Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Немога да открия такава крушка за фара!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Немога да открия такава крушка за фара!

Не ми е ясно дали е трифазен.Ето схемата:
    Прикачени файлове
    YAMAHA WR450F

Коментар

е не става тоя фокус, за който си мислех

Коментар

абе гледам че става вапрос за крушки та рекох и аз да споделя моя проблем . имам клх 650 р и ми изгоря изправителния блок и му сложих от клр 600 . моят беше трифазен а този в момента е с 2 фази без консуматор вади 3 v а когато вклуча фара става 7-10v ,а и вентилатора става 11 в зависимост от оборотите та мисалта ми е , че фара свети слабо и ако сложа 6v крушка дали ще изгори или може би с някое сапротивление за по сигорно

Коментар

Големи благодарности на Mishelmoto!
          Човека ми намери такава крушка от Гърция и даже 5 броя си купих да си имам
          Само,че много слабо ми се струва,че свети.Има си и къси и дълги но свети като свещ!Нещо по въпроса може ли да каже някой?
          YAMAHA WR450F

Коментар

До: XR мания - 400/440сс

Аз да въпросна.

Тия дни ми изгоря крушката на фара. В някои онлайн магазини за OEM-ски части я дават 12v/55W, в sevice manual-a е 12V/35W.

Въпросът е - къде мога да намеря крушка на 35 вата и ако не мога(защото засега ефекта е такъв), проблем ли ще е да сложа 55 ватова?
            Per aspera ad astra.

Коментар

Или въпросът е - някой знае ли колко ампера е генератора на ХР 400?

Коментар

Ta какво опасявате се крушката да не дръпне ток повече от колкото мотора зарежда Честно казано съмнявам се.
                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Въпроса е интересен и заслужава внимание.
                  На ХР-а заводски му е сложена 35Вт-ва крушка.Лошото е , че тя свети доста слабо(това особено много го усещат кьорави като мене) и на моменти ситуациите стават много напечени.
                  Какви са вариантите:
                  -да се сложи по-силна крушка-заводски алтернатора на ХР-а е предвиден да подава ток с определена МОЩНОСТ и ако просто се постави по-силна крушка(крушка която иска ток с по-висока мощност-например 55Вт)има опасност захранващия ток да е недостатъчен и крушката да мъждука(на мотора нищо няма да му стане просто може да се получи така , че новата крушка да свети по слабо от старата-недостиг на мощност на тока).Не съм сигурен какво ще се получи при ХР-а защото не съм пробвал , но може да се опита(ТТ-то също заводски е с 35Вт крушка,но алтернатора му е идентичен с този на ХТ-то което е с Н4 55/60Вт и при него този номер става).Друг проблем при замяната на по-слаба крушка с по-силна е , че по-силната отделя повече топлина.Не знам какъв е рефлектора на ХР-а защото моя го купих с маска Ацербис , но на ТТ-то беше пластмасов(за разлика от ХТ-то на което е метален) и когато му сложих Н4 след има-няма седмица рефлектора се разтече като кашкавал,което ме принуди да купувам друг фар и да възстановя първоначалната схема(с 35Вт-ва крушка).
                  Друг проблем за който не съм много сигурен , но все пак е възможен е да пробие алтернатора(да изгори звездата).По принцип алтернатора на ХР-а(и на ТТ-то) не работи непрекъснато като при автомобилите.Причината е , че няма акумулатор който да обира "излишния" ток.Към схемата е свързан реле-регулатор ,който ту включва алтернатора,ту го изключва и той не работи непрекъснато , а само на моменти.По този начин му се дава време да се охлади(знаете, предполагам,че алтернаторите на автомобилите имат вградена перка която ги охлажда непрекъснато).Когато консумацията на ток е по-голяма,алтернатора трябва да работи повече време за да компенсира нуждата от ток и от там има по-малко време за охлаждане,а звездата гори именно от прегряване на намотките.
                  Поради гореизброените проблеми тунинг фирмите предлагат КИТ "Баха дизайн"(мисля , че така се казваше).Той включва нов(по-силен) алтернатор,фар(предполагам с метален рефлектор) и маска. Проблема е в цената-мисля че беше около 200-300 долара.
                  -ксенон-този вариант доста дълго ми се въртеше из главата,но се отказах.
                  Плюсовете на ксенона са , че свети страшно силно(и не само това , ами светлината е по-специфична и осветява много по-добре-направо прави ден),има много малка консумация(дори по-малка от оригиналната крушка) и излиза по-ефтино от тунингов фар.Проблемите са , че не е устойчив на удари,необходимо е да се преправи гнездото на крушката(и то ще падне голяма играчка) ,не е водоустойчив , необходим е акумулатор(може и да е много малък , но все пак трябва да го има) заради пика(необходимост от кратковременна , но голяма порция ток) при пуск на ксенона и главния проблем-няма вариант за къси/дълги(фара на мотора е едносекционен)-т.е. непрекъснато ще трябва да карам на дълги , което ще е истинско наказание за другите шофьори около мен(мотора го карам и в града),а все пак трябва да сме колегиални.
                  Ами в общи линии това е!
                  Според мен , най-доброто решение е Баха кит.
                  Последно редактирано от ЕМО; 01-06-09, 19:37. Причина: неграмотност
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                  Джон Кенеди

