Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със запалването на ЦРФ 450 от къде да тръгна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем със запалването на ЦРФ 450 от къде да тръгна

Първоначално публикуван от ivan tonin Преглед на мнение
    Как да разбера дали е време да реголирам клапаните и къде.
    Те обикновенно се"чуват" - при малки отклонения притракват на малки обороти.
    Иначе "пука" във всмукателния или изпускателния колектор.
    Реглаж може да се прави по всяко време, стига мотора да е при стайна температура.
    Последно редактирано от Chinela; 28-12-08, 16:47.

Коментар

Как да разбера дали е време да реголирам клапаните и къде.
      Щом задаваш така въпроса значи отдавна ти е дошло време да провериш клапаните...
      Това е едно от най-важните неща, не го подценявай.

Коментар

Че клапаните се нуждаят от профилактика ясно ,остава въпроса къде.Може ли да си купя пулове които са ми нужни или трябва цял комплект.

Коментар

Че клапаните се нуждаят от профилактика ясно ,остава въпроса къде.Може ли да си купя пулове които са ми нужни или трябва цял комплект.
          Понеже си ми адаш ще ти пусна линк ... http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21297
          И ще ти кажа още нещо, четене му е цаката... тази тема е точно над твойта.

Коментар

Нещо такова се получи и на едно момче с което ходим по горите,на теб дано не е това но той смени клапаните и проблема се оправи. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
              Понеже си ми адаш ще ти пусна линк ... http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=21297
              И ще ти кажа още нещо, четене му е цаката... тази тема е точно над твойта.
              Адаш това съм го гледал няколко пъти даже съм го показвал и на други,но английски не разбирам и не ми хваща око да го направя сам само по картинки , по скоро бих се доверил на вещо лице.А и как да определя какъв пул ми трябва, явно има някакво съотношение с пластинката с която се мери хлабавината.Някъде в някоя тема мисля че прочетох че се продават пулове на дребно защото някой си е купил цял комплект и го разпродава но не мога да го открия .Решил съм през зимата сериозно да си стегна мотора доста неща понаправих сам, също бих се справил и с тежестта на маховика ,която ти много нагледно си показал.Ако ме насочиш от къде мога да си го купя.Също трябва да сменя жилата и ръчката на газта.Ако някой се сеща какво друго се нуждае от профилактика да пише.Аз също като тебе мисля че се надцених с този мотор,защото е скъп за подръжка, но не бих го сменил с друг.

Коментар

Колега,това не е като да си смениш гумата на мотора.Не се отнасяйте така с моторите си.Та нали за това си има механици,които това им е работата.Само с гледане и четене не става.И колегата ЧИНЕЛА си кара мотора на механик,той само снима.Е верно може да ти разкаже,като е видял как става горе долу,но клапаните са деликатна работа.

Коментар

Напълно съм съгласен с тебе,сигурно не си ме разбрал.Мойте умения се ограничават до смяна на верига и венец.Та затова си търся вещо лице в смисъл добър механник.Аз съм от Добринище,ако знаете за някой сериозен МАЙСТОР дайте координати,защото не искам да рискувам с начинаещи и да превръщам мотора в учебен,колкото и добри да са им намеренията.
                  Последно редактирано от ivan tonin; 30-12-08, 09:52.

Коментар

Напълно съм съгласен с тебе,сигурно не си ме разбрал.Мойте умения се ограничават до смяна на верига и венец.Та затова си търся вещо лице в смисъл добър механник.Аз съм от Добринище,ако знаете за някой сериозен МАЙСТОР дайте координати,защото не искам да рискувам с начинаещи и да превръщам мотора в учебен,колкото и добри да са им намеренията.
                    Да слагам ските и съндъка с инструментите в колата,през деня ще караме ски ,а през нощта ще правиме матора
                    Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
                      Да слагам ските и съндъка с инструментите в колата,през деня ще караме ски ,а през нощта ще правиме матора

Само кажи за кои дни за да ти запазя стая в хотела ако въобще се наложи да се спи,че то от ски и ремонт няма да остане време за вино и мезе,камо ли за сън.

п.п.Аз говоря сариозно и ако ти си сериозен пиши на лични да се разберем.Нощувките са от мен.

Коментар

Малко я бях забравил тази тема, ама е време да кажа какво му беше на мотора.Един съвет от мен към всички които имат някакви праблеми ПЪРВО се тръгва от най елементарното ,което беше и моят проблем СВЕЩА , старата даваше ток ,но не какъвто трябва и благодарение на Чинела и Будин сега си карам мотора,абе трябва си специалист.Също сменихме пуловете което трябва да се прави по често отколкото си мислех и сега мотора работи перфектно.
                        Мерси на всички които се опитаха да ми помогнат.

Коментар

От: Проблем със запалването на ЦРФ 450 от къде да тръгна

Моля за помощ имам црф 450 р 2005 година по рама.
                          След кратък ремонт за смяна на ангренажна верига мотора не пали и трещи в ауспуха ремонта е направен от добър маистор които се отказа да прави друго и стигнах до Сливен до Жоро Пашов след 12 часов труд в мое песъствие се оказа че всичко е наред но проблема си оставаше същия ремонта включваше следните операции многократно и
                          с замяна на части!
                          Центровка на двигателя няколко пъти -резултат без промяна никаква
                          Сваляне на глава преглед клапани проба при шлаифисти за пропуски сравняване на анг.верига зацепване зглубяванв реглаж клапани и смяна кабел на свеща смяна бобина от работещ мотор после бутане на мотора и все същото без промяна сменихме и генератора в комплект с датчика на xол направо с капака и нищо макар че всичко това в моя мотор беше наред по параметри.
                          Остана само една въпросителна черната котиика зада номера само нея неможем да премерим или заменим защото нямаше такава а тя е Денсо с номер 071000-2810 с две букси една с 4 и втора с 6 крачета та молбата ми е следната търсисе мотор с такажа котиика за да изпрая моята за проба или донеса лично за проба или схема на котииката с параметри за да замеря.

приемам всякакви савети и предложения и щте сам благодарен за това
                          скаипalmasf tel:0899433734

Коментар

Утре пътувам за Сливен ще видим какво ще стане Благодаря на всички за съдеиствието с намиране на мотор за проба на електрониката ми МНОГО БЛАГОДАРЯ !

Надявам се утре да запаля вече!

Коментар

Най-сетне ЗАПАЛИ ,но добре че имах при мен един счупен и като сравних двата разпредилителни вала се оказа че неговия ,който е на HOT-CAMS е превъртял и или е набит с един зъб закъснение.

Коментар

Баси гадния номер! Много полезно знание споделихте. Мерси.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X