Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ямаха ТТ600 - лесно се дави и трудно пали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ямаха ТТ600 - лесно се дави и трудно пали

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
    Защо не снимаш двигателя и да качиш снимката във форума?Мисля че така на всички ще ни стане много по-ясно!

+1
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Говорех за страничната тапа, не знаех, че оттам се свързва оборотомера. Като се прибера ще огледам хубаво мотора, и ще го снимам. Само че това ще е към края на Август.
      Ако наистина има декомпресор, може пък да се окаже, че се нуждае само от настройка.
      Последно редактирано от ACCELERATOR; 31-07-08, 12:06.

Коментар

Не би трябвало да може да го риташ, без декомпресор
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Не би трябвало да може да го риташ, без декомпресор
          Аз бях писал по-горе, че мога да се изправя на манивелата съвсем спокойно с 90-те си кг
          После, както съм изправен върху нея с теглото си, подскачам леко, и ритам.
          Mежду другото, в една друга тема на Емо видях снимки на неговото ТТ. Ето тук се вижда добре нещото, което според мен би трябвало да е декомпресора (на главата горе вдясно, от което излиза жило):
          http://forum.offroad-bulgaria.com/at...5&d=1216991347
          Аз такова нещо нямам. Доколкото си спомням, там пак има една тапа... Като се прибера, ще го снимам.
          Последно редактирано от ACCELERATOR; 31-07-08, 13:10.

Коментар

Хе-хе!За това не се бях сетил!Сега ще изровя някоя в едър план та да стане по ясно.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Ако има само тапа, явно някой е сметнал. че декомпресорът не му трябва...
              Искам да ти кажа, че вероятността да върне и да ти строши крака или манивелата е сериозна. Оправи го
              Или поне го пали с ботуши

Коментар

Тук съвсем ясно се вижда декомпресора-поне горната част от него.Тапата между ребрата е за оборотомер.Лоста към който се хваща жилото е част от декомпресора.
                Прикачени файлове
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Eто как е при мен
                  @ Scrapheap: да чукна на дърво, досега не е връщал. Има нещо като тресчотка на манивелата, и като запали се чува подобен звук, манивелата си остава долу. Карам винаги с ботуши.
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                    Eто как е при мен
                    @ Scrapheap: да чукна на дърво, досега не е връщал. Има нещо като тресчотка на манивелата, и като запали се чува подобен звук, манивелата си остава долу. Карам винаги с ботуши.
                    На всеки мотор манивелата остава долу, когато запали.
                    Просто валовете се завъртат в правилната посока и приводът на манивелата се отцепва. Проблемът е, когато коляновият вал се превърти в обратна посока (дори не цял оборот). Тогава манивелата се връща достатъчно силно за да те нарани сериозно. Виждал съм открита фрактура на крак от това.
                    Вярно е, че цвайтактерите с по-голям обем са по-склонни към ритане, но и при 4т има тази възможност.
                    Причините могат да са неправилно предварение, неправилна горивна смес, НЕПРАВИЛНО РИТАНЕ.
                    Декомпресора изключва тази възможност или я свежда до безопасно ниво. Освен това значително улеснява стартирането на двигателя, особено в трудни условия.

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                      Eто как е при мен
                      Ебаси!Вярно няма декомпресор!
                      Имаш само един вариант-търси карантията(най-добре втора употреба,там няма отговорни детайли).Аз чакам една глава за ХТ и ако механизма не е свален ще ти го дам.

Джон Кенеди

Коментар

Имам горната част на декомпресора(тази която влиза в главата,т.е. точно това което е на снимката).Ако дойдеш да си го вземеш ще ти го подаря(хем ще ти покажа как работи на разглобена глава та да знаеш какво да правиш на твоя).Нямам механизма в картера,но можеш да си направиш декомпресора ръчен(трябват ти едно жило,дръжка и малко творчество).Освен това ще трябва да си купиш един семеринг(около 2 лв),пружината която връща лостчето и едно болтче 6мм.Ако имаш интерес пиши на ЛС.
                        Последно редактирано от ЕМО; 11-09-08, 11:56.

Джон Кенеди

Коментар

Мерси
                          Ще мина да го взема, и после ще кача снимки как е станало.

Коментар

здравей колега , имам хт 600 , и аз нямам стартер , в началото и аз имах големи ядове с паленето , докато не му хванах цаката ........ не знам къде се намира този декомприсьор но си има чалъм на палене които ако го хванеш няма да имаш никакви проблеми , тук някъде във форума имаше подобна тема за техниките на ритане , потърси я там пише интересни неща , мога да ти обесня как се получава при мен , никога не ритам преди да направя тази магия с манивелата , когато е студен леко риташ манивелата ( бавно ) от най горно положение до крайно долно ........ мотора да не е на контакт ,след тази процедура дърпаш смъкача , после буташ манивелата леко надолу и точно когато застане хоризонтално се чува едно леко щаркване , щом го чуеш пускаш тя се връща , после обираш леко свободния ход и риташ яко ако всичко е наред пали веднага , опитай и ще усетиш момента , ако не се чуе това ,, щаркване ,, се рита много трудно и с голямо усилие , след падане и при мен е така трудно пали особенно ако не си го вдигнал веднага , но с тази техника на ритане , след 5-6 опита се получава , потърси тази тема във форума и прочети какво са писали колегите и там
                            ако те интересува по подробно как точно се прави този номер с манивелата пиши ми на лично за да ти обесня по подробно

Коментар

При мен всичко е точно , действай си спокойно.
                              Успех!

Джон Кенеди

Коментар

Много благодаря на Емо за декомпресора, който ми подари!
                                Вчера го монтирах. Оказа се просто начинание (не толкова просто, колкото да се науча да паля с негова помощ ). За съжаление не можах да намеря подходяща пружина, но засега нямам проблем дори и без нея.
                                С няколко думи да обясня процедурата :
                                -Извадих тапата - с помощта на тирбушон (сериозно ).
                                -Сложих семеринга, а после и лостчето.
                                -Купих си жило (160см), и ръчка за декомпресора.
                                -Монтирах ги, и...

...Пробвах да запаля - натискам ръчката на декомпресора, ритам, пускам и... нищо. Ритах по този начин около 10-на пъти безуспешно, накрая ми писна, бих един шут по добрия стар начин (без декомпресор) - чу се силен гърмеж в ауспуха , последва втори шут (пак без декомпресор), и запали без проблеми. Тогава се замислих, и приложих друга тактика - натискам леко манивелата, докато дойде такт сгъстяване, тогава натискам декомпресора, за да го прескоча, след това го пускам, и ритам - Voila! Значи - това била цаката. Обикновено след отпускане на ръчката, в цилиндъра все още остава малко компресия, достатъчна за получаването на по-рязък ритник по манивелата.
                                Между другото, да се „похваля“ - при последното каране, манивелата ми не издържа, и се счупи. Явно ѝ дойдоха в повечко моите 90кг + липсата на декомпресор . Заварих я с аргон, дано да издържи..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X