка-провери кабелите и връзките от магнета до изправителния блок,както и към акумулатора.Консумация на ток от акумулатора при изгасен двигател.При подмяна на крушката на фара,поставяне на такава с по голяма мощност (магнета има ограничени възможности).Ако причината не е от горе изброените,препоръчвам да се обърнеш към някой ел. сервиз.

Коментар

Година по късно мога да кажа, че кабелите под седалката се разтопяват по някаква причина. Ще познаеш по леко насукания от температурата шлаух. Можеби изолацията на самите кабели се разваля с времето. Аз имах същия проблем, но ги направих като нови.

Е има и друг вариант, но той не е за препоръчване.
      Изгоряло реле или статор. Сас старор ще те уредим, но за релето ще трябва да си поръчаш от E-Bay.

Успех
      Aprilia Pegaso 650 - 1997.

Коментар

Релетата ги прави Боби цената е м/у 120- 140 лв с 2 години гаранция той ми направи мойто, че имах същия проблем потърси из форума бях му пуснал номера, че сега немога да го открия ..Иначе сервизчето му се намира като минеш 7,8,,9 блок на студенски град по Бистришко шосе нагоре към околовръстното от ляво преди бетоновия възел
        От ибей са доста по евтини около 30лири вървят доставката ти е 5-6 лири, така че има вариянти
        Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Колега според мен релето за зареждането не зарежда както трябва . Успех

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X