Късметът не беше с мен и не успях да му се порадвам на мотора след като го купих тази седмица. Само с кик стартер е и не мога да го запаля, мислех че е от акомулатора, свалих го и наистина беше заминал, но днес с чисто нов акомулатор нямаше подобрение. С бутане пали много лесно, но кача ли се на манивелата започва кошмара. Манивелата ту стига до долу ту не стига, дори при най-обещаващото ритане не пали а най-често забива по средата и както съм се засилил да я ритам крака ми става на кайма. Днес с новия акомулатор като го бутнахме и го покарах после веднага запали на манивела, спрях го да пробвам още веднъж и нищо... 
Моля, кажете от какво може да е проблема? 

Моля, кажете от какво може да е проблема?

Той пали от пръв път, но трябва да схванеш как се прави! Твоя модел е с автоманичен декомпресор, което означава, че няма нужда да ползваш горния (малкото лостче над съединителя). Примерно риташ бавно докато усетиш прищракване долу при манивелата (прищракването на долния декомпресор) при това положение, не довършваш ритника, а връщаш най-горе и тогава риташ силно. Когато ти удари на твърдо, пускаш манивелата да си отиде до горе и след това риташ леко за да прищракне, както ти казах по горе. Винаги ритай внимателно с едното наум че може да те заболи, ако застане на твърдата точка. Ако му хванеш цаката даже няма да има нужда и да го риташ силно. Мотора си пали от раз.
 Той пали от пръв път, но трябва да схванеш как се прави! Твоя модел е с автоманичен декомпресор, което означава, че няма нужда да ползваш горния (малкото лостче над съединителя). Примерно риташ бавно докато усетиш прищракване долу при манивелата (прищракването на долния декомпресор) при това положение, не довършваш ритника, а връщаш най-горе и тогава риташ силно. Когато ти удари на твърдо, пускаш манивелата да си отиде до горе и след това риташ леко за да прищракне, както ти казах по горе. Винаги ритай внимателно с едното наум че може да те заболи, ако застане на твърдата точка. Ако му хванеш цаката даже няма да има нужда и да го риташ силно. Мотора си пали от раз.

... Това е от мен, надявам се да сме ти помогнали.... ако имаш въпроси пиши....
 ... Това е от мен, надявам се да сме ти помогнали.... ако имаш въпроси пиши....

Коментар