Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за палене на Suzuki dr600

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за палене на Suzuki dr600

Късметът не беше с мен и не успях да му се порадвам на мотора след като го купих тази седмица. Само с кик стартер е и не мога да го запаля, мислех че е от акомулатора, свалих го и наистина беше заминал, но днес с чисто нов акомулатор нямаше подобрение. С бутане пали много лесно, но кача ли се на манивелата започва кошмара. Манивелата ту стига до долу ту не стига, дори при най-обещаващото ритане не пали а най-често забива по средата и както съм се засилил да я ритам крака ми става на кайма. Днес с новия акомулатор като го бутнахме и го покарах после веднага запали на манивела, спрях го да пробвам още веднъж и нищо...
    Моля, кажете от какво може да е проблема?

До: Помощ за палене на Suzuki dr600

Проблема не е в мотора! Той пали от пръв път, но трябва да схванеш как се прави! Твоя модел е с автоманичен декомпресор, което означава, че няма нужда да ползваш горния (малкото лостче над съединителя). Примерно риташ бавно докато усетиш прищракване долу при манивелата (прищракването на долния декомпресор) при това положение, не довършваш ритника, а връщаш най-горе и тогава риташ силно. Когато ти удари на твърдо, пускаш манивелата да си отиде до горе и след това риташ леко за да прищракне, както ти казах по горе. Винаги ритай внимателно с едното наум че може да те заболи, ако застане на твърдата точка. Ако му хванеш цаката даже няма да има нужда и да го риташ силно. Мотора си пали от раз.
    Ако не се справиш, потърси някой, който по ги усеща моторите, да ти покаже... горе-долу начина е един и същ на всички.
    KTM Fen

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
      Късметът не беше с мен и не успях да му се порадвам на мотора след като го купих тази седмица. Само с кик стартер е и не мога да го запаля, мислех че е от акомулатора, свалих го и наистина беше заминал, но днес с чисто нов акомулатор нямаше подобрение. С бутане пали много лесно, но кача ли се на манивелата започва кошмара. Манивелата ту стига до долу ту не стига, дори при най-обещаващото ритане не пали а най-често забива по средата и както съм се засилил да я ритам крака ми става на кайма. Днес с новия акомулатор като го бутнахме и го покарах после веднага запали на манивела, спрях го да пробвам още веднъж и нищо...
      Според мен не ти работи декомпресора -долния.
      Polaris Magnum 500
      Mercedes ml320

Коментар

не трябва само сила,а и акъл
        [CENTER] [IMG]http://www.mgracing.eu/podpisi/racer.jpg[/IMG][/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
          Здравей колега, преди 2 месеца и аз си взех същия модел мотор... преди да го взема бях разучил някои тънкости при паленето му... Акомулатора въобще не играе никаква, роля освен за осветлението на таблото, фарове, мигачи и т.н. когато мотора не е със запален двг... Още като си го харесах, продавача ми предложи да ми го запали, аз отказах с презумция че не го ли запаля от първият път, по нататък ще ми е много трудно... имам опит с ИЖ 350 Юпитер 5... Както каза колегата има си чалъм... аз лично го паля по горния описан от колегата начин или лек натиск на манивелата може и един, два пъти докато чуя прищракването на декомпресьора и тогава не продължавам с натиска а връщам в горно положени е и вече с по-силен тласък запалвам.... Вече имам 2 много сериозни карания в гората и също така придружени с няколко падания..... без последствия, благодаря на бога.... но колегите с които карах бяха много учудени от факта че мотора дори след падане, пали много лесно, все едно не се е срещал резорвуара със земята... ... Това е от мен, надявам се да сме ти помогнали.... ако имаш въпроси пиши....

Коментар

Ми за сега няма подобрение, защото се опитвах сам да го оправям, но днес вече се предавам и почвам да търся хора които разбират от тия неща да идват да го правят!
            Мерси за помощта ви!

Коментар

А като е студен дърпаш ли смукача? При мен ако не съм дръпнал сутрин смукача бая зор виждам Вече като загрее и без смукач си пали от раз.
              В ръководството пише : При студен старт пускаш бензина, дърпаш смукача, риташ, палиш чакаш 1.5мин да загрее и връщаш смукача.

Коментар

начи риташ манивелата докато спре и я пускаш после натискаш горния декомпресор и риташ колко имаш сила

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X