Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да направя Yamaha TTR250 по тих

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да направя Yamaha TTR250 по тих

Не съм сигурен , но мисля че започва да цапа свещта с всички останали последствия от това-спад на мощност,висок разход,пробив на свещта.Освен това богатата смес означава лошо горене в цилиндъра и съответно нагар по всичко което се сетиш-сегменти(затягане на сегменти в буталото и пад на компресията-губи се пружинния ефект на сегмента),горивна камера(възможност за детонации),клапани(нагар по леглата и по самия клапан-пад на компресията и дори прогаряне на клапана),изпускателен тракт(задръстване на ауспуха).По принцип не е задължително всичко да се случи , но има шанс.Това може да стане при силно обогатена смес-все едно постоянно си караш на смукач.Ако ти се експериментира остави мотора да загрее и без да връщаш смукача го покарай-така ще усетиш само първите признаци на преобогатена смес.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Не съм сигурен , но мисля че започва да цапа свещта с всички останали последствия от това-спад на мощност,висок разход,пробив на свещта.Освен това богатата смес означава лошо горене в цилиндъра и съответно нагар по всичко което се сетиш-сегменти(затягане на сегменти в буталото и пад на компресията-губи се пружинния ефект на сегмента),горивна камера(възможност за детонации),клапани(нагар по леглата и по самия клапан-пад на компресията и дори прогаряне на клапана),изпускателен тракт(задръстване на ауспуха).По принцип не е задължително всичко да се случи , но има шанс.Това може да стане при силно обогатена смес-все едно постоянно си караш на смукач.Ако ти се експериментира остави мотора да загрее и без да връщаш смукача го покарай-така ще усетиш само първите признаци на преобогатена смес.

Мноого черни краски.

Пропуснах да попитам дали не става въпрос за състезателен мотор и участия в шампионати. За там мойте съвети не стават.

Ако иде реч за нормален мотор за каране , поставянето на една кривка , която насочва газовете към земята , би довела до обогатяване на сместа в рамки в които нищо няма да се усети.

Много повече в това отношение влияе например въздушния филтър - от нов до готов за смяна. Или разликите в качеството на горивата по бензиностанциите и т.н.

С други думи мини през някоя работилница за ауспуси и си намери парче тръба- крива , забучи я в твоето гърне и виж дали те устройва като ефект пък нататък ще му мислим.

П.П. няма начин да не откриеш в нета размерите на оригиналните жигльори та да спреш да се притесняваш.
      Последно редактирано от Жоро Нешев; 30-07-08, 21:43.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е не се притеснявам чак толкова просто не ми харесва идеята да човъркам дето не ми е работа.Иначе направих едно подобрение с което децибелите спаднаха значително ,но при пробата имах усещането за сериозен спад в мощноста та се наложи да направя няколко пробни обиколки на една импровизирана писта и да си запиша данните на скоростомера със и без подобренията.Въпреки,че имах усещането за спад на мощноста опасенията ми се оказаха погрешни,сравнението на данните показа ,че няма разлика със допълнителния заглушител и без него.Така ,че реших проблема,но се каня да пробвам заглушител с друг размер отвори да видя ще има ли разлика този сега е с 5.0 мм отвор и направен от тръба Ф32 дълга 260 мм затапена от единия край и разпробита с 32 отвора Ф 5.0 мм другия и край излиза навън.
        Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
        Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

..мисля че още в първия пост си уцелил нещата..ако намалиш молко броя на ламелите на супертрапп мисля че шума ще спадне
          ..за тези които не знаят при тези заглушители няма стандартна кръгла дупка която да излиза навън а газовете минават между едни ламели ..все едно като дискове на съединител но с леки кривини и през тях излизат газовете а отзад седи като затапен заглушителя

Коментар

Да колега , прав си!Но аз съм подчертал , че това са възможните проблеми!
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Здравейте,най напред пробите за намаляване на децибелите ги започнах с намаляване броя на ламелите ,те при мен са общо осем но осезателен ефект започва да има като останат четири ламела обаче ми се струва , че с такова драстично намаляване на сечението на загллушителя ще навреди на динамиката и на двигателя и се отказах от този вариант.