Коментар

Та на крадко, че няма как да съм толкова изчерпателен като ЕМО
                    и конкретно по въпроса
                    при Ванчето на Пиродска има ако не са свършили
                    при бабите също съм копувал
                    ама май е най сигурно на Нишава при Асенчо
                    Последно редактирано от ДАНКО; 01-06-09, 21:27.
                    В ГОРАТА Е ИГРАТА

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                      Въпроса е интересен и заслужава внимание.
                      На ХР-а заводски му е сложена 35Вт-ва крушка.Лошото е , че тя свети доста слабо(това особено много го усещат кьорави като мене) и на моменти ситуациите стават много напечени.
                      Какви са вариантите:
                      -да се сложи по-силна крушка-заводски алтернатора на ХР-а е предвиден да подава ток с определена МОЩНОСТ и ако просто се постави по-силна крушка(крушка която иска ток с по-висока мощност-например 55Вт)има опасност захранващия ток да е недостатъчен и крушката да мъждука(на мотора нищо няма да му стане просто може да се получи така , че новата крушка да свети по слабо от старата-недостиг на мощност на тока).Не съм сигурен какво ще се получи при ХР-а защото не съм пробвал , но може да се опита(ТТ-то също заводски е с 35Вт крушка,но алтернатора му е идентичен с този на ХТ-то което е с Н4 55/60Вт и при него този номер става).Друг проблем при замяната на по-слаба крушка с по-силна е , че по-силната отделя повече топлина.Не знам какъв е рефлектора на ХР-а защото моя го купих с маска Ацербис , но на ТТ-то беше пластмасов(за разлика от ХТ-то на което е метален) и когато му сложих Н4 след има-няма седмица рефлектора се разтече като кашкавал,което ме принуди да купувам друг фар и да възстановя първоначалната схема(с 35Вт-ва крушка).
                      Друг проблем за който не съм много сигурен , но все пак е възможен е да пробие алтернатора(да изгори звездата).По принцип алтернатора на ХР-а(и на ТТ-то) не работи непрекъснато като при автомобилите.Причината е , че няма акумулатор който да обира "излишния" ток.Към схемата е свързан реле-регулатор ,който ту включва алтернатора,ту го изключва и той не работи непрекъснато , а само на моменти.По този начин му се дава време да се охлади(знаете, предполагам,че алтернаторите на автомобилите имат вградена перка която ги охлажда непрекъснато).Когато консумацията на ток е по-голяма,алтернатора трябва да работи повече време за да компенсира нуждата от ток и от там има по-малко време за охлаждане,а звездата гори именно от прегряване на намотките.
                      Поради гореизброените проблеми тунинг фирмите предлагат КИТ "Баха дизайн"(мисля , че така се казваше).Той включва нов(по-силен) алтернатор,фар(предполагам с метален рефлектор) и маска. Проблема е в цената-мисля че беше около 200-300 долара.
                      -ксенон-този вариант доста дълго ми се въртеше из главата,но се отказах.
                      Плюсовете на ксенона са , че свети страшно силно(и не само това , ами светлината е по-специфична и осветява много по-добре-направо прави ден),има много малка консумация(дори по-малка от оригиналната крушка) и излиза по-ефтино от тунингов фар.Проблемите са , че не е устойчив на удари,необходимо е да се преправи гнездото на крушката(и то ще падне голяма играчка) ,не е водоустойчив , необходим е акумулатор(може и да е много малък , но все пак трябва да го има) заради пика(необходимост от кратковременна , но голяма порция ток) при пуск на ксенона и главния проблем-няма вариант за къси/дълги(фара на мотора е едносекционен)-т.е. непрекъснато ще трябва да карам на дълги , което ще е истинско наказание за другите шофьори около мен(мотора го карам и в града),а все пак трябва да сме колегиални.
                      Ами в общи линии това е!
                      Според мен , най-доброто решение е Баха кит.
                      Колега,ТТ-то и ХТ-то са с различни звезди,тт-то е 6 ВОЛТА,запомнете го това и си е с акумолатор.Докато ХР-а,няма акумолатор.

Коментар

При 6 волтовите машини работата е хептен гадна, там консумацията на ток е двойна спрямо 12V и такива манипулации с по-силни крушки направо са немислими.

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                          Колега,ТТ-то и ХТ-то са с различни звезди,тт-то е 6 ВОЛТА,запомнете го това и си е с акумолатор.Докато ХР-а,няма акумолатор.
                          Колега,бъркаш ТТ-тата! Шест волтово е старото ТТ600(производство от 83г до 91г). От 91-ва нагоре е дванайсетволтово и изобщо няма акумулатор (ТТ600S с двигател 4GV).С акумулатор е стартерния вариант ТТ600E с двигател 4LV .И двете като цяло много си приличат с ТТР-а и въпреки това крушката на ТТС е 35W/12V(абсолютно същата като на ХР-а).
                          Но да не спамим темата-все пак става дума за Хонди!
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Добре аз да питам пак.

Имате ли идея откъде да взема крушка за фара. Може и 55W да е, но автомобилните нямат нищо общо.
                            12V35W
                            12V55W?
                            Per aspera ad astra.

Коментар

Ами нямам идея като цяло Не си ли проверявал в магазините в София Ако няма понеделник мога да проверя в някои магазин в Варна

Коментар

Виж при русата и при бабите.Не си спомням от къде точно купих моята.

Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X