Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за КТМ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: въпрос за КТМ

На състезателните машини има и специални капачки, които държат доста по високо налягане. Моя мотор кипва на 135C температура измерена в горната част на радиатора! Това е с 2 капачки (около 20cc) Water Wetter, де-йонизирана вода и капачка която държи едно друго налягане. Естествено и маркучите не са оригиналните. Мотора ми е кипвал само един път, но после се върна всичко от преливника обрато в радятора, та дефакто дори не можа да изкипи кой знае колко.

Сега - не казвам че разните готови смеси не струват, даже съм сигурен че има и някой много добри. Но не съм съгласен, че водата не ставала, дори ако искате само защото почти всички състезатели които познавам карат само с вода и тя отгораря на нуждите им. И и вода менте няма - нали така

Другият момент е че разните готови смеси пазат и от студ, което в едни други сезони когато много хора карат си е важно. Едно време много четох по въпроса и това което разбрах е че както с всяко друго нещо - безплатен обяд няма. Колкото по издържлив на студ е една смес, толко по лош охладител е. Много е кофти когато моторите пред хижата са замръзнали - вярвайте ми.

Така че всеки трябва да си намери баланса който му върши работа и го кефи а мераклийте да слагат тенджерите на котлона и да започват да мерат
    Последно редактирано от sabin; 24-04-09, 00:08.

Коментар

Едно и също нещо казваме на различни езици

Точно това обяснявах в линка който съм пуснал по-горе.
      А за водата - предполагам ако цялата ти система е направена да работи и издържа на по-високо налягане - и с чиста водица ще охлажда добре.

Но при всички положения Water Wetter-а който слагаш така или иначе и вдига точката на кипене. Както би я вдигнала и Cool Aide, и Engine Ice, и всяка друга добавка или готова смес съдържаща повърхностно активни вещества (ПАВ)
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

проблема засега е решен само със смяна на семеринг ,но чакам и ос за помпата отново с нови семеринги.
        А и искам да сложа по-тежък маховик защото е с 4 скорости и не е точно за гората обаче много ми харесва и искам да си го карам ,дали ще стане от exc ? или си има и за този модел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X