Обява

Свий
Няма добавени обяви.

какво ще кажете за малко тунинг на хт 600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: какво ще кажете за малко тунинг на хт 600

да ама нещо трудна работа се оказа !!!някой ако знае от каде и от кой да си поръчам
    Опел Корса В 1,4 82 коня
    Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
    Ямаха ХТ 600Е
    Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
      да ама нещо трудна работа се оказа !!!някой ако знае от каде и от кой да си поръчам
      Пита ли Добрин?

Коментар

Такова бутало слагах на "KLR 600",а сега чакам
        новата партида от "Вйоснер"за един "XR 650".
        Няма да коментирам,разликата в работата на
        двигателя ,защото между нормалното (заводско)
        бутало, и спортно олекотено , няма нищо общо.
        Разликата в цената е стотина лева.
        Бутала ,и сигменти си поръчвам, в магазина
        тук в Благоевград,и за повечето модели, ги имат в
        наличност.тел073835795.
        Предполагам ,че олекотено бутало можеш да намериш
        при поръчка, във всеки един мотомагазин, в
        по-големите градове.

Коментар

Висеко имат такова бутало с издуто чело е .Цената му е 190 евро -комплект.
          не казвай всичко но знай какво казваш

Коментар

Здравейе и от мен! Искам да попитам като се сменява нормално бутало с олекотено не се ли нарушава баланса?

Коментар

не се нарушава баланса даже се улеснява седдно на теб да ти сложат железна кофа вода и пласмасова с вода!!всичко си има и плюсове и минуси !!!
              Опел Корса В 1,4 82 коня
              Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
              Ямаха ХТ 600Е

Коментар

не се нарушава баланса даже се улеснява седдно на теб да ти сложат железна кофа вода и пласмасова с вода!!всичко си има и плюсове и минуси !!!
                Е това са глупости. Коляновия вал и буталото с биелата са балансирани. Ако се олекотява едното следва да се пипне и другото. Иначе се получават вибрации /и не само/.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Това с кофите ме расмя! Добре че има колеги като GEORGINESHEV.РЕСПЕКТ!

Коментар

не се ли балансира отделно коляновия вал без буталото и ми е интересно как се балансират заедно и вал ,биела и бутало А?
                    Опел Корса В 1,4 82 коня
                    Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                    Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Буталата се изработват ,от фирмите производители,
                      по каталог ,за определен модел мотоциклет,и са
                      съобразени с двигателя.Няма никакви вибрации,но
                      разбира се ,е по-яко ,ако се смени и биелата ,с
                      някоя титанова .
                      Буталото е в комплект ,със сегменти,и болт.
                      Последно редактирано от MOTORGHOST; 16-01-09, 23:16. Причина: поправка

Коментар

да знам че е по добре ама това е стар мотор и просто се уча на него и искам да си направя учебен !!!какво като буталото е 50 грама по леко няма да навреди много на вала !!!и няма да има кой знае какви последици !!!и определехо ще има голяма разлика в поведението на двигателя!!!ако сядаме на ново да се изчислява този двигател за по леко бутало отивам в джаза !!!ееехехе има да си смятам и смятам !!!не сам казал че ще го правя да издаржи вечно с това бутало !!!! много ясно че се увеличи налягането и не се знае каде ще избие !!!!
                        Опел Корса В 1,4 82 коня
                        Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                        Ямаха ХТ 600Е

Коментар

Иване , ако си стрелял някога , знаеш каква енергия имат 7 гр. олово ускорени с околозвукова скорост. С каква скорост според тебе се движи буталото при около 7000 оборота? И следователно каква енергия имат 50гр. при тази скорост. Напомням ти ,че това нещо ти седи между краката. Рискуваш си най-ценното човече...

Като оставим неприятните усещания от големите вибрации , те могат да доведат до умора на материала в рамата и да я скъсат в най-неподходящия момент. Дори и да си прежалил двигателя , защо да си рискуваш здравето от незнание.
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

До Георги Нешев колега дай си GSM-а искам да те питам нещо във връзка с темата

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                              Иване , ако си стрелял някога , знаеш каква енергия имат 7 гр. олово ускорени с околозвукова скорост. С каква скорост според тебе се движи буталото при около 7000 оборота? И следователно каква енергия имат 50гр. при тази скорост. Напомням ти ,че това нещо ти седи между краката. Рискуваш си най-ценното човече...

Като оставим неприятните усещания от големите вибрации , те могат да доведат до умора на материала в рамата и да я скъсат в най-неподходящия момент. Дори и да си прежалил двигателя , защо да си рискуваш здравето от незнание.
                              Колега,не му пълнете главата с глупости.Няма такова нещо.Вибраций си има всеки 1-цилиндров двигател,но не е страшно.Какво има общо с вибрацийте буталото?Аз съм карал с такова бутало и няма никакви проблеми.На кросовете,като се слага допълнителна тежест на маховика да не би да има повече вибрации,или им слагат и по тежко бутало?Не говорете глупости.Това не е Хускварна,тук за тази цел има балансиращ вал.Повече няма да пиша,а колегата да слага буталото.Ако му скъса рамата,или пръсне двигатела,АЗ ЩЕ МУ ПОДАРЯ ПОВРЕДЕНИТЕ ЧАСТИ.

Коментар

Здравейте колеги,изчетох темата на колегата и видях доста протеворечиви мнения,нямам никакъв опит с тунинг на мотоциклети, но за сметка на това съм се занимавал доста с такива , но на автомобил. В отговор на вапроса на колегата мога да кажа само, че не виждам никакав проблем да сгъсти мотора с буталото.Само не знам дали знае какво точно ще постигне... Обикновенно при сгъстеване на един двигател и олекотяване на КММ ефекта е загуба на ниски обороти за сметка на високи.Мисля ,че никой от нас не страда от липса на сила вав високи обороти в гората. Освен това от практиката сам се обедил , че промяната на само един елемен от една изчислена машина довежда до много повече минуси от плюсове. Не искам да обезсарчавам колегата. Аз самия знам какво е краста и съм много за всеки да си шета на акъла. Но не е лошо когато решиш да се занимаваш с нещо такова да почетеш повечко по въпрса и да почерпиш опит от грешките на другите.
                                П.П. Според мен първо трябва да знаеш какво искаш да постигнеш с един тунинг и да разгледаш и сабереш мнения за всички възможности, а те са доста и след това да преминеш кам кардинални решения, като сгъстяване на двигателя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X