Коментар

Когато си купих мотора нямаше в аспуха заглушител и много гъмеше(не че и сега не гърми де защото пак си е без заглушител за по голям кеф),но момчето от което го купих изнамери от някъде заглушителя.Като го сложих толкова тих стана,че направо го махнах(заглушителя )
                Мотора ми е Ямаха ТТ250 4Т година около 90-те
                YAMAHA WR450F

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнение
                  Дай снимки и да ги сменяме колега Пеев.И телефон за връзка ,че още нямаш право на лични съобщения.

поздрави: Н.Колев
                  нямаше ме 4-5 дни но вече съм тук,ще се опитам да ти пратя снимки, иначе тел 0889043049 Светльо

Коментар

Днес направих едно нововъведение просто вътре в ламелите на заглушителя сложих една неръждаема тел за миене на домакински съдове,дето се търкат загорели тенджери.Резултатът е поразителен мотора взе да мърка като котка чува се само работата на веригата и клапаните сега при разходките в гората ще мога да се наслаждавам на звуците на природата.Като остане време ще кача снимки на творението.Не е кой знае какво но съм доволен от резултата.
                    Последно редактирано от Николай Колев; 02-08-08, 00:13. Причина: правописна грешка

Коментар

Здравейте,колеги четох доста из форумите и търсачката ползвах усилено намерих доста писано как да си направиш звука на мотора по ревящ но как да е тих имам предвид като превозно средство за всекидневна употреба.Скоро си купих Ямаха ТТР 250 тя е с монтиран заглушител Супертрап много приятен звук издава ама за полето,пълни ти душата направо.Но в населено място много реве.Дайте съвет как да го намаля този рев.Ако намаля броя на ламелите на заглушителя дали ще има ефект и дали няма да пречи нещо на двигателя.Или да сменя направо този заглушител с фабричен с така да се каже тихи настройки.И от къде да си го купя този тих вариант ако някой може да ме посъветва.Благодаря предварително за вниманието.

Поздрави : Н.Колев
                      Абе Ники , що не каза от самото начало , че ауспуха ти е супертрап и не даде снимки та толкова приказки изприказвахме напразно.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Днес направих едно нововъведение просто вътре в ламелите на заглушителя сложих една неръждаема тел за миене на домакински съдове,дето се търкат загорели тенджери.Резултатът е поразителен мотора взе да мърка като котка чува се само работата на веригата и клапаните сега при разходките в гората ще мога да се наслаждавам на звуците на природата.Като остане време ще кача снимки на творението.Не е кой знае какво но съм доволен от резултата.
                        Винаги съм казвал , че българската нация има страхотен потенциал,просто и се пречи да го развива.Това съвсем сериозно!

Джон Кенеди

Коментар

Здвавей Гошо писах,че аспуха е Супертрап ама нещо като писах шрифта посиня и не можах да го направя отново черен и може затова да не си го прочел.И снимка има но на целия мотор защото когато писах нямах на заглушителя, там се вижда ,че е супертрап.Ако имаш някаква идея по-добра от тази която съм сътворил в момента ще се радвам да я прочета.

с Поздрав: Н.Колев

Коментар

Значи поради нещо си аз не съм разбрал и видял овреме. Щом си свил звука и не си прецакал тягата - перфектен си. Карай си със здраве.
                            0888932647

Коментар

както чета до тук виждам че ще си караш с твоя ауспух ,(И САМО ГАЗ)

Коментар

Май така ще стане получи се така да се каже един рафиниран звук който при повишаване на натоварването на двигателя издава приятен басов тембър а когото си караш нормално мърка едва забележимо като котка.В общи линий за сега ме устройва това решение не знам колко ще издържи в заглушителя мрежичката за чиний но смяната е за 5 минути.
                                Благодаря на всички който се отзоваха на питането ми,беше ми приятно да си побъбрим,сега е лято и нямам много време за компютъра и се бавих малко с отговорите за което се извинявам.

с Поздрав :
                                Н.Колев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X